• Reklama

Dualsim full activ

Tematy dotyczące wszystkich telefonów, sieci, operatorów, bateri itp..

Dualsim full activ

Postprzez zbisz41 » czwartek, 14 lipca 2016, 20:52

Który z nowych modeli posiada aktywny dualsim ? Full active czyli obie karty cały czas aktywne , podczas korzystania z jednej druga aktywna i można odbierać połączenie.
Dobrze żeby miał wyświetlacz powyżej 5 " :D
Avatar użytkownika
zbisz41
 
Posty: 13
Dołączył(a): wtorek, 20 sierpnia 2013, 19:03

Reklama

Re: Dualsim full activ

Postprzez pawellabedz » piątek, 15 lipca 2016, 19:01

To przecież każdy dual sim przecież ci to daje że jak masz korzystasz to cały czas możesz odebrać połączenie z drugiej karty
pawellabedz
AKTYWNY
 
Posty: 320
Dołączył(a): niedziela, 5 lipca 2015, 16:14
Pochwały: 2

Re: Dualsim full activ

Postprzez woody » piątek, 15 lipca 2016, 19:16

pawellabedz napisał(a):To przecież każdy dual sim przecież ci to daje że jak masz korzystasz to cały czas możesz odebrać połączenie z drugiej karty


Chyba się mylisz , na pewno nie każdy , w Jiayu G4S i G4C miałem tak że jak korzystałem z neta na jednej karcie i żona do mnie dzwoniła to nie mogła się do dzwonić( poza zasięgiem )
Co do pytania :
Który z nowych modeli posiada aktywny dualsim ? Full active czyli obie karty cały czas aktywne , podczas korzystania z jednej druga aktywna i można odbierać połączenie.
Dobrze żeby miał wyświetlacz powyżej 5 " :D


To nie wiem.

Tutaj coś niecoś na temat:
dual-sim-active-t3032.html?hilit=dual%20sim%20aktiv
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 1039
Dołączył(a): piątek, 2 maja 2014, 20:12
Pochwały: 16

Re: Dualsim full activ

Postprzez omi » piątek, 15 lipca 2016, 19:32

W tych nowszych fonach tak od np. LeTV X500 masz 4G w obu slotach zamiennie, zaś np. w starszym X600 masz 4G tylko w jednym, a w drugim już nie.
Czy są fony z działającymi obiema kartami naraz to nie wiem. Poza tym bateria pójdzie migiem, a SAR znacznie wzrośnie.
Avatar użytkownika
omi
AKTYWNY
 
Posty: 240
Dołączył(a): wtorek, 29 września 2015, 22:19
Pochwały: 5

Re: Dualsim full activ

Postprzez woody » piątek, 15 lipca 2016, 19:35

omi napisał(a): SAR znacznie wzrośnie.


Co to SAR?
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 1039
Dołączył(a): piątek, 2 maja 2014, 20:12
Pochwały: 16

Re: Dualsim full activ

Postprzez zbisz41 » piątek, 15 lipca 2016, 20:08

W większości nowszych telefonów jest opcja przełączania miedzy kartami opcji 4G(LTE) -która karta w danym momencie ma być 4G.
Moje pytanie dotyczy aktywnych obu kart cały czas: podczas rozmowy można odbierać rozmową z drugiej karty pierwszą zawieszając -mam tak w Honor 6 Plus .
Większość dualsim stanby działa w ten sposób że kiedy używamy jednej karty do rozmowy czy np przeglądania internetu druga jest wyłączona nie można na nią sie dodzwonić .
Avatar użytkownika
zbisz41
 
Posty: 13
Dołączył(a): wtorek, 20 sierpnia 2013, 19:03

Re: Dualsim full activ

Postprzez existe » piątek, 15 lipca 2016, 20:26

zbisz41 napisał(a):podczas korzystania z jednej druga aktywna i można odbierać połączenie.


nie wiem czy zwrociliscie uwage na ten szczegol wymagan - tu chodzi jak rozumiem o polaczenie konferencyjne na 2 rozne karty sim rownoczesnie
osobiscie nie testowalem - ale z ciekawosci bede musial kiedys sie pobawic
ps
wydaje mi sie, teoretyzuje, ze zaden telefon nie ma opcji ODBIERANIA polaczenia z 2go sima w czasie gdy 1szy juz "telefonuje" - ale moge sie mylic, jak pisalem nie bawilem sie w takie cus
byc moze dalo by sie zestawic wlasnie telekonferencje - ale dzwoniac na 2go - a nie odbierajac z 2go
ciekawy w sumie temat - ktos ma z tym doswiadczenie ?
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: Dualsim full activ

Postprzez zbisz41 » piątek, 15 lipca 2016, 21:14

existe napisał(a):wydaje mi sie, teoretyzuje, ze zaden telefon nie ma opcji ODBIERANIA polaczenia z 2go sima w czasie gdy 1szy juz "telefonuje" - ale moge sie mylic

Niestety mylisz się :-D jak pisałem wyżej mam tak w honor 6 plus a i chyba w lenovo też miałem , po prostu kiedy rozmawiam przez telefon i przychodzi drugie połączenie z 2 karty mogę zawiesić pierwsze i odebrać drugie , potem powrócić do pierwszego, nie jest to połączenie konferencyjne że możemy w 3 gadać :mrgreen: ale taka opcja gdzieś mi sie obiła.
Dualsim mam od kilku dobrych lat , jeszcze te bez androida :-D .
Sprawdźcie w swoich opcje rozmawiania i odbierania czy braku możliwości odbioru z 2 karty.
W samsung galaxy s5 duos nawet podczas przeglądania netu z jednej kartu blokowało drugą była zajęta jak ktoś chciał dzwonić , a to dzis duża wada bo na FB siedzimy czasem godzinami :roll:
Avatar użytkownika
zbisz41
 
Posty: 13
Dołączył(a): wtorek, 20 sierpnia 2013, 19:03

Re: Dualsim full activ

Postprzez existe » piątek, 15 lipca 2016, 21:39

tak o zawieszeniu polaczenia slyszalem i mysle ze wszystkie to maja bo nieraz mialem info, ze jest 2gie polaczenie
zawieszenie jednak jest wg mnie sprzeczne z zalozeniami
- w swojej dociekliwosci interesowalo mnie, czy takie polaczenie da sie odebrac - czyli zgodnie z twoimi informacjami / zalozeniami - rownoczesnie ! rozmawiac
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: Dualsim full activ

Postprzez zbisz41 » piątek, 15 lipca 2016, 21:52

Sprawdziłem jak to jest u mnie :
-zadzwoniłem z 1 sim na telefon inny i prowadziłem rozmowę
-z innego telefonu zadzwoniłem na drugą sim
-dostałem sygnał na słuchawkę a na wyświetlaniu pojawiła sie opcja odebrania nowego połączenia
-kiedy odebrałem rozmowę w telefonie z pierwszej rozmowy pojawił sie w głośniku jakiś komunikat (nie dosłyszałem ) i muzyczka
-po zakończeniu rozmowy automatycznie powróciło połaczenie z 1 sim i pierwsza rozmowa.
Troche to zawiłe ale chyba da sie zrozumieć :mrgreen:
Avatar użytkownika
zbisz41
 
Posty: 13
Dołączył(a): wtorek, 20 sierpnia 2013, 19:03

Re: Dualsim full activ

Postprzez existe » piątek, 15 lipca 2016, 22:28

tak to jest dla mnie normalne dzialanie i zapewne wszystkie fony tak maja
nie jest to jednak rownoczesne - bo jedno polaczenie jest zawieszone - (czyli jakby dziala tylko 1 sim?) - ale wydaje mi sie, ze mozna gadac i uzywac internetu na 2im
jednym slowem - nic wiecej sie nie wyciagnie - pozostaje do przetestowania rozmowa konferencyjna na 2 simy :-))
Ostatnio edytowano piątek, 15 lipca 2016, 22:32 przez existe, łącznie edytowano 1 raz
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: Dualsim full activ

Postprzez zbisz41 » piątek, 15 lipca 2016, 22:31

No własnie że nie maja tego wszystkie...na pewno flagowce markowe nie .
Większość chińskich pewnie ma ale samsungi lg czy htc nie mają tego .
Jak rozmawiasz z jednej karty druga jest zajęta, nie dodzwonisz sie i nie masz informacji o nieodebranym połączeniu ,.
Tu pomaga jedynie przekierowanie czy coś w tym stylu .
Avatar użytkownika
zbisz41
 
Posty: 13
Dołączył(a): wtorek, 20 sierpnia 2013, 19:03

Następna strona

Powrót do Dyskusje ogólne o telefonach



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama