• Reklama

G4s problem z SP FT

G4s problem z SP FT

Postprzez mariofix » 2 cze 2014, o 23:19

Próbuje wgrać oficjalny rom 05/16/2014 i podczas wczytywania scatter-loading wychodzi błąd czy może ktoś mi poradzić co z tym zrobić czy ignorować te błędy ?
mariofix
 
Posty: 17
Dołączył(a): 20 maja 2014, o 12:08

Reklama

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez korek2 » 2 cze 2014, o 23:28

Zlikwiduj chińskie znaki w nazwie katalogu
korek2
 
Posty: 126
Dołączył(a): 27 kwi 2014, o 14:50
Pochwały: 2

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez mariofix » 2 cze 2014, o 23:49

Ok dzięki
mariofix
 
Posty: 17
Dołączył(a): 20 maja 2014, o 12:08

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez dziubson » 3 cze 2014, o 01:54

a jakie zmiany w tej wersji coś z GPS poprawili ?
dziubson
 
Posty: 88
Dołączył(a): 17 mar 2013, o 03:06
Lokalizacja: Łódź

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez mariofix » 3 cze 2014, o 22:01

W na starym nie miałem faster gps , a teraz nawet szybko ze 10-20s szuka satelit na dworze oczywiście
mariofix
 
Posty: 17
Dołączył(a): 20 maja 2014, o 12:08

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez dziubson » 4 cze 2014, o 00:50

A czy Ktoś może zweryfikować przedstawione na filmiku objawy:
http://www.youtube.com/watch?v=OcBkLJ58jm8

Czytając kilkadziesiąt wpisów szukając odpowiedniego modeli chińskiego tel sprzedawanego oficjalnie w PL - szukałem pomiędzy ZOPPO, a JIAYu. Obaj producenci mają problem z GPS. Na xda przeczytałem, że to problem nie z prockiem a wykonaniem - antenką (polecieli z kosztami) Interesuje mnie czy w J jest analogiczny problem sprzetowy czy softwarewoy i na przykład w KITKAT będzie już OK
dziubson
 
Posty: 88
Dołączył(a): 17 mar 2013, o 03:06
Lokalizacja: Łódź

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez INTseed » 4 cze 2014, o 11:52

Raczej wina anteny. Ja nie testowałem gps, nie potrzebuję.
W ioceanie x7 robili przeróbkę.
Zobacz filmik na yt. Może w innych modelach tel. też idzie to zrobić.

Wysłane z mojego IOCEAN X7S przy użyciu Tapatalka
INTseed
VIP
 
Posty: 1078
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez maniek669 » 4 cze 2014, o 14:19

mi, po wgraniu tego softu z góry (oficjalny rom 05/16/2014) gps łapie bezproblemowo, dokładność gps to 4 metry, czas łapania na dworzu 10-20 sek - chyba nie jest tak źle. Będę musiał wgrać jeszcze automapę, to dokładnie zobaczę.
maniek669
 
Posty: 88
Dołączył(a): 6 sty 2014, o 16:31
Pochwały: 4

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez dziubson » 5 cze 2014, o 01:18

@maniek669
a mógłbyś zrobić testy?
dziubson
 
Posty: 88
Dołączył(a): 17 mar 2013, o 03:06
Lokalizacja: Łódź

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez Bigbob » 5 cze 2014, o 08:58

Skąd brałeś ROM?
Bigbob
 
Posty: 24
Dołączył(a): 9 maja 2014, o 16:51

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez mariofix » 5 cze 2014, o 16:21

Potwierdzam ze na tym romie szybo łapie , ale i szybko gubi jak się rusza tel u mnie jest max 6 satelit wieczorem wstawię screen z status gsm
mariofix
 
Posty: 17
Dołączył(a): 20 maja 2014, o 12:08

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez mar76ek » 18 cze 2014, o 21:45

Ja mam rom z 9.06 oficjalny, i nie moge zlapac gps. Instalowalem faster gps, mt gps oraz gps status. Bez rezultatu. Poprzez titanium backup odinstalowalem chinskie apki, ale to chyba nie ma wplywu.

Wysłane z mojego JY-G4S przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
mar76ek
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): 20 sty 2014, o 23:25
Pochwały: 3

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama