• Reklama

G4s problem z SP FT

G4s problem z SP FT

Postprzez mariofix » poniedziałek, 2 czerwca 2014, 23:19

Próbuje wgrać oficjalny rom 05/16/2014 i podczas wczytywania scatter-loading wychodzi błąd czy może ktoś mi poradzić co z tym zrobić czy ignorować te błędy ?
mariofix
 
Posty: 18
Dołączył(a): wtorek, 20 maja 2014, 12:08

Reklama

en.001phone.cn=

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez korek2 » poniedziałek, 2 czerwca 2014, 23:28

Zlikwiduj chińskie znaki w nazwie katalogu
korek2
 
Posty: 135
Dołączył(a): niedziela, 27 kwietnia 2014, 14:50
Pochwały: 2

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez mariofix » poniedziałek, 2 czerwca 2014, 23:49

Ok dzięki
mariofix
 
Posty: 18
Dołączył(a): wtorek, 20 maja 2014, 12:08

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez dziubson » wtorek, 3 czerwca 2014, 01:54

a jakie zmiany w tej wersji coś z GPS poprawili ?
dziubson
 
Posty: 87
Dołączył(a): niedziela, 17 marca 2013, 03:06
Lokalizacja: Łódź

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez mariofix » wtorek, 3 czerwca 2014, 22:01

W na starym nie miałem faster gps , a teraz nawet szybko ze 10-20s szuka satelit na dworze oczywiście
mariofix
 
Posty: 18
Dołączył(a): wtorek, 20 maja 2014, 12:08

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez dziubson » środa, 4 czerwca 2014, 00:50

A czy Ktoś może zweryfikować przedstawione na filmiku objawy:
http://www.youtube.com/watch?v=OcBkLJ58jm8

Czytając kilkadziesiąt wpisów szukając odpowiedniego modeli chińskiego tel sprzedawanego oficjalnie w PL - szukałem pomiędzy ZOPPO, a JIAYu. Obaj producenci mają problem z GPS. Na xda przeczytałem, że to problem nie z prockiem a wykonaniem - antenką (polecieli z kosztami) Interesuje mnie czy w J jest analogiczny problem sprzetowy czy softwarewoy i na przykład w KITKAT będzie już OK
dziubson
 
Posty: 87
Dołączył(a): niedziela, 17 marca 2013, 03:06
Lokalizacja: Łódź

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez INTseed » środa, 4 czerwca 2014, 11:52

Raczej wina anteny. Ja nie testowałem gps, nie potrzebuję.
W ioceanie x7 robili przeróbkę.
Zobacz filmik na yt. Może w innych modelach tel. też idzie to zrobić.

Wysłane z mojego IOCEAN X7S przy użyciu Tapatalka
INTseed
VIP
 
Posty: 1071
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez maniek669 » środa, 4 czerwca 2014, 14:19

mi, po wgraniu tego softu z góry (oficjalny rom 05/16/2014) gps łapie bezproblemowo, dokładność gps to 4 metry, czas łapania na dworzu 10-20 sek - chyba nie jest tak źle. Będę musiał wgrać jeszcze automapę, to dokładnie zobaczę.
maniek669
 
Posty: 90
Dołączył(a): poniedziałek, 6 stycznia 2014, 16:31
Pochwały: 4

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez dziubson » czwartek, 5 czerwca 2014, 01:18

@maniek669
a mógłbyś zrobić testy?
dziubson
 
Posty: 87
Dołączył(a): niedziela, 17 marca 2013, 03:06
Lokalizacja: Łódź

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez Bigbob » czwartek, 5 czerwca 2014, 08:58

Skąd brałeś ROM?
Bigbob
 
Posty: 24
Dołączył(a): piątek, 9 maja 2014, 16:51

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez mariofix » czwartek, 5 czerwca 2014, 16:21

Potwierdzam ze na tym romie szybo łapie , ale i szybko gubi jak się rusza tel u mnie jest max 6 satelit wieczorem wstawię screen z status gsm
mariofix
 
Posty: 18
Dołączył(a): wtorek, 20 maja 2014, 12:08

Re: G4s problem z SP FT

Postprzez mar76ek » środa, 18 czerwca 2014, 21:45

Ja mam rom z 9.06 oficjalny, i nie moge zlapac gps. Instalowalem faster gps, mt gps oraz gps status. Bez rezultatu. Poprzez titanium backup odinstalowalem chinskie apki, ale to chyba nie ma wplywu.

Wysłane z mojego JY-G4S przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
mar76ek
AKTYWNY
 
Posty: 261
Dołączył(a): poniedziałek, 20 stycznia 2014, 23:25
Pochwały: 3

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama