• Reklama

Faea F1 mini recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Faea F1 mini recenzja

Postprzez misiuzeb » środa, 21 sierpnia 2013, 17:53

za 152 był na DX ale tylko 1 dzień
za 159 można kupić na entelife
misiuzeb
 
Posty: 10
Dołączył(a): wtorek, 20 sierpnia 2013, 09:29

Reklama

Re: Faea F1 mini recenzja

Postprzez drozdaxxx » czwartek, 22 sierpnia 2013, 22:26

Kobe8 napisał(a):Kiedy kupiles i od kogo? Z promocji kodem co jest teraz?

Gość już nie ma promocji na ten telefon i chce 165$, więc myślę, że nie ma sensu pisać jaki to sprzedawca. W każdym razie należy obserwować aliexpress, bo ten sprzedawca nie był jedynym, który w dobrej cenie sprzedawał ten telefon w ostatnim czasie.
drozdaxxx
 
Posty: 57
Dołączył(a): niedziela, 26 maja 2013, 00:48
Lokalizacja: Polska

Re: Faea F1 mini recenzja

Postprzez anubis76x » piątek, 23 sierpnia 2013, 10:39

Są do tego telefonu jakieś pojemniejsze baterie ? zastanawiam się nad nim lub ZTE V987 ale martwią mnie jego zbyt duże rozmiary.
Czy jest jakiś dobry polski soft do F1?
anubis76x
 
Posty: 83
Dołączył(a): czwartek, 8 sierpnia 2013, 18:00

Re: Faea F1 mini recenzja

Postprzez eSbe » piątek, 23 sierpnia 2013, 11:31

anubis76x napisał(a):Są do tego telefonu jakieś pojemniejsze baterie ? zastanawiam się nad nim lub ZTE V987 ale martwią mnie jego zbyt duże rozmiary.
Czy jest jakiś dobry polski soft do F1?


nie ma pojemniejszych baterii jak na razie. Ludzie narzekają na oficjalnym forum, wiec moze kiedys...
nie ma polskiego softu, ale mozna sciagnac morelelocale z google play i wtedy domyslnie wszystkie apki sciaganae sa po polsku.
eSbe
AKTYWNY
 
Posty: 391
Dołączył(a): piątek, 22 marca 2013, 15:32
Lokalizacja: Alie
Pochwały: 2

Re: Faea F1 mini recenzja

Postprzez anubis76x » piątek, 23 sierpnia 2013, 13:17

http://sxv.en.alibaba.com/product/10865 ... I_NFC.html
tu jest aukcja z niby językiem Polskim...
anubis76x
 
Posty: 83
Dołączył(a): czwartek, 8 sierpnia 2013, 18:00

Re: Faea F1 mini recenzja

Postprzez veento » piątek, 23 sierpnia 2013, 19:05

Jak to jest właściwie z tym językiem? Jest dostępne jakiekolwiek polskie tłumaczenie, czy zostaje nam tylko wersja angielska?
veento
 
Posty: 7
Dołączył(a): piątek, 23 sierpnia 2013, 19:02

Re: Faea F1 mini recenzja

Postprzez eSbe » sobota, 24 sierpnia 2013, 02:07

veento napisał(a):Jak to jest właściwie z tym językiem? Jest dostępne jakiekolwiek polskie tłumaczenie, czy zostaje nam tylko wersja angielska?


tak jak napisalem wyzej. Czytaj.
eSbe
AKTYWNY
 
Posty: 391
Dołączył(a): piątek, 22 marca 2013, 15:32
Lokalizacja: Alie
Pochwały: 2

Re: Faea F1 mini recenzja

Postprzez killer_ninja » sobota, 24 sierpnia 2013, 14:54

Nie ma Polskiego, kupowałem przez aliexpress w aukcji było, że ma, ale nie ma. Śmigam na angielskim.

I krótko po ponad dwóch tygodniach użytkowania. Na oryginalnym romie grzał się jak zły nie działała też masa apek z marketu, także w zasadzie kilka godzin po otrzymaniu wrzuciłem nowy rom z forum faea + patch do apek - wszystko jest mega proste i zajmuje może z 10min. Różnica kolosalna telefon się mniej grzeje, bateria max trzymała mi 4,5 dnia - miałem dużo zajęć więc korzystałem tylko z telefonu z netu tyle, żeby coś szybko sprawdzić, ew mapsy etc, normalnie trzyma mi 1,5-2,5 dnia.
GPS śmiga dobrze łapie fix'a bardzo szybko, ale parę razy miałem takie coś, że w ciągu pierwszych 2 min od włączenia na GPS Test miał 6-7 satelitów po czym na sekundę gubił szybko i wracało znowu 6-7 i potem już problemów nie było, cardiotrainer śmiga bardzo fajnie i nie zwróciłem uwagi, żeby drążył jakoś masakrycznie baterię, ale póki co chodził może z 1,5h z rzędu. BT z zestawem głośnomówiącym paruje się bez problemów i śmiga, ale czasem dźwięk jest kiepskiej jakości - ale da się zrozumieć. Ta lampka powiadomień jest bezsensu za to, jak na breathing light pulsuje zbyt szybko (wygląda jakby miała zadyszkę) dodatkowo mało możliwości konfiguracji i czasem mruga mimo, iż nie ma żadnego powiadomienia. W porównaniu do Motoroli Milestone ma dużo słabszą wibrę oraz cichszy głośnik zewnętrzny. Ekran jest zupełnie czytelny w słońcu, może nie tak, żeby oglądać filmy z batmanem, ale odebrać telefon wysłać sms'a wystarczy. Wygląd na fotkach wydawał się trochę mniej gay-look, ale producent już ma na stronce dupki w innych kolorach (póki co czerwona, żółta i biała), czekam na czarna bo już kilka osób mi się pytało co to za ajfon.

Szerzej będę mógł się wypowiedzieć pewnie za pół roku, ale póki co ja jestem zadowolony z telefonu, za tą kasę całkowicie spełnia moje oczekiwania. Mam tylko nadzieję, że wyjdą lepsze romy poprawiające ten dzwięk przez BT oraz tego breathing light'a.

pozdro KN
pozdr
KN
killer_ninja
 
Posty: 6
Dołączył(a): piątek, 19 lipca 2013, 20:30
Lokalizacja: Poznań

Re: Faea F1 mini recenzja

Postprzez gulon » poniedziałek, 2 września 2013, 14:06

Może ktoś podać jakie są tryby nagrywania Wideo przy 30 klatkach/sekundę?
Jakieś sample wideo?
gulon
 
Posty: 2
Dołączył(a): poniedziałek, 2 września 2013, 14:01

Re: Faea F1 mini recenzja

Postprzez Ada$ » poniedziałek, 2 września 2013, 19:13

killer_ninja napisał(a):Nie ma Polskiego, kupowałem przez aliexpress w aukcji było, że ma, ale nie ma. Śmigam na angielskim.

I krótko po ponad dwóch tygodniach użytkowania. Na oryginalnym romie grzał się jak zły nie działała też masa apek z marketu, także w zasadzie kilka godzin po otrzymaniu wrzuciłem nowy rom z forum faea + patch do apek - wszystko jest mega proste i zajmuje może z 10min.


Czy korzystałeś z tego manuala z 1 strony http://forum.faeamobile.com/thread-49-1-1.html czy z jakiegoś innego opisu?

Rozumiem, że wgrywałeś oficjalnego roma z 08-06-2013?
Ada$
 
Posty: 153
Dołączył(a): czwartek, 5 sierpnia 2010, 03:14
Lokalizacja: Silesia
Pochwały: 1

Re: Faea F1 mini recenzja

Postprzez killer_ninja » poniedziałek, 2 września 2013, 21:03

Ada$ napisał(a):
Czy korzystałeś z tego manuala z 1 strony http://forum.faeamobile.com/thread-49-1-1.html czy z jakiegoś innego opisu?

Rozumiem, że wgrywałeś oficjalnego roma z 08-06-2013?


Tak oficjalny, korzystalem z tego opisu

http://forum.faeamobile.com/thread-58-1-1.html

A pacza z tego tematu:

http://forum.faeamobile.com/thread-59-1-1.html
pozdr
KN
killer_ninja
 
Posty: 6
Dołączył(a): piątek, 19 lipca 2013, 20:30
Lokalizacja: Poznań

Re: Faea F1 mini recenzja

Postprzez Kobe8 » wtorek, 3 września 2013, 00:20

killer_ninja napisał(a):
Ada$ napisał(a):
Czy korzystałeś z tego manuala z 1 strony http://forum.faeamobile.com/thread-49-1-1.html czy z jakiegoś innego opisu?

Rozumiem, że wgrywałeś oficjalnego roma z 08-06-2013?


Tak oficjalny, korzystalem z tego opisu

http://forum.faeamobile.com/thread-58-1-1.html

A pacza z tego tematu:

http://forum.faeamobile.com/thread-59-1-1.html


5 Take out the battery, then reinstall the battery and power on.

co to znaczy?
Avatar użytkownika
Kobe8
AKTYWNY
 
Posty: 511
Dołączył(a): wtorek, 30 kwietnia 2013, 09:26
Lokalizacja: Z NETA
Pochwały: 3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama