• Reklama

dual sim z dual 3G

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

dual sim z dual 3G

Postprzez ozi22 » 30 lis 2013, o 22:18

Witam, poszukuje smartfona z dual sim ale takiego w którym obie karty będą obsługiwały 3G.
czy istnieje taki?
Siemens C50 -> Sagem MX3 -> Sharp GX30 -> MDA Compact -> XDA IIi -> Toshiba G900 -> Samsung mini2 -> Iocean x7s -> Jiayu S3
ozi22
 
Posty: 76
Dołączył(a): 20 lis 2013, o 11:40
Pochwały: 4
Telefon:: Jiayu S3
ROM: 4.4.4

Reklama

Re: dual sim z dual 3G

Postprzez dexter1213 » 30 lis 2013, o 23:36

wątpie. wszystkie duale na androidzie jakie widziałem są na mediatekach, a one nie posiadają fizycznej zdolności do uciągnięcia 2 simek na 3G. przynajmniej tak kiedyś wyczytałem. jak coś źle powiedzialem to niech mnie ktoś poprawi :)
dexter1213
 
Posty: 53
Dołączył(a): 23 lis 2013, o 13:18
Pochwały: 1
Telefon:: Co 2 dni inny :D

Re: dual sim z dual 3G

Postprzez jodin2 » 1 gru 2013, o 00:13

z ciekawosci a poco ci z 2 kart?
jodin2
 
Posty: 1
Dołączył(a): 1 lis 2013, o 22:06
Telefon:: samsung
ROM: 3.6

Re: dual sim z dual 3G

Postprzez ozi22 » 1 gru 2013, o 23:20

jodin2 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


jedno gniazdo sim do aero2 a drugie gniazdo sim obsługujące 3G do videorozmow (o ile sie nie myle 3g jest potrzebne do wideorozmowy)
Siemens C50 -> Sagem MX3 -> Sharp GX30 -> MDA Compact -> XDA IIi -> Toshiba G900 -> Samsung mini2 -> Iocean x7s -> Jiayu S3
ozi22
 
Posty: 76
Dołączył(a): 20 lis 2013, o 11:40
Pochwały: 4
Telefon:: Jiayu S3
ROM: 4.4.4

Re: dual sim z dual 3G

Postprzez BART1975 » 2 gru 2013, o 23:48

dexter1213 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


To jest na 110% nieprawda.
Mam TCL Idol X, który jest na MTK6589T i obsługuje 3G na obu slotach. Sprawdzałem.
BART1975
 
Posty: 15
Dołączył(a): 26 sie 2013, o 21:38

Re: Odp: dual sim z dual 3G

Postprzez Bazinga » 2 gru 2013, o 23:50

No dobra obsluguje na obu ale jednoczesnie?

Wysyłane z mojego GT-B7510 za pomocą Tapatalk 2
Bazinga
 
Posty: 110
Dołączył(a): 25 lut 2013, o 22:52
Lokalizacja: Góra
Pochwały: 1
Telefon:: Szukam

Re: Odp: dual sim z dual 3G

Postprzez BART1975 » 2 gru 2013, o 23:53

Bazinga napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



Oczywiście jest to Dual SIM standby, ale nie o to chyba pytającemu chodziło...
BART1975
 
Posty: 15
Dołączył(a): 26 sie 2013, o 21:38

Re: Odp: dual sim z dual 3G

Postprzez zriel » 3 gru 2013, o 02:48

BART1975 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



Oczywiście jest to Dual SIM standby, ale nie o to chyba pytającemu chodziło...

Raczej właśnie o to, można kupić dual sim dual active ale to droższa impreza - taki smartfon musi mieć dodatkowy modem, dochodzą tu problemy związane z normami SAR.
zriel
AKTYWNY
 
Posty: 650
Dołączył(a): 9 wrz 2013, o 14:37
Pochwały: 31

Re: dual sim z dual 3G

Postprzez ozi22 » 3 gru 2013, o 11:18

Chodziło mi o to aby oba sloty sim obsługiwały 3G, nie koniecznie obie aktywne jednocześnie. Np jeżeli korzystam z tel dual sim, jeden slot aero 2(3G) drugi karta sim moja siec i w tej konfiguracji chciałbym wykonać wideorozmowe bez konieczności zamieniania kart sim miejscami.
Siemens C50 -> Sagem MX3 -> Sharp GX30 -> MDA Compact -> XDA IIi -> Toshiba G900 -> Samsung mini2 -> Iocean x7s -> Jiayu S3
ozi22
 
Posty: 76
Dołączył(a): 20 lis 2013, o 11:40
Pochwały: 4
Telefon:: Jiayu S3
ROM: 4.4.4

Re: dual sim z dual 3G

Postprzez Gravis » 3 gru 2013, o 12:41

Z tego co wiem w Lenovo A820 na niektórych romach można przestawiać - który slot ma być slotem 3g, ale ten znów nie ma kamery z przodu.
Xiaomi Mi6 > Xiaomi Mi5 Prime > Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2454
Dołączył(a): 5 cze 2013, o 10:32
Pochwały: 31
Telefon:: Xiaomi Mi6
ROM: Xiaomi.eu

Re: dual sim z dual 3G

Postprzez robek » 3 gru 2013, o 13:47

Np w nowym Haierze W718 można w ustawieniach telefonu zmieniać która karta ma 3G (nie trzeba zmieniać miejscami kart w telefonie).
Ale jak napisał Zriel, jak chcesz jednocześnie korzystać z 3G na obu slotach, to raczej będzie to dodatkowo kosztowało..
robek
 
Posty: 62
Dołączył(a): 4 wrz 2013, o 14:27
Pochwały: 1

Re: dual sim z dual 3G

Postprzez szatri » 3 gru 2013, o 14:14

Czy z poziomu jakieś apki nie szło by właśnie zmienić która karta to 3g?
szatri
 
Posty: 153
Dołączył(a): 8 sie 2013, o 22:11

Następna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości