• Reklama

Doogee T6 Pro, Recenzja telefonu 6250 mAh, 3GB/32GB

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Doogee T6 Pro, Recenzja telefonu 6250 mAh, 3GB/32GB

Postprzez marx » 10 lip 2016, o 01:01

Zapraszam do recenzji telefonu z ogromną baterią, jedna z najbardziej żywotnych baterii jaki można spotkać w telefonach.

http://gadzet.telchina.pl/recenzja-doog ... a-bateria/

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
marx
Administrator
 
Posty: 6829
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 216

Reklama

Re: Doogee T6 Pro, Recenzja telefonu 6250 mAh, 3GB/32GB

Postprzez Maksu » 10 lip 2016, o 02:01

Bateria jest wymienialna?

Fajny sprzęt. Właśnie powoli celuję w smartfona z mocną baterią ale przy 5". Tak więc czekam na coś pomiędzy Ulefone Power lub Doogee T6 (6000mAh) Pro a Xiaomi Redmi 3 w rozsądnej cenie.
ULEFONE BE PRO za 490zł z VAT od 26.02.2015. (wymiana baterii po 7 mc, awaria przycisku "power" po 23 mc)
Poszukuję: http://pastebin.com/A0eDyc1g
Avatar użytkownika
Maksu
AKTYWNY
 
Posty: 319
Dołączył(a): 15 kwi 2014, o 17:53
Pochwały: 2

Re: Doogee T6 Pro, Recenzja telefonu 6250 mAh, 3GB/32GB

Postprzez pawellabedz » 10 lip 2016, o 10:21

To redmi 3 ci raczej wystarczy
pawellabedz
AKTYWNY
 
Posty: 251
Dołączył(a): 5 lip 2015, o 16:14
Pochwały: 2

Re: Doogee T6 Pro, Recenzja telefonu 6250 mAh, 3GB/32GB

Postprzez Maksu » 10 lip 2016, o 10:31

@pawellabedz
R3 ma 4100mAh. Sporo ale jak już przesiadać się z Ulefone Be Pro (2600mAh, obecnie używam zamiennika szemrane 3000mAh który wystarcza na jakieś 4-5h intensywnego użytkowania) to na coś jeszcze bardziej mocnego, tym bardziej że pewnie po roku i tak wydajność takiego ogniwa spadnie o 50% :) A jak jeszcze będzie bateria wymienna to już w ogóle byłoby super :)
Na razie się nie pali więc poczekam czy coś takiego się pokaże na rynku.
ULEFONE BE PRO za 490zł z VAT od 26.02.2015. (wymiana baterii po 7 mc, awaria przycisku "power" po 23 mc)
Poszukuję: http://pastebin.com/A0eDyc1g
Avatar użytkownika
Maksu
AKTYWNY
 
Posty: 319
Dołączył(a): 15 kwi 2014, o 17:53
Pochwały: 2

Re: Doogee T6 Pro, Recenzja telefonu 6250 mAh, 3GB/32GB

Postprzez tpawel » 10 lip 2016, o 13:29

Pojemność pojemnością w r3,ale snap 616 dużo lepiej radzi sobie z zarządzaniem energią, a jeszcze lepszy jest snap430 w wersji 3s.

Autor postu otrzymał pochwałę
tpawel
VIP
 
Posty: 1995
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 62

Re: Doogee T6 Pro, Recenzja telefonu 6250 mAh, 3GB/32GB

Postprzez marx » 12 lip 2016, o 00:05

Redmi 3 ma 5 calowy wyświetlacz i pracuje trochę krócej na jednym ładowaniu niż T6 Pro.
T6 Pro jest też cięższy .
marx
Administrator
 
Posty: 6829
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 216

Re: Doogee T6 Pro, Recenzja telefonu 6250 mAh, 3GB/32GB

Postprzez omi » 13 lip 2016, o 20:10

Możecie mi wytłumaczyć dlaczego telefon bez Glonass wykrywa rosyjskie satelity i na dodatek radzi sobie tak dobrze.
Avatar użytkownika
omi
AKTYWNY
 
Posty: 247
Dołączył(a): 29 wrz 2015, o 22:19
Pochwały: 12


Re: Doogee T6 Pro, Recenzja telefonu 6250 mAh, 3GB/32GB

Postprzez omi » 14 lip 2016, o 01:15

Nikt nie wie jak to jest z GPS. Ten telefon wypada rewelacyjnie. Prawie jak X500 też na Mediateku i na dodatek z metalową obudową.
Nie pytałbym, nie zawracałbym głowy, ale zapewne ktoś z forum ma wiedzę w czym rzecz.
Dodam tylko, że nie chodzi mi mi jazdę gdzie jeździł dla nas Marek, nie idzie mi nawet o szybkość wykrywania GPS, ale o to że tak dużo satelitów łapie i na dodatek precyzyjne.
Dopracowany soft to jedno, ale reszta to inna sprawa. Test był przeprowadzany w niemal identycznych warunkach jak inne na YT telchina.pl.
Nie ma mowy tu o wpływie Wi-fi, operatorze sieci itp. No może pogoda była przychylna, ale nie liczmy w cuda.
Telefon słaby będzie słaby, a ten mimo swoich minusów w kwestii GPS sprawuje się dobrze. Ba, nawet bardzo dobrze.
Avatar użytkownika
omi
AKTYWNY
 
Posty: 247
Dołączył(a): 29 wrz 2015, o 22:19
Pochwały: 12

Re: Doogee T6 Pro, Recenzja telefonu 6250 mAh, 3GB/32GB

Postprzez marx » 15 lip 2016, o 07:32

Mediatek już dawno dobrze radzi sobie z GPS, ale do modułu musi być podpięta antena i odpowiednio ulokowana. A to już wielu producentów potrafi zepsuć
marx
Administrator
 
Posty: 6829
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 216


Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama