• Reklama

Elephone P10C (mini recenzja)

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez Ultra... » czwartek, 28 sierpnia 2014, 16:58

snajp napisał(a):...Z pikselami to nie zrozumiałem. Aparat pokazuje 8 mpx a nie 13...

Miałem na myśli częsty opis na ali :-> ,że tel ma 13 MP, ale rozumiem że dotyczy to wersji bez literki "C" tylko.
Avatar użytkownika
Ultra...
 
Posty: 60
Dołączył(a): poniedziałek, 23 czerwca 2014, 11:43
Pochwały: 1

Reklama

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez Ultra... » poniedziałek, 15 września 2014, 10:04

No i przybył do mnie biały "Elephone P10C"...
Pierwsze wrażenie ? smukły, lekki, cienki...Na pierwszy rzut oka wydawał mi się nawet jakiś taki mały, ale to efekt codziennego użytkowania A880 ;-)
Telefon jest naprawdę dobrze wykonany/spasowany.Potwierdzam to co pisał snajp na temat spolszczenia, moim zdaniem jest lepiej niż w Lenovo.
Dzięki srebrnym wstawkom telefon wygląda naprawdę na elegancki, niczym z wyższej półki, zero kiczu.Tył posiada podwójną lampę.Dokładna całkowita grubość to 8 mm.
Mimo braku WCDMA 900 MHz w moim przypadku żadnych problemów, net w orange śmiga.
Telefon zakupiony jako prezent dla nastoletniego syna, zostaje i będzie dość mocno eksploatowany, więc zobaczymy po dłuższym czasie ile tak naprawdę jest wart.W razie jakichkolwiek pytań chętnie odpowiem jak się sprawuje.Na dzień dzisiejszy po kilku dniach pracy wszystko ok, żadnych zawiech/przycieć itp.
Cena 119$, jak za tę cenę naprawdę fajny fon.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
Ultra...
 
Posty: 60
Dołączył(a): poniedziałek, 23 czerwca 2014, 11:43
Pochwały: 1

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez muszyna2 » wtorek, 16 września 2014, 22:00

Panowie żonie się spodobał ten fonik a że za miesiąc ma urodzinki pomyślałem że może by jej go sprawić. Zamiana była by za lg l9. Jak myślicie dobry pomysł? I która wersja była by lepsza warto dokładać 20$ do lepszej rozdzielczości i pamięci?
muszyna2
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): piątek, 16 sierpnia 2013, 12:23
Pochwały: 2

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez Ultra... » środa, 17 września 2014, 11:33

A wykorzystuje w swoim LG te 2,5 gb zostawione dla użytkownika ?
20$ niby nie dużo, może warto dołożyć dla tej rozdzieczości, pamięci i lepszego aparatu, lecz jeśli tego nie potrzebuje i nie doceni to po co ? :lol:
Your decision !

@. bierz i napisz jakie wrażenia ;-)
Avatar użytkownika
Ultra...
 
Posty: 60
Dołączył(a): poniedziałek, 23 czerwca 2014, 11:43
Pochwały: 1

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez muszyna2 » środa, 17 września 2014, 21:17

W sumie to chyba rzeczywiście szkoda tych 20$. Tylko napiszcie jeszcze jak z sygnałem wi-fi i jakościom rozmów. Przeglądnąłem czeskie fora i tam troszku narzekają szczególnie na gps który nie działa słabe wi-fi nie najlepszą jakość rozmów i aparat. Troszku te opinie mnie ostudziły i teraz nie wiem czy nie lepiej zamówić KingSing S2. Gdybyście mogli rozwiać moje obawy :-) Pozdrawiam
muszyna2
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): piątek, 16 sierpnia 2013, 12:23
Pochwały: 2

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez Ultra... » czwartek, 18 września 2014, 00:13

wi-fi u mnie działa ok, schodzę do pokoju piętro niżej i jest bezproblemowo.Jakość rozmów normalna.Pojutrze rano sprawdzę gps i wrzucę jakieś foto to ocenisz sam.
Avatar użytkownika
Ultra...
 
Posty: 60
Dołączył(a): poniedziałek, 23 czerwca 2014, 11:43
Pochwały: 1

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez Ultra... » piątek, 19 września 2014, 09:29

Pierwszy test gps, pojawiły się po około 20s:

Obrazek
Obrazek

i na szybko 2 fotki: wewnątrz/zewnątrz:

Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
Ultra...
 
Posty: 60
Dołączył(a): poniedziałek, 23 czerwca 2014, 11:43
Pochwały: 1

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez marx » piątek, 19 września 2014, 16:37

GPS z tego co widać dosyć słąby sygnał, foty też nie powalają
marx
Administrator
 
Posty: 5984
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez szymon_rysiu » niedziela, 21 września 2014, 10:55

Ja kupilem elephpne p6 i i tez jestem pozytywnie zaskoczony. Jedynie ekran slaby brakuje rozdzielcxosci te 960x540 za malo. Tak to telefon za te pieniadze super zobaczymy jak bedzir po np 6-12 miesiacach.
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 567
Dołączył(a): środa, 12 czerwca 2013, 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez muszyna2 » sobota, 4 października 2014, 15:43

Witam, telefonik doszedł dwa dni temu kupiony u Goldway pocztą nl. Tak na szybko całkiem przyzwoity tel jak za niespełna 400 zł. W zestawie była dodatkowa folia dobre i to. Więcej napiszę jak będę miał ciut więcej czasu. Co tylko mnie zaskoczyło to to że pokazuje mi WCDMA 900 MHz. Areo mam u szwagra więc nie wiem czy tak jest na prawdę czy tylko tak pokazuje. Sprawdzałem to kodem ze strony elephona P10c: *#*#8838#*#* może ktoś to sprawdzi. Pozdrawiam
muszyna2
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): piątek, 16 sierpnia 2013, 12:23
Pochwały: 2

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez filozof71 » poniedziałek, 10 listopada 2014, 04:54

Witam, Zastanawiam się nad tym telefonem na 11.11. Czy ktoś ma jakieś nowe doświadczenia? Mam na myśli niższy model P10C.
ZTE Nubia Z7 Mini 2/16 > LeEco Le 2 Max X822 4/32 kupiony w HKTR Store AKA Trendresources
Avatar użytkownika
filozof71
AKTYWNY
 
Posty: 785
Dołączył(a): niedziela, 6 października 2013, 06:45
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 19
Ostrzeżenia: 3

Re: Elephone P10C (mini recenzja)

Postprzez Ultra... » poniedziałek, 10 listopada 2014, 10:10

2 miesiące użytkowania P10C przez syna, przy 3 upadku pękł wyświetlacz (brak jakiejkolwiek osłony, folii itp)-no szkoda.Poza tym wszystko działa prawidłowo (dotyk także), nie wiesza się, itp..., brak 900 mhz nie odczuwalny.Jakość rozmów mogłaby być lepsza, ale jakiejś tragedii nie ma.
Avatar użytkownika
Ultra...
 
Posty: 60
Dołączył(a): poniedziałek, 23 czerwca 2014, 11:43
Pochwały: 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama