• Reklama

G4S MTK6592 problem z GPS

G4S MTK6592 problem z GPS

Postprzez frak » piątek, 9 maja 2014, 19:36

Jak u Was GPS działa bo u mnie nie łapie. Jest jakiś fix do tego?
frak
 
Posty: 13
Dołączył(a): środa, 12 czerwca 2013, 17:48
Lokalizacja: Opole

Reklama

Re: G4S MTK6592 problem z GPS

Postprzez emjot » sobota, 10 maja 2014, 00:53

U mnie też pierwszy raz łapał fixa dłuuuuugo. Dopiero po połączeniu z internetem, jak złapał AGPS, to złapał i potem było już OK. Cierpliwości.
Avatar użytkownika
emjot
 
Posty: 154
Dołączył(a): poniedziałek, 4 lutego 2013, 13:33
Lokalizacja: centrum
Pochwały: 6

Re: G4S MTK6592 problem z GPS

Postprzez Lobuzek » sobota, 10 maja 2014, 09:31

Pobierz apkę FastGPS z GP i ustaw region Europa i kraj Polska, potem przy pomocy apki Status GPS pobierz dane AGP i wszystko będzie działa. Sam tak wczoraj robiłem i działa bez problemów.
Jest: Jiayu G4S Advanced, Lenovo A850+, Jiayu G2F
Lobuzek
 
Posty: 25
Dołączył(a): poniedziałek, 14 października 2013, 13:24
Pochwały: 1

Re: G4S MTK6592 problem z GPS

Postprzez frak » sobota, 10 maja 2014, 10:48

Lobuzek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czy do tego muszę mieć zrootowany telefon?
frak
 
Posty: 13
Dołączył(a): środa, 12 czerwca 2013, 17:48
Lokalizacja: Opole

Re: G4S MTK6592 problem z GPS

Postprzez Lobuzek » sobota, 10 maja 2014, 16:29

Tak telefon musi mieć rota. Wchodzisz w ustawienia -> zabezpieczenia -> i włączasz tryb Superuser. Od teraz masz już root-a i możesz wgrać FastGPS
Jest: Jiayu G4S Advanced, Lenovo A850+, Jiayu G2F
Lobuzek
 
Posty: 25
Dołączył(a): poniedziałek, 14 października 2013, 13:24
Pochwały: 1

Re: G4S MTK6592 problem z GPS

Postprzez bartazzz » niedziela, 11 maja 2014, 12:18

Mozna odpalic gps status i ustawić "utrzymuj ekran wlaczony. Potrwa to dłużej ale pójdzie bez roota.

Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5067
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: G4S MTK6592 problem z GPS

Postprzez Lobuzek » czwartek, 15 maja 2014, 21:34

Dzisiaj cały dzień korzystałem z Automapy. Cały czas miałem od 8 do 13 satelit podłączonych i nawigacja działała bez jakichkolwiek błędów.
Jest: Jiayu G4S Advanced, Lenovo A850+, Jiayu G2F
Lobuzek
 
Posty: 25
Dołączył(a): poniedziałek, 14 października 2013, 13:24
Pochwały: 1

Re: G4S MTK6592 problem z GPS

Postprzez kombajnik » czwartek, 15 maja 2014, 21:56

Lobuzek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Długo łapał Ci fixa? Na oryginalnym ROMie? Czy cokolwiek coś ruszałeś GPSie? Pytam bo powoli się chyba skłaniam ku temu modelowi... bo G5S pasił by mi w sumie bardziej ale za drogi...
kombajnik
AKTYWNY
 
Posty: 680
Dołączył(a): niedziela, 14 kwietnia 2013, 18:46
Pochwały: 13

Re: G4S MTK6592 problem z GPS

Postprzez Lobuzek » piątek, 16 maja 2014, 20:08

Tak jak już pisałem kilka postów wyżej wystarczyło przestawić FastGPS i później pobrać dane przy pomocy Status GPS zajęło to może z 5 minut (pierwszy raz) na dworze stojąc w miejscu. Teraz jak włączam navi to max 30 sekund i jest już sygnał. Rom oryginalny z 10 kwietnia. Dzisiaj tak samo cały czas na navi i żadnych problemów nie zauważyłem. Jutro postaram się odpalić Endomondo i zobaczę jak na nim się zachowuje.
Jest: Jiayu G4S Advanced, Lenovo A850+, Jiayu G2F
Lobuzek
 
Posty: 25
Dołączył(a): poniedziałek, 14 października 2013, 13:24
Pochwały: 1

Re: G4S MTK6592 problem z GPS

Postprzez Asura2005 » piątek, 16 maja 2014, 21:21

Działa wam bez problemu aero2 ?

I ten dual sim to działa tak, że jak rozmawiam z kimś na j sim to na aero 2 nie posiedze a jak mam włączone aero2 to nie działa telefon i nikt siędo mnie nie dodzwoni ?
Asura2005
 
Posty: 6
Dołączył(a): piątek, 16 maja 2014, 02:29

Re: G4S MTK6592 problem z GPS

Postprzez Lobuzek » sobota, 17 maja 2014, 10:22

Dzisiaj ponad godzinę korzystałem z Endomondo i nie mam żadnych zastrzeżeń.

Jeżem chodzi o Aero to działa cały czas. Standardowo jak ktoś do Ciebie zadzwoni to przerywa działanie na czas rozmowy, jednak w każdej chwili można do Ciebie zadzwonić.
Jest: Jiayu G4S Advanced, Lenovo A850+, Jiayu G2F
Lobuzek
 
Posty: 25
Dołączył(a): poniedziałek, 14 października 2013, 13:24
Pochwały: 1

Re: G4S MTK6592 problem z GPS

Postprzez emjot » sobota, 17 maja 2014, 12:27

GPS działa, jest ok. Z tym że tam dzisiaj w domu przy oknie, gdzie Coolpad miał fixa na podstawie 7-9 satelitów, Jiayu miał sygnał z 3-5. Siła sygnału satelitów które złapały była podobna, dokładność określenia lokalizacji identyczna. Fixa złapały o dziwo niemal tak samo sprawnie. Oba na MIUI.
Avatar użytkownika
emjot
 
Posty: 154
Dołączył(a): poniedziałek, 4 lutego 2013, 13:33
Lokalizacja: centrum
Pochwały: 6

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama