• Reklama

[android] GT-A7100 czy warto?

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

[android] GT-A7100 czy warto?

Postprzez mateosh325 » sobota, 29 czerwca 2013, 19:42

Witam.Zastanawiam sie nad kupnem tego własnie modelu.Pytanie czy jest warto?Np z tej aukcji?[hide]
http://allegro.pl/smartfon-a7100-note-1 ... 14389.html[/hide]
chodzi o to czy za takie pieniądze telefon sie sprawdzi,widziałem go juz na yt jak dziaa itp i po tym co widziałem to wnaet mnie zachęcili do jego kupna.Co wy uważacie?aa i ten tel ma napewno andka 4.0?
Ostatnio edytowano niedziela, 30 czerwca 2013, 00:17 przez mateosh325, łącznie edytowano 1 raz
mateosh325
 
Posty: 1
Dołączył(a): sobota, 29 października 2011, 16:43
Lokalizacja: Mokrsko

Reklama

Postprzez jagdaw » środa, 3 lipca 2013, 21:49

W przypadku takich telefonów zawsze trzeba sprawdzić co obsługuje procesor. W tym przypadku
[hide]http://www.spreadtrum.com/en/products/basebands/view/sc6820/[/hide]
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

wygląda na to, że nie obsługuje 3G, czyli internet idzie przez EGPRS, czyli transfer do około 0.4Mbit/s, a 3G to już są grube Mbity - od kilku do kilkudziesięciu.
Ja bym odradzał, lepiej dołożyć i za 100$=340zł kupić coś z procesorem MTK6575, również jednordzeniowy, ale obsługuje 3G.
jagdaw
 
Posty: 115
Dołączył(a): sobota, 13 kwietnia 2013, 14:54

Postprzez ladycstar » poniedziałek, 8 lipca 2013, 13:09

Androida ma na 100%, ale jak pisze przedmówca 3G nie obsługuje.
Wi-fi na nim chodzi idealnie.
ladycstar
 
Posty: 12
Dołączył(a): piątek, 19 kwietnia 2013, 00:27
Lokalizacja: www

Re: [android] GT-A7100 czy warto?

Postprzez robak121 » sobota, 28 grudnia 2013, 23:44

Kupiłem sobie taki telefon. Sprawuje się fajnie ma androida 4.0.4 i procesor dwu rdzeniowy Cortexa który sprawuje się dobrze, ramu ma 256mb który wystarcza na styk. Dla mnie ten telefon jest bardzo dobry ale mógł by mieć jeszcze 3G ale nie narzekam.
robak121
 
Posty: 1
Dołączył(a): sobota, 28 grudnia 2013, 23:39

Re: [android] GT-A7100 czy warto?

Postprzez aplauz » środa, 29 stycznia 2014, 11:35

robak121 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Co prawda jest na architekturze Cortex, ale po pierwsze jest jedno-, a nie dwurdzeniowy, a po drugie jest na Cortex A5 - a to naprawdę budżetowa linia, gdzie prędkość GHz, to szczyt jego możliwości :-). O overclockingu zapomnij.
Ostatnio edytowano środa, 29 stycznia 2014, 11:36 przez aplauz, łącznie edytowano 1 raz
aplauz
 
Posty: 3
Dołączył(a): czwartek, 27 grudnia 2012, 14:16
Lokalizacja: Sulechów

Re: [android] GT-A7100 czy warto?

Postprzez fake4r » środa, 29 stycznia 2014, 11:36

Nie odkopuj starych tematów.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5637
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama