• Reklama

Elephone P3000S Recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Elephone P3000S Recenzja

Postprzez Lector » czwartek, 15 stycznia 2015, 23:54

Ja dziś otrzymałem swojego zakupione od marxxx po recenzji.
Pierwsze co mnie zaskoczyło to przy podłączonej ładowarce wariuje dotyk.
Tzn klikając klawisze nawigacyjne (te trzy na dole) dzieją się różne cuda, uruchamia aplikacje z aktualnego ekranu, rozwija ekran powiadomień itp.
Po odłączeniu kabelka jest wszystko, tak jakby coś było kiepsko spasowane i powstawały naprężenia - może to efekt naklejenia folii na ekranie.

Jutro w pracy (bo zapewne będę się nudził) się nim pobawię i zobaczymy co jeszcze wyłapię.
Obrazek
Avatar użytkownika
Lector
 
Posty: 155
Dołączył(a): piątek, 27 września 2013, 19:44
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 2

Reklama

Re: Elephone P3000S Recenzja

Postprzez KrisPL » piątek, 16 stycznia 2015, 12:03

Lector napisał(a):Ja dziś otrzymałem swojego zakupione od marxxx po recenzji.
Pierwsze co mnie zaskoczyło to przy podłączonej ładowarce wariuje dotyk.


To nie wina telefonu ale ładowarki. Zmień końcówkę na "markową", to bolączka chińskich ładowarek z dolnej półki. Miałem tak już w wielu tel dotykowych jak kupiłem szmelc-ładowarkę w komisie marki "krzak" :)
KrisPL
 
Posty: 17
Dołączył(a): poniedziałek, 6 stycznia 2014, 15:21

Re: Elephone P3000S Recenzja

Postprzez Lector » piątek, 16 stycznia 2015, 12:17

Ładowarka - kabelek fabryczny.
Mam jeszcze dwa od HTCków i Asusa to sprawdzę na innym kablu.

Gdy telefon położę ekranem do góry i naduszę na wtyk do dołu wszystko OK.
Obrazek
Avatar użytkownika
Lector
 
Posty: 155
Dołączył(a): piątek, 27 września 2013, 19:44
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 2

Re: Elephone P3000S Recenzja

Postprzez Lector » piątek, 16 stycznia 2015, 18:17

Sorki za post pod postem.

Czy ktoś sprawdzał czy działają słuchawki Xiaomi Piston v2?
Obrazek
Avatar użytkownika
Lector
 
Posty: 155
Dołączył(a): piątek, 27 września 2013, 19:44
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 2

Re: Elephone P3000S Recenzja

Postprzez Maksu » piątek, 16 stycznia 2015, 23:08

I co z inną ładowarką? Ten sam feler?
ULEFONE BE PRO za 490zł z VAT z CooliCool od 26.02.2015. (nadal ok, za wyj. wymiany baterii po 7 m-c)
Pobożne życzenie: http://pastebin.com/A0eDyc1g
Avatar użytkownika
Maksu
AKTYWNY
 
Posty: 327
Dołączył(a): wtorek, 15 kwietnia 2014, 17:53
Pochwały: 2

Re: Elephone P3000S Recenzja

Postprzez Lector » piątek, 16 stycznia 2015, 23:39

Kabelek od HTC i nie ma problemu :)
THX za info.
Obrazek
Avatar użytkownika
Lector
 
Posty: 155
Dołączył(a): piątek, 27 września 2013, 19:44
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 2

Re: Elephone P3000S Recenzja

Postprzez breick24 » sobota, 17 stycznia 2015, 17:14

Z perspektywy czasu zadowoleni z telefonu? Przymierzam się do zakupu, bo w podobnej cenie nic ciekawszego z dualsim, lte, 2GB RAM nie mogę znaleźć. (+/-170$)
breick24
 
Posty: 22
Dołączył(a): wtorek, 9 grudnia 2014, 23:54
Pochwały: 1

Re: Elephone P3000S Recenzja

Postprzez Lector » sobota, 17 stycznia 2015, 21:58

Ja go mam dosłownie parę dni.
Nie da się ukryć iż tylna klapka jest byle jaka, wcześniej korzystałem z linii od HTC: Diamond, HD2, Desire HD, Flyer i tu obudowy nie ma co porównywać. Nawet przy plastikowym Diamnodzie nie było zgrzytów.
A P3000S trzymając w ręce niemalże pod swoim naciskiem czujesz ze tył pracuje.
W dodatku martwi mnie jeszcze bateria. Odłączam od ładowarki koło 23-24 a o 8 rano mam jakieś 80%. Fakt działa synchronizacja bo niczego nie wyłączam na noc, ale wszystkie możliwe aplikacje pozamykane.

A to co moim zdaniem na +
- ekran
- LTE
- wydajność (płynność)
- GPS (nie ma porównania do DHD tu był kiepski, ale Wildfire S chyba miał lepszy)

Szkoda ze wszystkie firmy stawiają na DUŻY ekran, bo dla mnie chyba najbardziej odpowiedni byłby 4,5"-4,7".
Fakt ze Asus żony z ekranem 4,5" minimalnie mniejszy :P
Obrazek
Avatar użytkownika
Lector
 
Posty: 155
Dołączył(a): piątek, 27 września 2013, 19:44
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 2

Re: Elephone P3000S Recenzja

Postprzez macios113 » poniedziałek, 19 stycznia 2015, 23:09

jak u was działa LTE bo znajduje się w szczecinie i nawet nie próbuje go znaleźć łapie 3g normalnie czasem hsdpa+, w ustawieniach mam preferowane 4g, jutro jeszcze pojadę do centrum zobaczę :/ a mam pytanie jak mogę włączyć tylko 2g? jest taka możliwość? oraz pytam czy to może dlatego że nie zaktualizowany,
macios113
 
Posty: 75
Dołączył(a): wtorek, 16 grudnia 2014, 01:20
Pochwały: 1

Re: Elephone P3000S Recenzja

Postprzez W1904 » poniedziałek, 19 stycznia 2015, 23:23

Co do lte to app "4g switcher" bardzo fajna, można ustawić pasmo na sztywno. I pokazuje niedostępne tryby, choćby "only lte" nie obsługuje dysk sim, widzi tylko jedna kartę, ale akurat u mnie właściwą
W1904
 
Posty: 74
Dołączył(a): niedziela, 7 grudnia 2014, 01:13

Re: Elephone P3000S Recenzja

Postprzez macios113 » wtorek, 20 stycznia 2015, 00:17

czy ty masz mikro sim czy zwykła ?
macios113
 
Posty: 75
Dołączył(a): wtorek, 16 grudnia 2014, 01:20
Pochwały: 1

Re: Elephone P3000S Recenzja

Postprzez Lector » wtorek, 20 stycznia 2015, 01:36

Ja mam Orange nano sim + adapter mini sim. Troszkę się namęczyłem zanim to upchałem :P
Jestem z Poznania i nie mam problemów z LTE, choć byłem jakieś 2km od domu i łapał już tylko 3G. Żeby nie było to można na mapę luknąć mieszkam koło ronda Solidarności, a brak sygnału LTE Umultowska/Lechicka hotel System.
Obrazek
Avatar użytkownika
Lector
 
Posty: 155
Dołączył(a): piątek, 27 września 2013, 19:44
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama