• Reklama

Goophone i6 Plus

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Re: Goophone i6 Plus

Postprzez secretsanta » piątek, 9 stycznia 2015, 10:37

marcin19823 napisał(a):dzieki za podeslanie linku ale zabardzo niewim co tam mam zrobic

Wpisz jak podczas dzwonienia *#4634# w ramki wpisujesz potem numer imei który jest pod baterią
secretsanta
NewsMan
 
Posty: 393
Dołączył(a): niedziela, 9 lutego 2014, 16:22
Pochwały: 20

Reklama

Re: Goophone i6 Plus

Postprzez agniela » piątek, 9 stycznia 2015, 10:46

Dzięki udało mi się, tylko niestety telefon chyba się zresetował czy coś bo teraz mam napis invalid imei i już nie odnajduje mi sieci mimo że widzi kartę. No i co ja mam zrobić? Nie było z nim wcześniej takich problemów. Chłopaki pomóżcie blondynce
agniela
 
Posty: 8
Dołączył(a): piątek, 9 stycznia 2015, 10:11

Re: Goophone i6 Plus

Postprzez blue_voyager » piątek, 9 stycznia 2015, 11:02

Post nad Twoim jest informacja jak wpisać IMEI. Numer IMEI masz na pudełku lub pod baterią.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5614
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 205
Ostrzeżenia: -1

Re: Goophone i6 Plus

Postprzez agniela » piątek, 9 stycznia 2015, 11:04

te telefony nie mają wyciąganej baterii w końcu wygląda jak iphone . To ma na klawiaturze wpisać *#4634# no i co dalej??
agniela
 
Posty: 8
Dołączył(a): piątek, 9 stycznia 2015, 10:11

Re: Goophone i6 Plus

Postprzez arturiano » piątek, 9 stycznia 2015, 11:08

I imei z pudełka
arturiano
 
Posty: 95
Dołączył(a): wtorek, 9 grudnia 2014, 04:32
Pochwały: 1

Re: Goophone i6 Plus

Postprzez agniela » piątek, 9 stycznia 2015, 11:11

Ja przepraszam że tak głupi pytam, ale gdzie mam go wpisać, jak wpiszę ten kod to mi się nic nie wyświetla, żadna ramka nic. aha no i na pudełku nie mam nr imei.
agniela
 
Posty: 8
Dołączył(a): piątek, 9 stycznia 2015, 10:11

Re: Goophone i6 Plus

Postprzez secretsanta » piątek, 9 stycznia 2015, 11:27

agniela napisał(a):Ja przepraszam że tak głupi pytam, ale gdzie mam go wpisać, jak wpiszę ten kod to mi się nic nie wyświetla, żadna ramka nic. aha no i na pudełku nie mam nr imei.

a czy napewno masz taki telefon czy masz sklonowanego klona?
W każdy razie możesz spróbować tak: na klawiaturze numerycznej *#*#3646633#*#* potem wyszukujesz Conectivity, na samym dole listy klikasz na CDS information>radio information i wybierasz phone 1 albo phone 2 zależnie którego IMEI brakuje (chyba że to single sim to będzie bez tego wyboru) potem restartujesz telefon. Jeśli to dwu simowiec to restartujesz po kolei-najpierw pierwszy imei i restart potem drugi imei i restart.
Piszę to z pamięci więc mogą być drobne niezgodności- w razie czego koledzy mnie poprawią
Co do braku IMEI na pudełku-sprawdź raz jeszcze.
Są jeszcze inne metody na odzyskanie IMEI, można go wygenerować za pomocą odpowiedniego algorytmu. Czymś takim jeszcze się nie zajmowałem, może ktoś z kolegów?
secretsanta
NewsMan
 
Posty: 393
Dołączył(a): niedziela, 9 lutego 2014, 16:22
Pochwały: 20

Re: Goophone i6 Plus

Postprzez secretsanta » piątek, 9 stycznia 2015, 11:35

Wbrew pozorom numery imei nie są jakoś specjalnie unikatowe, co wyświetla sie po wpisaniu: *#06# ??? na większości telefonów powinnien wyswietlić się numer imei. Może ktoś inny posiadający goophona użyczy Ci swojego IMEI-ja?
secretsanta
NewsMan
 
Posty: 393
Dołączył(a): niedziela, 9 lutego 2014, 16:22
Pochwały: 20

Re: Goophone i6 Plus

Postprzez agniela » piątek, 9 stycznia 2015, 11:37

Niestety nie wiem czy to klon czy klon klona. W każdym razie jak wpisuję jakikolwiek kod to po wciśnięciu ostatniego znaku kod znika i nic innego sie nie wyświetla niestety. Nie wiem co mam teraz zrobić. A jak wpiszę *#06# to mi wyskakuje invalid i to wsio.
agniela
 
Posty: 8
Dołączył(a): piątek, 9 stycznia 2015, 10:11

Re: Goophone i6 Plus

Postprzez secretsanta » piątek, 9 stycznia 2015, 11:42

secretsanta
NewsMan
 
Posty: 393
Dołączył(a): niedziela, 9 lutego 2014, 16:22
Pochwały: 20

Re: Goophone i6 Plus

Postprzez agniela » piątek, 9 stycznia 2015, 12:08

Dopiero teraz zauważyłam że mam imei na tylnej obudowe telefonu i różni się on od tego co jest wpisany w telefon. I jak to zmienić skoro nie mogę wejść w te ustawienia o których piszecie
agniela
 
Posty: 8
Dołączył(a): piątek, 9 stycznia 2015, 10:11

Re: Goophone i6 Plus

Postprzez agniela » poniedziałek, 12 stycznia 2015, 08:36

Niestety nadal sobie nie poradzilam. Czy jest ktos kto mi pomoże tak po calosci. Filmiki youtuba mi nie pomagaja wcale. Nie znam sie az tak na tym zeby to zrobic.
agniela
 
Posty: 8
Dołączył(a): piątek, 9 stycznia 2015, 10:11

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama