• Reklama

Doogee X5 Pro - cegła

Re: Doogee X5 Pro - cegła

Postprzez medos » 18 paź 2016, o 19:56

Sytuacja prezentuje się następująco.

Zawel podesłał link z Romem i go pobrałem- wszystko ok.
sp flash tool normalnie czyta scatter- naciskam download i podłączam wyłączony telefon (uprzednio wyjmując i podłączając baterię) i nic się nie dzieje. sp nie rusza... jutro spróbuję z naładowaną baterią bo może w tym leży problem? i jeszcze takie pytanie- po naciśnięciu download podłączam telefon i dopiero wtedy sp powinien ruszyć- dobrze rozumiem?

Próbowałem też wykonać drugie primo Vovka i to http://darmowyinternet.net/forum/temat- ... -point_383 ale nie widzi mi telefonu wcale.

Jutro jeszcze sprawdzę na czystym kompie (bez miliona sterowników) i naładowaną baterią i poinformuję jak to wyszło.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc ;-)
medos
 
Posty: 3
Dołączył(a): 16 paź 2016, o 12:35

Reklama

Re: Doogee X5 Pro - cegła

Postprzez zawel » 18 paź 2016, o 22:16

medos napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak, najpierw download, potem podłączasz.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 577
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 27

Re: Doogee X5 Pro - cegła

Postprzez medos » 19 paź 2016, o 17:05

Witam zainteresowanych :)

Telefon jak jest wyłączony po podłączeniu pod inne komputery (i ten wczorajszy) nie jest wykrywany wcale. Na żadnym sprzęcie... Na wszystkich jest Win7. Włożyłem baterię od kolegi (ok 40% naładowania- czy musi być do pełna?) i to raczej nie jest wina bateryjki.

Komputer wykrywał sprzęt jedynie po przytrzymaniu power + vol up. Tak jak pisałem wczoraj na jednym z kompów gdzie wcześniej instalowałem milion sterowników zobaczył go jako Huawei Mobile Connect - Application Interface (COM 4) oraz Huawei Mobile Connect - PC UI Interface (COM3). Na 2 nowych wcale nie znalazł sterowników i po przeszukaniu z automatu w windows update pokazuje się "urządzenie odłączone". Dosłownie na sekundę pojawia się w menadżerze urządzeń inne urządzenia i tak jakby je od razu wyłączał.. przez to nie jestem w stanie zrobić drugiego primo propozycj vovka oraz medtody numer 1 z propozycji http://darmowyinternet.net/forum/temat- ... -point_383 . Metoda nr 2 to już raczej nie jest domowa.

Moje pytanie brzmi- czy to już? :) oddać na budowę do murowania? :) Czy jeszcze z bateryjką na 100% naładowaną spróbować?

Pozdrawiam,
Medos
medos
 
Posty: 3
Dołączył(a): 16 paź 2016, o 12:35

Re: Doogee X5 Pro - cegła

Postprzez slavo22 » 19 paź 2016, o 17:09

Spróbuj podłączyć z wciśniętym power i vol-

Wypalcowane
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1467
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 52

Re: Doogee X5 Pro - cegła

Postprzez medos » 19 paź 2016, o 17:48

Naładuję baterię do 100% i spróbuję.
medos
 
Posty: 3
Dołączył(a): 16 paź 2016, o 12:35

Re: Doogee X5 Pro - cegła

Postprzez gotenks-china » 19 paź 2016, o 22:53

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Czyli, o ile się orientuję, zachowywał się bardzo poprawnie. Tak właśnie powinien się zachowywać.

Jeśli masz zainstalowane właściwe sterowniki, to SP Flash Tool powinien wgrać rom. Warunkiem jest abyś miał zainstalowane właściwe sterowniki, które instaluje się bez podłączania telefonu (nie ma możliwości zainstalowania sterowników z poziomu managera urządzeń, bo urządzenia nie są w nim widoczne, a właściwie są widoczne tylko przez ok. 2 sekundy).
gotenks-china
 
Posty: 75
Dołączył(a): 16 cze 2013, o 14:22
Lokalizacja: Polska

Re: Doogee X5 Pro - cegła

Postprzez medos » 20 paź 2016, o 14:57

Witajcie ponownie!

Poszło :mrgreen:

Mój ziom podesłał mi link https://www.youtube.com/watch?v=A3TmXtOA0IA&app=desktop . Jest w nim w zasadzie wszystko to co mi pisaliście. Postanowiłem użyć programu usbdeview i wywalić wszystkie sterowniki- co na dobrą sprawą nie sądziłem, że pomoże bo na wczorajszych 2 czystych kompach nic to nie dawało... i nagle dziś to zrobiłem i ponownie wszystkie kombinacje. Sam power, samo vol up, samo vol down, power plus vol down i power plus vol up i chwycił i o dziwo zainstalował właściwy sterownik Media Tek :shock: :shock: uruchomiłem sp flashtool, wyjąłem baterię, włożyłem spowrotem, download, podłączyłem słuchawkę... nic... znowu wszystkie kombinacje i nagle flashtool ruszył :-) skończył, włączyłem i działa :)

Dziękuję wszystkim za chęć pomocy... I do zobaczenia bo będę walczył z ROMami dalej :-) Choć bogatszy o porady, dziesiątki przeczytanych stron i obejrzanych filmów. W razie pytań w temacie chętnie pomogę!!

Pozdrawiam,
Medos
medos
 
Posty: 3
Dołączył(a): 16 paź 2016, o 12:35

Re: Doogee X5 Pro - cegła

Postprzez Krutin » 16 mar 2017, o 01:40

Telefon podłącza się bez baterii i powinno pójść ;)
Krutin
 
Posty: 3
Dołączył(a): 16 mar 2017, o 01:32

Poprzednia strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama