• Reklama

Elephone P10C (mini recenzja)

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez snajp » wtorek, 26 sierpnia 2014, 10:39

Nie za bardzo umiem robić recenzję, ale wczoraj przyszedł do mnie Elephone P10C. Obiecałem że coś o nim napiszę tak więc postaram się skrobnąć kilka zdań.
Pierwsze wrażenie po otwarciu pudełka jest całkiem dobre. Telefon jak na swoje pięć cali jest lekki i bardzo cienki, dobrze trzyma się w dłoni. Nic nie skrzypi, wszystko jest spasowane. Z lewej strony znajdują się dwa chromowane przyciski, vol oraz power, bok okala chromowana ramka, na tylnej klapce w chromie jest także logo oraz aparat, co dodaje eleganckiego wyglądu.
Telefon wyposażony jest w czterordzeniowy procesor MT6582 Cortex A7, 1.3GHz z 1GB Ram i 8GB pamięci wewnętrznej, czyli na obecną chwilę można powiedzieć że standard, jak nie minimum.
Wyświetlacz o przekątnej 5" oczywiście IPS daje żywe jasne kolory, niestety rozdzielczość tylko 960x540, choć jak to mówią pikselozy nie ma, i daje radę.
Co mnie zaskoczyło, to to że telefon jest bardzo dobrze spolszczony, nawet dalsze funkcje są po Polsku, więc to duży plus.
Niestety na minus brak częstotliwości WCDMA 900 MHz
Telefon można kupić za około 120 usd.
Nie wiem co jeszcze by napisać, poniżej wrzuciłem kilka fotek telefonu.
Ja macie pytania to piszcie

Parametry techniczne:
Brand/Model Elephone P10C
Network GSM 850/900/1800/1900 MHz; WCDMA 850/2100 MHz
SIM Card slot Dual SIM Cards, Dual Standby, 2 IMEI, supports W+G / G+G (SIM 1: Standard; SIM 2: Micro)
CPU MT6582 Quad Core 1.3GHz
GPU Mali-400MP
RAM 1GB DDR3
Nand Flash 8 GB
Screen 5.0 inch IPS Multi-Touch Capacitive Screen; Resolution: QHD - 960×540 pixel, 16 Million Colors
Operation System Android 4.4.2
Language Arabic, English, French, German, Italian, Japanese, Nederlands, Polski, Portugal, Rromans, Slovenian, Spanish, Vietnam, Turkish, Russian, etc
Webcam Front 2.0 mega pixel, supports Skype Video Calls + Back 8.0 mega pixel / Auto Focus / Flash Light
Mobile internet Wifi IEEE 802.11 b/g; EDGE, GPRS, UMTS, HSPA, HSPA+, HSDPA, HSUPA, Wireless AP (Mobile AP)
3G Yes
Data transfer Bluetooth 4.0, USB 2.0
GPS Yes
Sensor Gravity Sensor, Proximity Sensor, Light Sensor, Magnetic Sensor, Gesture Sensor, E-compass
Memory MAX supports 64GB Class 10 Micro SD Memory Card (TF-Card)
Power Battery 3.7V/1950mAh Lithium rechargeable battery
Power Device AC charger: Input: AC110V~240V; Output: DC 5V/1000mAh
Dimensions; Net Weight 139 x 71.5 x 5.8 mm Ultra-thin 5.8mm; 126.6g with battery

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Autor postu otrzymał pochwałę
snajp
AKTYWNY
 
Posty: 565
Dołączył(a): sobota, 10 sierpnia 2013, 09:40
Pochwały: 24

Reklama

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez Ultra... » czwartek, 28 sierpnia 2014, 07:59

Kolejny raz 13 mp = 8 :roll:
Dzięki za te kilka słów o tel.(chyba ja Cię najbardziej o to męczyłem :-P ), zamawiam biały i zostaje w rodzinie, więc zobaczymy jak po dłuższym czasie użytkowania będzie się spisywał.

@. ma diodę powiadomień ?
Avatar użytkownika
Ultra...
 
Posty: 60
Dołączył(a): poniedziałek, 23 czerwca 2014, 11:43
Pochwały: 1

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez victor44 » czwartek, 28 sierpnia 2014, 09:25

dzieki za recke, troche jak na 120$ słabo, za ok 160 mozna miec daggera, ktory bije ten sprzet na leb, wiem ze 40$ to dla kogos duzo, ale mam osobiscie dg550 i nie załuje. zastawialem sie nad tym elephone, ale wzialem doogee.
victor44
AKTYWNY
 
Posty: 261
Dołączył(a): czwartek, 19 grudnia 2013, 17:11
Pochwały: 9

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez snajp » czwartek, 28 sierpnia 2014, 10:03

Ultra... napisał(a):Kolejny raz 13 mp = 8 :roll:
Dzięki za te kilka słów o tel.(chyba ja Cię najbardziej o to męczyłem :-P ), zamawiam biały i zostaje w rodzinie, więc zobaczymy jak po dłuższym czasie użytkowania będzie się spisywał.

@. ma diodę powiadomień ?

Z pikselami to nie zrozumiałem. Aparat pokazuje 8 mpx a nie 13.
Sprawdziłem diodę powiadomień. Potwierdzam, miga na czerwono.
snajp
AKTYWNY
 
Posty: 565
Dołączył(a): sobota, 10 sierpnia 2013, 09:40
Pochwały: 24

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez hellhammer » czwartek, 28 sierpnia 2014, 11:33

Kolego a moglbys napisac cos o wcdma? Interesuje mnie czy majac np abonament w playu z pakietem 2GB internetu czy internet szybki bedzie mi chodził? Chodzi o miasto jak i wies.
hellhammer
VIP
 
Posty: 1437
Dołączył(a): piątek, 4 lipca 2014, 13:25
Pochwały: 25

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez markus70 » czwartek, 28 sierpnia 2014, 11:39

@up
tu masz odpowiedź - WCDMA 850/2100 MHz.. bez 900MHz możesz znaleźć się w czarnej dziurze..
markus70
VIP
 
Posty: 944
Dołączył(a): środa, 31 października 2012, 14:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 16

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez hellhammer » czwartek, 28 sierpnia 2014, 11:40

Czyli co mobilny internet z plusa, play, ery i innych dostawoc dolaczone do abonetu telefonicznego nadaja na 900mhz na tej samej co areo?
hellhammer
VIP
 
Posty: 1437
Dołączył(a): piątek, 4 lipca 2014, 13:25
Pochwały: 25

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez markus70 » czwartek, 28 sierpnia 2014, 11:42

hellhammer napisał(a):Czyli co mobilny internet z plusa, play, ery i innych dostawoc dolaczone do abonetu telefonicznego nadaja na 900mhz na tej samej co areo?


pytałeś o miasto i wieś.. w mieście nie będziesz miał problemów, poza nim - coraz więcej nadajników tylko 900MHz

Autor postu otrzymał pochwałę
markus70
VIP
 
Posty: 944
Dołączył(a): środa, 31 października 2012, 14:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 16

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez hellhammer » czwartek, 28 sierpnia 2014, 11:45

markus70 napisał(a):
hellhammer napisał(a):Czyli co mobilny internet z plusa, play, ery i innych dostawoc dolaczone do abonetu telefonicznego nadaja na 900mhz na tej samej co areo?


pytałeś o miasto i wieś.. w mieście nie będziesz miał problemów, poza nim - coraz więcej nadajników tylko 900MHz

Dzieki za konkretna odpowiedz :)
Zastanwiam sie nad 3 fonami dla dziewczyny wlasnie te ktore jej sie podobaja maja tylko 850/2100 no i jeden ma 850/1900/2100
hellhammer
VIP
 
Posty: 1437
Dołączył(a): piątek, 4 lipca 2014, 13:25
Pochwały: 25

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez markus70 » czwartek, 28 sierpnia 2014, 11:58

@up
popatrz na Huawei G6 w wersji dual sim (G6-U00)
markus70
VIP
 
Posty: 944
Dołączył(a): środa, 31 października 2012, 14:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 16

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez hellhammer » czwartek, 28 sierpnia 2014, 12:08

markus70 napisał(a):@up
popatrz na Huawei G6 w wersji dual sim (G6-U00)

dzieki za podpowiedz ale niesety szukam do max 130$ z rozmiarem ekranu 5-5,5 cala
hellhammer
VIP
 
Posty: 1437
Dołączył(a): piątek, 4 lipca 2014, 13:25
Pochwały: 25

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez bloomkvist » czwartek, 28 sierpnia 2014, 16:01

może UMI C1... Czekam właśnie na ten telefon. Ma WCDMA 900/2100, ekran 5.5, 1 ram, 16 rom. Jak przyjdzie to może znajdę chwilę czasu żeby coś więcej o nim napisać, bo info nie ma o nim za wiele.
UMI C1 już u mnie :)
Avatar użytkownika
bloomkvist
 
Posty: 15
Dołączył(a): niedziela, 17 sierpnia 2014, 18:23
Pochwały: 1

Następna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama