• Reklama

ELEPHONE G4 Recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez lexio » wtorek, 13 stycznia 2015, 00:10

Ja kupiłem i czekam za 79,99 $ plus gratisy i czekam na wysyłkę . Pisz do sprzedawcy zrób zdjęcia uszkodzeń i albo niech dosyła lub zwróci Ci na zakup dodatkowej folii i etui , Jak firma porządna to powinni dosłać .
lexio
AKTYWNY
 
Posty: 544
Dołączył(a): czwartek, 26 września 2013, 15:48
Pochwały: 22

Reklama

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez piasek1990 » wtorek, 13 stycznia 2015, 04:03

Kupiłem ten telefon i mam mieszane uczucia, w porównaniu do Lenovo a830, którego wcześniej miałem. Elephone ma niestety głośniki bardzo słabej jakości. Zarówno ten do rozmów, jak i tylny. Kolejną wadą jest dla mnie aparat. Lenovo też posiadał 8mpx, ale robił lepsze zdjęcia. Wiadomo, że dioda doświetlająca nie będzie taka jak w normalnym aparacie, ale jakiś poziom powinna trzymać. Świeci ona bardzo szerokokątnie, czego wynikiem jest to, że zdjęcia z odległości 1,5-2m w ciemności są ledwie widoczne. Niestety bateria też mogłaby być trochę lepsza, bo na przetrwanie całego dnia przy używaniu internetu nie ma szans.
Na plus na pewno zasługuje wyświetlacz. Jest on bardzo wyraźny i wysokiej rozdzielczości. Kit kat też na pozytyw w porównaniu z lenovo z jelly beanem. Nie mam pojęcia dlaczego powyższe osoby mają problem z łapaniem fixa. U mnie następuje to niemal natychmiast, co w lenovo było dużym problemem i rzadko łapałem fixa.
piasek1990
 
Posty: 10
Dołączył(a): sobota, 7 grudnia 2013, 01:13

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez HongKong_Goldway » wtorek, 13 stycznia 2015, 09:26

Rainman napisał(a):Kupiłem telefonik na powyższej aukcji u HKG wraz z etui i folią, jak się dziś okazało folia oraz etui upchnięte w pudełku co spowodowało ich powyginanie w wyniku czego nie nadają się do użytku. Co mam zrobić w powyższej sytuacji(Pytanie do pośrednika z HKG). Pozdrawiam co do tel. wypowiem się po jakimś czasie użytkowania.


Wyślij mi proszę zdjęcie tych gratisów + numer zamówienia na PW. Pozdrawiam!
Avatar użytkownika
HongKong_Goldway
AKTYWNY
 
Posty: 480
Dołączył(a): czwartek, 2 października 2014, 04:34
Pochwały: 39

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez Doman » wtorek, 13 stycznia 2015, 14:39

Rainman napisał(a):Kupiłem telefonik na powyższej aukcji u HKG wraz z etui i folią, jak się dziś okazało folia oraz etui upchnięte w pudełku co spowodowało ich powyginanie w wyniku czego nie nadają się do użytku. Co mam zrobić w powyższej sytuacji(Pytanie do pośrednika z HKG). Pozdrawiam co do tel. wypowiem się po jakimś czasie użytkowania.

Etui silikonowe? Tez raz dostalem w przesylce takie "splaszczone". U mnie po zalozeniu boki odstawaly. Ale one sa na tyle elastyczne, ze zaczalem je wyginac w druga strone. W efekcie boki wrecz zagiete byly do srodka, ale po naciagnieciu na telefon ladnie sie spasowalo.
Doman
AKTYWNY
 
Posty: 627
Dołączył(a): wtorek, 13 maja 2014, 17:16
Pochwały: 17

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez Rainman » środa, 21 stycznia 2015, 16:02

Witam. Przepraszam za zamieszanie z etui, nie ja odbierałem tel., a osoba która to zrobiła napisała mi, że takowe jest uszkodzone co okazało się nieprawdą jednakże folia nie nadaje się do użytku(jakoś to przełknę mimo, że wyświetlacz nie jest pokryty szkłem hartowanym ). Co do samego tel. podoba mi się wyświetlacz jest wyrazisty, kąty widzenia są na prawdę dobre, obudowa to typowy dla budżetówek plastik(mi się podoba), wszystko jest dobrze spasowane, bateria max 1 dzien(możliwe, ze wina systemu, jestem w trakcie wgrywania MIUI), fixa łapie, aparat jest marnej jakości. Ogólnie za te pieniądze tel na +. Pozdrawiam.
Rainman
 
Posty: 34
Dołączył(a): wtorek, 25 listopada 2014, 14:26

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez chinskismart » sobota, 31 stycznia 2015, 00:10

Zainstaluj plik MTKnoLed apk ,ale nie ma go w sklepie play, który eliminuje problem z baterią tzw brak Deep sleep.U mnie pomogło i bateria wytrzymuje ponad 2 dni.Podaję link: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=41035810
chinskismart
 
Posty: 2
Dołączył(a): piątek, 30 stycznia 2015, 23:52

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez chinskismart » sobota, 31 stycznia 2015, 00:20

Zapomniałem napisać ze po zainstalowaniu wchodzisz do pliku i zaznaczasz "disable LED" i gotowe :))
chinskismart
 
Posty: 2
Dołączył(a): piątek, 30 stycznia 2015, 23:52

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez Groz » niedziela, 8 lutego 2015, 17:58

Zakupiłem ten telefon i potwierdzam że jakość rozmów jest kiepska.Trochę lepiej niż Goclever Qwantum 4. Ktoś pytał w którym slocie karty sim jest 3G. Bez różnicy,tylko w ustawieniach trzeba wybrać która karta do internetu 3G. Mam pytanie, czy ktoś zna jakieś kody serwisowe do tej marki i czy jest jakiś rom od MUI? Pozdrawiam!
Niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd biorą się posrane pomysły!
Groz
 
Posty: 4
Dołączył(a): czwartek, 5 lutego 2015, 18:05
Lokalizacja: Kraina podziemnej pomarańczy.

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez Groz » środa, 18 lutego 2015, 15:30

Groz napisał(a):Zakupiłem ten telefon i potwierdzam że jakość rozmów jest kiepska.Trochę lepiej niż Goclever Qwantum 4. Ktoś pytał w którym slocie karty sim jest 3G. Bez różnicy,tylko w ustawieniach trzeba wybrać która karta do internetu 3G. Mam pytanie, czy ktoś zna jakieś kody serwisowe do tej marki i czy jest jakiś rom od MUI? Pozdrawiam!
P.S. Ostatnio zakupiłem do niego szkło hartowane i prawie pasuje do nie szkło od LG G2 :-) Nawet dobrze się prezentuje!
Niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd biorą się posrane pomysły!
Groz
 
Posty: 4
Dołączył(a): czwartek, 5 lutego 2015, 18:05
Lokalizacja: Kraina podziemnej pomarańczy.

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez thirtyseconds » piątek, 27 marca 2015, 15:35

Mam problem ze swoim Elephone G4 :-/ A mianowicie przestał się ładować. Po podpięciu ładowarki % baterii zamiast rosnąć spadają, komputer nie widzi też telefonu. Jak myślicie co mu jest? Pewnie USB padło...
[size=85]Sprzedam nowe:
Lenovo K3 Note 700 zł
Avatar użytkownika
thirtyseconds
AKTYWNY
 
Posty: 566
Dołączył(a): niedziela, 20 kwietnia 2014, 12:48
Pochwały: 35

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez pablose » środa, 23 września 2015, 22:01

Nie kupujcie tego telefonu. Telefon ma parę wad, które według mnie go całkowicie przekreślają. Pierwszą naistotniejszą wadą jest port ładowania USB styki i łącza jak i cała płytka od tego portu jest chyba zrobione z papieru i jak wam to padnie, a to jest bardzo wielce prawdobodobne to znalezienie całego przyłącza USB nawet na alliexpress czy innych portalach graniczy z cudem, mi to już dwa razy się zepsuło, a używam go raczej delikatnie. Druga wada to kiepskie bardzo kiepskie głośniki, oraz mikrofon. No i trzecia wada telefon ma bardzo mało pamięci dostepnej bo tylko 2gb, reszta idzie na system, także bez przeróbek aplikacji lub gierek które więcej zajmuja nie nagracie, bo niestety nie można przerzucać na kartę sd. Czyli reasumując jakość tego telefonu jest tragiczna, lepiej dołożyć parę złotych i kupić coś porządniejszego. Jedyny jego plus to wyświetlacz, ale też mam wrażenie, że mógłby być nieco czulszy na dotyk.
pablose
 
Posty: 3
Dołączył(a): wtorek, 7 kwietnia 2015, 15:07

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama