• Reklama

Galaxy S II używany za 300 czy może chinola do 450?

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Galaxy S II używany za 300 czy może chinola do 450?

Postprzez ddr » 8 sie 2014, o 17:02

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ale bierzesz pod uwagę to że te 2 rdzenie muszą być naprawdę mocne, lub kiepskie 8 rdzeni, lub kiepskie zarządzanie wielowątkowością?
Oczywiste jest przecież że aplikacje jednowątkowe będą lepiej chodzić na dajmy na to procesorze XYZ z taktowaniem 3.0, aniżeli na 2-rdzeniowej wersji tego procka z taktowaniem np. 2.6.
Inaczej będzie w aplikacjach wielowątkowych które są teraz wszechobecne i tu procek jednordzeniowy przegra sromotnie. Tu jest różnica 1 rdzenia, a co między 4 i 8 rdzeniowym? Poszczególne rdzenie mtk6592 nie są mocne, ale to ich ilość powoduje że posiadają większą łączną moc obliczeniową niż taki msm8228.

Tu słusznie wspomniałeś o emulatorze arm. z2580 zdecydowanie lepiej się sprawdzi niż z2560. W przypadku gier będzie to bardzo odczuwalna różnica.


ZTE Geek z tego co wiem ma problemy z WiFi i kiepskie wsparcie.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Reklama

Re: Galaxy S II używany za 300 czy może chinola do 450?

Postprzez IrY$ » 8 sie 2014, o 17:03

Akurat ogarniam trochę procesory, i rdzenie mają jak i nie "moc".

Najważniejsza jest właściwie architektura.

Poza tym dużo postów i nie wiem na który odpisać. Nie chce tyle kasy ładować w telefon, chyba, że to faktycznie ma być na 2-3 lata (wątpię). Miałem w ręku SII i powiem, że taki mi wystarczy.

PS. W gry prawie nie gram :P Jedynie mam trochę apek ;P
Ostatnio edytowano 8 sie 2014, o 17:04 przez IrY$, łącznie edytowano 1 raz
IrY$
 
Posty: 46
Dołączył(a): 28 paź 2013, o 00:29
Telefon:: SGS+

Re: Galaxy S II używany za 300 czy może chinola do 450?

Postprzez mrergie » 8 sie 2014, o 17:04

I o to właśnie chodzi. Sama ilość rdzeni mówi tyle co nic i niczego nie oznacza, 2 rdzenie mogą być lepsze od ośmiu jak i odwrotnie. Podobnie jak wyższa prędkość taktowania nie musi oznaczać lepszej wydajności. Mamy ten przykład na komputerach z x86 gdzie ośmiordzeniowe Bulldozery od AMD przegrywają z najlepszymi dwójkami od Intela. Architektura jest inna ale to nie ma znaczenia w tym przypadku bo sposób działania procesorów x86 jak i ARM jest zasadniczo niemal identyczny.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1459
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 69
Telefon:: 佳域 S3S

Re: Galaxy S II używany za 300 czy może chinola do 450?

Postprzez marx » 8 sie 2014, o 23:30

IrY$ napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Nokia i HTC produkują dużo mniej telefonów od Huweia a tez są podrabiane
marx
Administrator
 
Posty: 7639
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 230
Telefon:: Dual sim

Re: Galaxy S II używany za 300 czy może chinola do 450?

Postprzez IrY$ » 10 sie 2014, o 20:05

http://www.banggood.com/Xiaomi-Hongmi-1 ... 28242.html
Co myślicie o tej stronie i zakupie od nich Xiaomiego? Podejrzanie tanio ;/
IrY$
 
Posty: 46
Dołączył(a): 28 paź 2013, o 00:29
Telefon:: SGS+

Re: Galaxy S II używany za 300 czy może chinola do 450?

Postprzez Jacuss » 10 sie 2014, o 20:27

Podróbą na 100%
Avatar użytkownika
Jacuss
AKTYWNY
 
Posty: 382
Dołączył(a): 11 sie 2013, o 01:45
Lokalizacja: Bydgoszcz
Pochwały: 15
Telefon:: ASUS Zenfone 5 2/16

Re: Galaxy S II używany za 300 czy może chinola do 450?

Postprzez ddr » 10 sie 2014, o 20:48

Podejrzanie tanio?
Total Price:US$164.99
Gdzie tu qrna jest tanio?
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: Galaxy S II używany za 300 czy może chinola do 450?

Postprzez KarlosW » 10 sie 2014, o 22:53

Ja polecam w tej cenie zdecydowanie używanego przeze mnie Jiayu g3t
Avatar użytkownika
KarlosW
VIP
 
Posty: 2057
Dołączył(a): 13 lis 2013, o 21:06
Lokalizacja: PL
Pochwały: 33
Telefon:: thl w200

Re: Galaxy S II używany za 300 czy może chinola do 450?

Postprzez IrY$ » 10 sie 2014, o 23:47

ddr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


"126.45" - tyle mi pokazuje. Dobra czyli się nie bawić i od Goldwaya? Jutro chyba zakupię :) Mam nadzieje, że to będzie konkretna przesiadka z S+
IrY$
 
Posty: 46
Dołączył(a): 28 paź 2013, o 00:29
Telefon:: SGS+

Re: Galaxy S II używany za 300 czy może chinola do 450?

Postprzez mrergie » 10 sie 2014, o 23:57

IrY$ napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Odróżniasz znaczek € od $?
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1459
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 69
Telefon:: 佳域 S3S

Re: Galaxy S II używany za 300 czy może chinola do 450?

Postprzez IrY$ » 11 sie 2014, o 00:10

OMFG, nie zauważyłem, myślałem, że jest ustawione domyślnie na dolce.

Dobra, czas iść spać :P Jeżeli macie jakiś sprzedawców pewnych gdzie jest taniej to proszę o linki :>
IrY$
 
Posty: 46
Dołączył(a): 28 paź 2013, o 00:29
Telefon:: SGS+

Re: Galaxy S II używany za 300 czy może chinola do 450?

Postprzez benggun » 11 sie 2014, o 14:23

ja wolałbym xiaomi rr1s niż S2. Używałem obydwu telefonów i powiem szerze, ze po działaniu S2 widać już upływ czasu w porównianiu do działania RR1S

co do wyboru sklepu:
ja mimo wszystko kupiłbym od Goldway... niby da się kupić gdzieś indziej za parę dolców taniej, ale nie zawsze warto...
Faktyczne nadanie paczki w 2 max 3 dni. Co ważniejsze za te parę dodatkowych dolarów masz pewność, że nie dostaniesz podróbki (btw. parę lat temu nie myślałem że doczekam czasów gdy chinole będą podrabiać swoje własne, budżetowe marki ;) )...
Poza tym w przypadku problemów z tel, goldway nie robi problemów z wymianą/zwrotem kasy

edit:
poza tym, gdy po czasie znudzi Cię RR1S, będziesz mógł go odsprzedać bez większej straty i kupić coś innego :)
benggun
 
Posty: 58
Dołączył(a): 16 cze 2013, o 12:22
Lokalizacja: Małopolska
Pochwały: 1
Telefon:: ZTE V970
ROM: BRUNO

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama