• Reklama

GPS - widzi satelity ale nie łapie fix-a

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

GPS - widzi satelity ale nie łapie fix-a

Postprzez zygzak » czwartek, 14 kwietnia 2016, 12:04

Pacjent to Blackview bv2000s.
GPS status pokazuje że widzi 11-12 satelitów, ale nie łapie fixa.
Jakiś pomysł?
zygzak
 
Posty: 41
Dołączył(a): wtorek, 17 lutego 2015, 15:48
Pochwały: 2

Reklama

en.001phone.cn=

Re: GPS - widzi satelity ale nie łapie fix-a

Postprzez newelco » czwartek, 14 kwietnia 2016, 13:37

newelco
 
Posty: 72
Dołączył(a): piątek, 8 kwietnia 2016, 20:30

Re: GPS - widzi satelity ale nie łapie fix-a

Postprzez zygzak » czwartek, 14 kwietnia 2016, 14:09

Ten program nie jest przeznaczony dla MTK6580.
Jak wejdę w engineer mode to nawet nie mam zakładki EPO przy GPS. W innym telefonie jest.
zygzak
 
Posty: 41
Dołączył(a): wtorek, 17 lutego 2015, 15:48
Pochwały: 2

Re: GPS - widzi satelity ale nie łapie fix-a

Postprzez ragg47 » wtorek, 14 czerwca 2016, 23:00

Ostatnio trochę sam walczyłem z MTK6580 i po kilku godzinach pracy mogę jechać spokojnie autem, nie gubi zasięgu i nie potrzebuje wsparcia z sieci :P Wejdź w tryb inżynierski przejdź do A-GPS naciśnij kolejno HOT, FULL a potem RESET ale zrób to gdzieś na dworze. Przy odrobinie szczęścia będzie chodzić. Możesz pobawić się też w fasterfixie ale potrzeba zrobić ROOT'a.
ragg47
 
Posty: 14
Dołączył(a): czwartek, 21 maja 2015, 14:57
Pochwały: 1

Re: GPS - widzi satelity ale nie łapie fix-a

Postprzez zygzak » czwartek, 7 lipca 2016, 20:43

Próbowałem tych sposobów, była poprawa ale nadal tracił sygnał albo pokazywał na mapie położenie 50m od rzeczywistego. Czym to skutkuje w gęstej sieci ulic nie muszę mówić...
Pomogło wgranie romu od homtom HT3 ( do znalezienia na 4pda ). Jest duuużo lepiej, wręcz idealnie.
zygzak
 
Posty: 41
Dołączył(a): wtorek, 17 lutego 2015, 15:48
Pochwały: 2


Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama