• Reklama

ELEPHONE G4 Recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez lexio » 13 sty 2015, o 00:10

Ja kupiłem i czekam za 79,99 $ plus gratisy i czekam na wysyłkę . Pisz do sprzedawcy zrób zdjęcia uszkodzeń i albo niech dosyła lub zwróci Ci na zakup dodatkowej folii i etui , Jak firma porządna to powinni dosłać .
lexio
AKTYWNY
 
Posty: 538
Dołączył(a): 26 wrz 2013, o 15:48
Pochwały: 22
Telefon:: sonyericsson ARC S

Reklama

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez piasek1990 » 13 sty 2015, o 04:03

Kupiłem ten telefon i mam mieszane uczucia, w porównaniu do Lenovo a830, którego wcześniej miałem. Elephone ma niestety głośniki bardzo słabej jakości. Zarówno ten do rozmów, jak i tylny. Kolejną wadą jest dla mnie aparat. Lenovo też posiadał 8mpx, ale robił lepsze zdjęcia. Wiadomo, że dioda doświetlająca nie będzie taka jak w normalnym aparacie, ale jakiś poziom powinna trzymać. Świeci ona bardzo szerokokątnie, czego wynikiem jest to, że zdjęcia z odległości 1,5-2m w ciemności są ledwie widoczne. Niestety bateria też mogłaby być trochę lepsza, bo na przetrwanie całego dnia przy używaniu internetu nie ma szans.
Na plus na pewno zasługuje wyświetlacz. Jest on bardzo wyraźny i wysokiej rozdzielczości. Kit kat też na pozytyw w porównaniu z lenovo z jelly beanem. Nie mam pojęcia dlaczego powyższe osoby mają problem z łapaniem fixa. U mnie następuje to niemal natychmiast, co w lenovo było dużym problemem i rzadko łapałem fixa.
piasek1990
 
Posty: 10
Dołączył(a): 7 gru 2013, o 01:13
Telefon:: Lenovo A830

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez HongKong_Goldway » 13 sty 2015, o 09:26

Rainman napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Wyślij mi proszę zdjęcie tych gratisów + numer zamówienia na PW. Pozdrawiam!
Avatar użytkownika
HongKong_Goldway
AKTYWNY
 
Posty: 521
Dołączył(a): 2 paź 2014, o 04:34
Pochwały: 48
Telefon:: Xiaomi, LeTV.

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez Doman » 13 sty 2015, o 14:39

Rainman napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Etui silikonowe? Tez raz dostalem w przesylce takie "splaszczone". U mnie po zalozeniu boki odstawaly. Ale one sa na tyle elastyczne, ze zaczalem je wyginac w druga strone. W efekcie boki wrecz zagiete byly do srodka, ale po naciagnieciu na telefon ladnie sie spasowalo.
Doman
AKTYWNY
 
Posty: 607
Dołączył(a): 13 maja 2014, o 17:16
Pochwały: 17
Telefon:: CoolPad F1
ROM: 4.2.2 AOSP

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez Rainman » 21 sty 2015, o 16:02

Witam. Przepraszam za zamieszanie z etui, nie ja odbierałem tel., a osoba która to zrobiła napisała mi, że takowe jest uszkodzone co okazało się nieprawdą jednakże folia nie nadaje się do użytku(jakoś to przełknę mimo, że wyświetlacz nie jest pokryty szkłem hartowanym ). Co do samego tel. podoba mi się wyświetlacz jest wyrazisty, kąty widzenia są na prawdę dobre, obudowa to typowy dla budżetówek plastik(mi się podoba), wszystko jest dobrze spasowane, bateria max 1 dzien(możliwe, ze wina systemu, jestem w trakcie wgrywania MIUI), fixa łapie, aparat jest marnej jakości. Ogólnie za te pieniądze tel na +. Pozdrawiam.
Rainman
 
Posty: 44
Dołączył(a): 25 lis 2014, o 14:26
Telefon:: i9070
ROM: CM 11

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez chinskismart » 31 sty 2015, o 00:10

Zainstaluj plik MTKnoLed apk ,ale nie ma go w sklepie play, który eliminuje problem z baterią tzw brak Deep sleep.U mnie pomogło i bateria wytrzymuje ponad 2 dni.Podaję link: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=41035810
chinskismart
 
Posty: 2
Dołączył(a): 30 sty 2015, o 23:52
Telefon:: elephoneG4

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez chinskismart » 31 sty 2015, o 00:20

Zapomniałem napisać ze po zainstalowaniu wchodzisz do pliku i zaznaczasz "disable LED" i gotowe :))
chinskismart
 
Posty: 2
Dołączył(a): 30 sty 2015, o 23:52
Telefon:: elephoneG4

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez Groz » 8 lut 2015, o 17:58

Zakupiłem ten telefon i potwierdzam że jakość rozmów jest kiepska.Trochę lepiej niż Goclever Qwantum 4. Ktoś pytał w którym slocie karty sim jest 3G. Bez różnicy,tylko w ustawieniach trzeba wybrać która karta do internetu 3G. Mam pytanie, czy ktoś zna jakieś kody serwisowe do tej marki i czy jest jakiś rom od MUI? Pozdrawiam!
Niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd biorą się posrane pomysły!
Groz
 
Posty: 4
Dołączył(a): 5 lut 2015, o 18:05
Lokalizacja: Kraina podziemnej pomarańczy.
Telefon:: Huawei P7 Elephone G
ROM: stock

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez Groz » 18 lut 2015, o 15:30

Groz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
P.S. Ostatnio zakupiłem do niego szkło hartowane i prawie pasuje do nie szkło od LG G2 :-) Nawet dobrze się prezentuje!
Niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd biorą się posrane pomysły!
Groz
 
Posty: 4
Dołączył(a): 5 lut 2015, o 18:05
Lokalizacja: Kraina podziemnej pomarańczy.
Telefon:: Huawei P7 Elephone G
ROM: stock

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez thirtyseconds » 27 mar 2015, o 15:35

Mam problem ze swoim Elephone G4 :-/ A mianowicie przestał się ładować. Po podpięciu ładowarki % baterii zamiast rosnąć spadają, komputer nie widzi też telefonu. Jak myślicie co mu jest? Pewnie USB padło...
[size=85]Sprzedam nowe:
Lenovo K3 Note 700 zł
Avatar użytkownika
thirtyseconds
AKTYWNY
 
Posty: 546
Dołączył(a): 20 kwi 2014, o 12:48
Pochwały: 35
Telefon:: LeTV X600
ROM: EUI

Re: ELEPHONE G4 Recenzja

Postprzez pablose » 23 wrz 2015, o 22:01

Nie kupujcie tego telefonu. Telefon ma parę wad, które według mnie go całkowicie przekreślają. Pierwszą naistotniejszą wadą jest port ładowania USB styki i łącza jak i cała płytka od tego portu jest chyba zrobione z papieru i jak wam to padnie, a to jest bardzo wielce prawdobodobne to znalezienie całego przyłącza USB nawet na alliexpress czy innych portalach graniczy z cudem, mi to już dwa razy się zepsuło, a używam go raczej delikatnie. Druga wada to kiepskie bardzo kiepskie głośniki, oraz mikrofon. No i trzecia wada telefon ma bardzo mało pamięci dostepnej bo tylko 2gb, reszta idzie na system, także bez przeróbek aplikacji lub gierek które więcej zajmuja nie nagracie, bo niestety nie można przerzucać na kartę sd. Czyli reasumując jakość tego telefonu jest tragiczna, lepiej dołożyć parę złotych i kupić coś porządniejszego. Jedyny jego plus to wyświetlacz, ale też mam wrażenie, że mógłby być nieco czulszy na dotyk.
pablose
 
Posty: 3
Dołączył(a): 7 kwi 2015, o 15:07
Telefon:: Kolina

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama