• Reklama

DOOGEE F7 - Mediatek Helio X20, oraz 5,7 cala WQHD

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

DOOGEE F7 - Mediatek Helio X20, oraz 5,7 cala WQHD

Postprzez ra-vau » 17 gru 2015, o 21:00

Początek nowego 2016 roku przyniesie nam... premierę flagowca od DooGee - F7, bo to o nim mowa, napędzany będzie Mediatekiem X20, reszta specyfikacji zapowiada się równie ciekawie, a to wszystko za... 199,99$ ... :shock:
Obrazek

X20 to 10 rdzeniowa jednostka złożona z dwóch rdzeni ARM Cortex-A72, które cechować się będą maksymalną częstotliwością taktowania na poziomie 2.5 GHz, czterech rdzeni ARM Cortex-A53 o taktowaniu 2.0 GHz, a także kolejnych czterech rdzeni ARM Cortex-A53. Grafika to 4 rdzenie ARM Mali-T880 o częstotliwości taktowania 700 MHz.
Do zdjęć będziemy mogli wykorzystać aparat Sony IMX230 (matryca 21mPx), a rezultat wykonywania zdjęć, będzie natomiast można podziwiać na wyświetlaczu o rozdzielczości WQHD (2560 x 1440 pikseli) o przekątnej 5.7″. Smartfon o grubości zaledwie siedmiu milimetrów, po wyjęciu z pudełka pracować będzie pod kontrolą systemu Google Android 6.0 Marshmallow.
Obrazek
Jaki telefon kupić w 2016r skoro poza Doogee do 200$ mamy takie gwiazdy jak LeTV X500, Xiaomi Redmi Note 3 czy Meizu Metal
LeEco :)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 2089
Dołączył(a): 9 lut 2013, o 18:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 114
Telefon:: V967S

Reklama

Re: DOOGEE F7 - Mediatek Helio X20, oraz 5,7 cala WQHD

Postprzez zielony14 » 17 gru 2015, o 21:15

Chyba już wiem co zastąpi mojego LeTva x600 (którego jeszcze nawet nie mam)
Avatar użytkownika
zielony14
VIP
 
Posty: 1402
Dołączył(a): 16 lis 2014, o 19:18
Lokalizacja: Sanok / Nowy Targ
Pochwały: 62
Telefon:: LeTv x600
ROM: BB72 010S

Re: DOOGEE F7 - Mediatek Helio X20, oraz 5,7 cala WQHD

Postprzez Jacke55 » 17 gru 2015, o 21:53

Doogee robi fajnie budżetowce ale ich dotychczasowe flagowce mają ,za dużo tych "ale" jak na flagowce, papier wszystko przyjmie ,a co pokaże rzeczywistość się okaże ,po za tym ciężko zrobić naprawdę dobry telefon wydając ciągle model za modelem...
Avatar użytkownika
Jacke55
AKTYWNY
 
Posty: 435
Dołączył(a): 25 wrz 2013, o 14:26
Pochwały: 21
Telefon:: opo

Re: DOOGEE F7 - Mediatek Helio X20, oraz 5,7 cala WQHD

Postprzez majkel_94 » 17 gru 2015, o 22:08

Co mi po 7mm, jak taka wielka buła aparatu wystaje...

Włóż to potem do kieszeni, to albo ciśnie w udo, albo odstaje w spodniach :P
Pomijam już kolebanie się na stole i inne gratisy :D
Avatar użytkownika
majkel_94
VIP
 
Posty: 1004
Dołączył(a): 17 lip 2014, o 13:05
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 19
Telefon:: LeTV

Re: DOOGEE F7 - Mediatek Helio X20, oraz 5,7 cala WQHD

Postprzez macieg » 17 gru 2015, o 22:22

to Doogee, weźcie sobie pierwiastek co zostało podane w specyfikacji
Avatar użytkownika
macieg
 
Posty: 36
Dołączył(a): 18 lis 2013, o 20:56
Telefon:: ZTE GRAND X V970
ROM: LewaOS 5

Re: DOOGEE F7 - Mediatek Helio X20, oraz 5,7 cala WQHD

Postprzez zielony14 » 17 gru 2015, o 22:23

Wiem o tym,że papier wszystko przyjmie ale może w końcu zrobią porządny model ^^
Avatar użytkownika
zielony14
VIP
 
Posty: 1402
Dołączył(a): 16 lis 2014, o 19:18
Lokalizacja: Sanok / Nowy Targ
Pochwały: 62
Telefon:: LeTv x600
ROM: BB72 010S

Re: DOOGEE F7 - Mediatek Helio X20, oraz 5,7 cala WQHD

Postprzez Emce95 » 18 gru 2015, o 16:47

A o baterii ani słowa(przy takiej wielkości ekranu to minimum to 3000mah ) XD i dlaczego 5,7" :/
Emce95
 
Posty: 116
Dołączył(a): 23 gru 2014, o 00:04
Pochwały: 4
Telefon:: obecnie brak

Re: DOOGEE F7 - Mediatek Helio X20, oraz 5,7 cala WQHD

Postprzez TLasky » 18 gru 2015, o 18:08

To pewnie będzie słynna "2200 mAh" z Doogee Y100 Pro :-D.

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1809
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Re: DOOGEE F7 - Mediatek Helio X20, oraz 5,7 cala WQHD

Postprzez radek954321 » 29 gru 2015, o 13:57

Witam. Nowy na forum :) Czegoś się więcej dowiedziałem na temat baterii ma ona posiadać 4000mAh. A i jeszcze jedno ram ma wartość 4 gb nie 3 gb. Jak to wynika ze strony mgsm 3gb. Błędy niekiedy tez się zdarzają." Procesor wraz z GPU otrzymają wsparcie najprawdopodobniej ze strony 4-gigabajtowej pamięci RAM"
Ps: Z mojej perspektywy myślę, że to będzie hicior roku dla osoby wymagającej dość dużo od telefonu, liczy się też z mniejszym budżetem.
radek954321
 
Posty: 2
Dołączył(a): 29 gru 2015, o 13:39
Telefon:: n97


Powrót do Nowości



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama