• Reklama

Elephone P3000 LTE opinia recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Elephone P3000 LTE opinia recenzja

Postprzez grbrandys » wtorek, 25 listopada 2014, 19:28

Elephone p3000 z lte dostałem go w poniedziełek i chciałem się zwami podzielić pierwszym wrażeniem.

Będę się starł na bieżąco więcej informacji dodać na temat tego telefonu baterii funkcjonaliści itd itp.

Unboxing :


Specyfikacja :
Obrazek

Wymiary:
Obrazek

Budowa:
Na pierwszy rzut oka telefon wygląda solidnie. Tylna klapka lekko na środku odstaje i lekko trzeszczy zostają na czarnym ślady palców i wyświetlacz wprawia wrażenie wielkiego plastiku. Dioda powiadomień strasznie mała i słabo świeci. I klawisze ,home ,back ,brak podświetlenia chyba to lekki minus w wieczorem.
Fotki telefonu :
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Aparat 13mpx tył fotki wykonane aparatem :
Apart oferuje takie ustawienia jak balans bieli, efekty kolorystyczne, ustawienia ekspozycji, wykrywanie twarzy, uśmiechu i HDR
zdjęcia rozdzielczości 4160x3120:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

aparat przód tzw selfie 5.0mpx fotka:
Obrazek

test AnTuTu za pierwszym razem miałem 18000:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Gps na sygnał czekał chwilkę automapa od razu złapała sygnał pierwsze uruchomienie :
Obrazek

Android 4.4.2 czysty bez jakiś chińskich aplikacji wszystko przetłumaczone poza paroma rzeczami :
Obrazek
Obrazek

Fingerprint działa bez zarzutu lecz sprawia kłopot przy przewijaniu stron.Za pomocą Fingerprint można każdą aplikacje zabezpieczyć :
Obrazek

Bateria o pojemności 3150 mAh na tą chwilę nie podłączając do ładowania jest:
Obrazek
porównując do myphone cube który pożyczył mi kolega na 2 dni to myphone jednego dnia bateria nie wytrzymała przy takim samym użytkowaniu.

Co do lte działa rewelacyjnie prędkość na speed teście w małym mieście:
Obrazek

Jak na moje potrzeby bo przesiadłem się z starego huawei ascend g300 jest super. Szybki telefon wszystko co mi potrzeba działa cena do jakości ekstra teraz może pomyśle o wersji p3000s.
Telefon za 589zł z wysyłka i wszelkimi opłatami wysyłka kurierem i po 6 dniach miałem telefon w domku. Zakup na http://www.valuebasket.pl/
W razie jakichkolwiek pytań pisać chętnie odpowiem na pytania pierwsze testy tego telefonu może się komuś przydadzą.

Pochwały przyznane za posta: 2
grbrandys
AKTYWNY
 
Posty: 345
Dołączył(a): środa, 13 sierpnia 2014, 23:41
Pochwały: 3

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Elephone P3000 LTE opinia recenzja

Postprzez szymon_rysiu » środa, 26 listopada 2014, 13:08

Myślę, że całkiem spoko poza jedną uwagą, no może dwóch.

Lepiej jak byś wkleił youtube tutaj na stronie, nie przez linka w edytorze tylko poprzez [youtube][/youtube], nie trzeba przechodzić na dodatkową zakładkę żeby go obejrzeć.

Druga uwaga to: podlej kwiata :)
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 567
Dołączył(a): środa, 12 czerwca 2013, 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35

Re: Elephone P3000 LTE opinia recenzja

Postprzez btq » środa, 26 listopada 2014, 17:39

Możesz napisać jak działa dotyk w tym telefonie? Kilka razy spotkałem się z uwagami, że w telefonach Elephone ekran nieprecyzyjnie reaguje na dotyk (np. ciężko trafić w małe linki w przeglądarce) i nie wyczuwa delikatnych muśnięć ekranu (trzeba dotykać kilka razy żeby coś włączyć, a innym razem znowu przesuwając palcem po ekranie przypadkowo włącza się jakąś aplikację. Czy zauważyłeś coś takiego? Jak oceniasz reakcję na dotyk w porównaniu do innych telefonów z których korzystałeś?
Avatar użytkownika
btq
 
Posty: 8
Dołączył(a): poniedziałek, 27 października 2014, 20:24
Lokalizacja: Nowy Sącz

Re: Elephone P3000 LTE opinia recenzja

Postprzez grbrandys » środa, 26 listopada 2014, 18:54

oto krótki filmik nagrany :

A co do dotyku był jakiś dziki na początku tak jak pisałeś dziwnie reagował ale zmieniłem czułość dotyku na średni i wszystko już jest oki.
grbrandys
AKTYWNY
 
Posty: 345
Dołączył(a): środa, 13 sierpnia 2014, 23:41
Pochwały: 3

Re: Elephone P3000 LTE opinia recenzja

Postprzez Gravis » środa, 26 listopada 2014, 19:19

To jest 720p ? :shock:

Tam piksele jadą nie samochody...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade RedBull
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2224
Dołączył(a): środa, 5 czerwca 2013, 10:32
Pochwały: 25

Re: Elephone P3000 LTE opinia recenzja

Postprzez grbrandys » środa, 26 listopada 2014, 21:07

Jutro nagram jeszcze jeden filmik bo widzę że nagrywałem w jakości wysoki a jest jeszcze wysoka:-)
Obrazek
grbrandys
AKTYWNY
 
Posty: 345
Dołączył(a): środa, 13 sierpnia 2014, 23:41
Pochwały: 3

Re: Elephone P3000 LTE opinia recenzja

Postprzez gryps » środa, 26 listopada 2014, 23:56

Czyli możesz polecić valuebasket?
Cały czas się zastanawiam czy warto u nich coś kupić. Dużo negatywnych opinii w necie, ale Twój przykład pokazuje, że chyba nie robią wałków.
Ciekawe jak z tą 36-miesięczną gwarancją.
gryps
 
Posty: 13
Dołączył(a): czwartek, 22 maja 2014, 20:58

Re: Elephone P3000 LTE opinia recenzja

Postprzez grbrandys » czwartek, 27 listopada 2014, 00:52

gryps napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


zaryzykowałem i nie żałuje trochę miałem obaw ale wszystko w jak najlepszym porządku a co do gwarancji obym nie musiał korzystać
grbrandys
AKTYWNY
 
Posty: 345
Dołączył(a): środa, 13 sierpnia 2014, 23:41
Pochwały: 3

Re: Elephone P3000 LTE opinia recenzja

Postprzez siner » czwartek, 27 listopada 2014, 15:22

WItam...

tak na poczatek to ladny rzeznik z autora z takim tasakiem wyskoczyl ze na poczatku myslalem ze bedzie skalp ze swini sciagal, ale sie okazalo ze tylko koperte zarzyna czy tam rozrzyna.. :D

a po drugie to czy Wy tez macie problem z fotkami ktore wstawil autor ? bo u mnie w ogole ich nie widac poza filmikiem z rozrzynania i jak te piksele co po krzyzowce jezdza :D


pozdrawiam Janek vel. Siner
now i'm nothing
siner
 
Posty: 2
Dołączył(a): sobota, 9 listopada 2013, 18:19
Lokalizacja: Leżajsk

Re: Elephone P3000 LTE opinia recenzja

Postprzez grbrandys » czwartek, 27 listopada 2014, 18:21

a tu w jakości wysoka filmik ciut lepiej bez pikseli :
grbrandys
AKTYWNY
 
Posty: 345
Dołączył(a): środa, 13 sierpnia 2014, 23:41
Pochwały: 3

Re: Elephone P3000 LTE opinia recenzja

Postprzez Gravis » czwartek, 27 listopada 2014, 18:28

Nadal uważam, że jakość jest słaba...a miałem w zamiarze opłacić zamówienie z P3000S. Dotyk piszesz, że standardowo kiepsko, aparat sam widzę, że też.
Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade RedBull
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2224
Dołączył(a): środa, 5 czerwca 2013, 10:32
Pochwały: 25

Re: Elephone P3000 LTE opinia recenzja

Postprzez Cezary » czwartek, 27 listopada 2014, 19:32

Niby siedzi tam sony tylko ciekawe, który dokładnie to exmor. Ciekawe czy w droższej wersji tego modelu zastosowali ten sam układ.
Cezary
 
Posty: 170
Dołączył(a): piątek, 7 marca 2014, 09:05

Następna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama