• Reklama

[g2f] freeze po instalacji roomu

[g2f] freeze po instalacji roomu

Postprzez rulon666 » 11 kwi 2015, o 02:20

Witam,

Wgrałem nowy ROM za pomocą SP flash toola (SPG2F-20141027_W-0.3.6) uprzednio instalując sterownik MT6577 USB VCOM Drivers (W7/Vista/XP). Wszystko ładnie się wgrało lecz podczas próby uruchomienia telefonu, dostaje on zwiechy na napisie "jiayu" białymi literami. Próbowałem to samo zrobić na G2FW-141024-W-R-CN-V0.2.61 i to samo.
Uprzednio potrafiło mi wywalić jakieś błędy, ale leciałem od nowa i poszło, czy to na "firmware upgrade" lub "download only", teraz już nie mam pojęcia co dalej zrobić. Jakieś pomysły?

Pozdrawiam
rulon666
 
Posty: 21
Dołączył(a): 31 lip 2014, o 18:41
Telefon:: Nokia 3510i

Reklama

Re: [g2f] freeze po instalacji roomu

Postprzez kojek » 11 kwi 2015, o 04:07

Spróbuj może któryś z oficjalnych softow ze strony producenta
kojek
 
Posty: 13
Dołączył(a): 22 paź 2014, o 12:35
Pochwały: 1
Telefon:: Jiayu
ROM: 4.2.2

Re: [g2f] freeze po instalacji roomu

Postprzez rulon666 » 11 kwi 2015, o 09:56

No właśnie to są oficjalne romy
rulon666
 
Posty: 21
Dołączył(a): 31 lip 2014, o 18:41
Telefon:: Nokia 3510i

Re: [g2f] freeze po instalacji roomu

Postprzez blue_voyager » 11 kwi 2015, o 09:59

Instaluj soft od nowa, czasami coś pójdzie nie tak. Jeśli to nie pomoże, spróbuj z innym softem
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5986
Dołączył(a): 16 cze 2013, o 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Re: [g2f] freeze po instalacji roomu

Postprzez rulon666 » 11 kwi 2015, o 10:17

Próbowałem, teraz trzeci raz z rzędu wyskakuje: "BROM ERROR: S_DA_UART_CKSUM_ERROR 3060"

potrzebuje jakichś innych sterowników poza MT6577 USB VCOM Drivers ?
EDIT. Obecnie stoi we flashtoolu na "download flash", ciągle jest 0%
rulon666
 
Posty: 21
Dołączył(a): 31 lip 2014, o 18:41
Telefon:: Nokia 3510i

Re: [g2f] freeze po instalacji roomu

Postprzez pjasio253 » 27 kwi 2015, o 15:19

Spróbuj na innej wersji SP Flash Tool.
pjasio253
 
Posty: 13
Dołączył(a): 5 cze 2013, o 22:05
Lokalizacja: Kraków


Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama