• Reklama

Ekran S3

Ekran S3

Postprzez Racoon » sobota, 30 maja 2015, 18:38

Ostatnio mój telefon - jiayu s3 spadł mi na ziemie i pękł ekran. Wyświetlacz nadal działa normalnie ale dotyk w ogóle nie reaguje. Wymieniał już ktoś z was ekran w tym telefonie i może mi powiedzieć czy jest możliwość kupienia go w Polsce czy tylko przez aliexpress. Ewentualnie ile by kosztowała wymiana ekranu w serwisie i jak działa wysyłanie telefonu do naprawy?

Proszę o pomoc i z góry dzięki.
Racoon
 
Posty: 4
Dołączył(a): sobota, 30 maja 2015, 18:32

Reklama

Re: Ekran S3

Postprzez ddr » sobota, 30 maja 2015, 19:39

Wyświetlacz z ekranem prawie 3 stówki, wymiana w polskim serwisie ze 100-150 zł.
W polsce raczej nie sprzedadzą Ci samego wyświetlacza, mało tego, sami będą sprowadzać :P.
Możesz jeszcze zapytać się sprzedawcy czy przyjąłby ten telefon i wysłał do naprawy, tylko że wiele chinoli kantuje i dolicza sobie za tą usługę.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: Ekran S3

Postprzez Racoon » niedziela, 31 maja 2015, 11:33

Czyli w serwisie wyjdzie to tak 450 zł a i tak będę musiał czekać z miesiąc zanim sprowadzą? W takim razie chyba lepiej kupić samemu na aliexpress i wymienić. Chyba, że można kupić ten ekran z wyświetlaczem i zanieść do kogoś kto prywatnie naprawia. Myślicie, że koleś zamontowałby ten ekran?

Wstawiam zdjęcia jak wygląda ekran. Wyświetlacz działa, po trochę mocniejszym przyciśnięciu w miejscu pęknięcia tworzy się plama kolorów ale to chyba normalne. Dotyk działa tylko w środkowej części ale słabo, reszta dotyku w ogóle nie reaguje tak samo panel na dole. Przyczyną może być chyba tylko popsuty dotyk, nie? Proszę o odpowiedź, głupio by było kupić wyświetlacz z ekranem a potem dowiedzieć się, że to jednak coś innego.

Obrazek
Obrazek
Racoon
 
Posty: 4
Dołączył(a): sobota, 30 maja 2015, 18:32

Re: Ekran S3

Postprzez ddr » niedziela, 31 maja 2015, 14:14

No właśnie lepiej samemu zamówić wyświetlacz.
Jak dasz im telefon i wyświetlacz to raczej przyjmą.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: Ekran S3

Postprzez Pachua » niedziela, 31 maja 2015, 16:47

A próbowałeś wyłączyć i włączyć ? :D
Pachua
 
Posty: 14
Dołączył(a): czwartek, 16 kwietnia 2015, 19:32

Re: Ekran S3

Postprzez Racoon » niedziela, 31 maja 2015, 18:34

Jeszcze jedno pytanko mam. Gdzieś czytałem, że do tego telefonu da się dokupić tylko wyświetlacz z ekranem nierozłącznie, a na aliexpress znalazłem sam ekran dotykowy.
Tutaj aukcja:
http://www.aliexpress.com/item/100-Orig ... 87302.html
a tutaj z wyświetlaczem:
http://www.aliexpress.com/item/Black-S3 ... 08483.html

Trochę bym zaoszczędził kupując sam ten ekran ale czy na pewno się na to decydować? Trochę słabo by było kupić ten ekran a potem by się okazało, że i tak muszę kupić wyświetlacz, albo, że to jakaś ściema czy coś.
Racoon
 
Posty: 4
Dołączył(a): sobota, 30 maja 2015, 18:32

Re: Ekran S3

Postprzez ddr » niedziela, 31 maja 2015, 19:41

Tyle że nikt Ci tego nie złączy, tak więc zaoszczędzisz kupując digitizer z wyświetlaczem.

Autor postu otrzymał pochwałę
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: Ekran S3

Postprzez Racoon » niedziela, 31 maja 2015, 23:01

Ok dzięki za pomoc :D
Racoon
 
Posty: 4
Dołączył(a): sobota, 30 maja 2015, 18:32

Re: Ekran S3

Postprzez amaree » wtorek, 8 września 2015, 18:06

Mam ten sam problem co Racoon, wyświetlacz pękł dosłownie na pół i dotyk nie działa, sam ekran jest ok. Ponieważ nie znam się kompletnie na kwestiach technicznych i ledwo daję sobie radę z wykręceniem śrubki wolałabym oddać temat w ręce serwisu - niestety 3 serwisy w Warszawie powiedziały że nie podejmą się naprawy Jiayu, a na stronie http://jiayupolska.com/ widnieje napis "sklep zlikwidowano". Możecie skierować mnie do jakiegoś serwisu/osoby która może mi pomóc? Dzięki!
:(
amaree
 
Posty: 4
Dołączył(a): wtorek, 8 września 2015, 17:54

Re: Ekran S3

Postprzez ddr » wtorek, 8 września 2015, 20:38

Napisz do mnie na pw.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama