• Reklama

F1, problem z kamerą (makro)

F1, problem z kamerą (makro)

Postprzez browarek84 » czwartek, 21 sierpnia 2014, 23:09

Witam, mam pewien problem z Jiayu F1. Włączył mi się (sam) tryb makro (nawet nie wiedziałem, że jest xd ) i nie da się za chiny tego wyłączyć. Próbowałem alternatywnych aplikacji aparatu, reseta, wgrywania nowego ROMa- nic.
Przy próbie zrobienia zdjęcia obraz jest rozmazany, po przybliżeniu się do obiektu na kilka cm jakość jest doskonała i do tego strasznie powiększa.
Ktoś się z takim czymś spotkał? Jakieś pomysły co z tym zrobić?
Z góry dzięki bo ja już pomysłów nie mam ;)
browarek84
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 22 listopada 2013, 22:18

Reklama

Re: F1, problem z kamerą (makro)

Postprzez koozka » wtorek, 9 września 2014, 02:28

W moim telefonie stało się dokładnie to samo. Wygląda to tak jakby autofocus łapał ostrość tylko na odległość max 2cm od fotografowanego obiektu. Tak jak u kolegi wyżej zmiana softu i alternatywne aplikacje aparatu nic nie dały. Czy ktoś poradził sobie z tym problemem? Czy wymiana aparatu pomoże? Na aliexpress znalazłem taką aukcję:

http://www.aliexpress.com/item/Original ... 86977.html

albo ta:

http://www.aliexpress.com/item/New-orig ... 07694.html

Czy zakup i wymiana takiego modułu coś da?
koozka
 
Posty: 3
Dołączył(a): piątek, 6 czerwca 2014, 23:24

Re: F1, problem z kamerą (makro)

Postprzez xm3 » wtorek, 9 września 2014, 21:40

browarek84 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Ja wysłałem swój do naprawy gwarancyjnej. To już kolejne przypadki tej wady.
Zobaczymy czy to naprawią, czy dadzą nowy egzemplarz ?
Avatar użytkownika
xm3
 
Posty: 186
Dołączył(a): wtorek, 20 listopada 2012, 13:32
Lokalizacja: chinkong
Pochwały: 2

Re: F1, problem z kamerą (makro)

Postprzez browarek84 » piątek, 12 września 2014, 00:30

A kupowałeś na allegro czy z chin sprowadzałeś? Jak to jest z gwarancją od chinoli?
browarek84
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 22 listopada 2013, 22:18

Re: F1, problem z kamerą (makro)

Postprzez dominiss1990 » czwartek, 5 lutego 2015, 13:02

Heh u mojej bratowej to samo w tym modelu. Macie jakieś rozwiązanie softwarowe? Ewentualnie wymiana modułu pomoże?
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 431
Dołączył(a): sobota, 21 grudnia 2013, 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31

Re: F1, problem z kamerą (makro)

Postprzez koozka » niedziela, 22 marca 2015, 14:02

Udało mi się usunąć problem. U mnie wystarczyło zdjąć szybkę z aparatu i pokręcić tym szarym platikiem przy obiektywie, aż aparat złapie ostrość ;)
koozka
 
Posty: 3
Dołączył(a): piątek, 6 czerwca 2014, 23:24

Re: F1, problem z kamerą (makro)

Postprzez xm3 » niedziela, 22 marca 2015, 14:20

Może chińczyki to samo na gwarancji zrobili, bo zdjęcia wychodzą w moim odczuciu minimalnie gorsze.
Ale telefon i tak załatwiła kolejna wada mikrofonu więc poszedł w odstawke do szuflady.
Avatar użytkownika
xm3
 
Posty: 186
Dołączył(a): wtorek, 20 listopada 2012, 13:32
Lokalizacja: chinkong
Pochwały: 2


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama