• Reklama

Doogee DG800 problem z zasięgiem

Doogee DG800 problem z zasięgiem

Postprzez adamfon » 7 sie 2014, o 18:48

Witam


Dawno tu nie pisałem, ale odwiedzam forum cały czas. ;) W praktyce jestem trochę do tyłu jeśli chodzi o chińskie telefony dlatego myślę, że mógłbym Was poprosić o pomoc bo mam problem.

Dzisiaj dotarła do mnie Doogee DG800, wszystko fajnie, pięknie i szybko, bez dodatkowych opłat, itd. Telefon jak dla mnie też bardzo dobry- jak za 325 zł- nic lepszego chyba nie ma. No, ale jak to zawsze bywa- muszę mieć jakiś problem z importowanym przeze mnie sprzętem (jeszcze nie dostałem w 100% sprawnego telefonu z Chin, a kupiłem ich 5 :D).

Telefon po prostu nie ma zasięgu, wsadziłem kartę Orange w jeden jak i drugi slot i cały czas przy ikonce z zasięgiem mam te zaciemnione kreski i lupę bądź czerwony krzyżyk. W informacjach o karcie SIM wyświetla się Orange PL wraz z moim numerem także karta jest wykrywana.

Przywracałem ustawienia fabryczne i nic to nie dało. Chcę wgrać na nowo soft, ale nie mogę znaleźć ogarniętej instrukcji do tego, aby wykonać tą czynność. Być może natknąłem się na takie, ale nie byłem pewny w 100% czy są one odpowiednie.

Macie jakieś pomysły, co mogę zrobić? Wysyłanie go z powrotem do Chin jakoś mi się nie uśmiecha, już wolałbym spisać go na straty. ;) Ale póki co mogę popróbować naprawić go samodzielnie, ale nie znam przyczyny, ani sposobów na naprawę, a niejeden z Was ma tu już dosyć spore doświadczenie z chińczykami także wolę zapytać. ;)

Kończąc temat muszę napisać, że w dość kiepskim stylu wracam tu na forum, ale wiadomo- jak trwoga to do speców z Telchina. ;)

Pozdrawiam
adamfon
AKTYWNY
 
Posty: 224
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 14:40
Lokalizacja: z Polski

Reklama

Re: Doogee DG800 problem z zasięgiem

Postprzez marx » 10 sie 2014, o 16:06

a sprawdzałeś go gdzieś bliżej nadajnika, czy ma jakikolwiek poziom sygnału?
A i sprawdz czy przypadkiem nie włączyłeś jakiegoś trybu samolotowego lub czegoś podobnego
marx
Administrator
 
Posty: 7632
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 230
Telefon:: Dual sim

Re: Doogee DG800 problem z zasięgiem

Postprzez adamfon » 12 sie 2014, o 15:49

Właśnie wróciłem z krótkich wakacji, nie miałem jak sprawdzić wcześniej, ale dzisiaj oddaliłem się wraz z telefonem o 100 metrów od mojego domu i zasięg jest, wszystko działa. Tylko boli mnie to, że jak dla mnie ten sprzęt jest niepotrzebny skoro nie mam w ogóle zasięgu. No szkoda, trudno się mówi, grunt, że telefon jest w 100% sprawny. ;)
adamfon
AKTYWNY
 
Posty: 224
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 14:40
Lokalizacja: z Polski

Re: Doogee DG800 problem z zasięgiem

Postprzez TwojPsycholog » 13 sie 2014, o 15:44

adamfon napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Telefon działa , zapewne na twoim domie jest tylko częstotliwość 3G 900mhz , spróbuj wymusić 2G
Pośrednicze w zamawianiu telefonów z Chin ! Najniższe prowizje ! http://telchina.pl/kupno-telefonu-na-twoj-adres-t10812.html
Avatar użytkownika
TwojPsycholog
 
Posty: 176
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 19:39
Lokalizacja: telchina.pl
Pochwały: 9
Telefon:: Zenfone 5 2/16

Re: Doogee DG800 problem z zasięgiem

Postprzez filozof71 » 13 sie 2014, o 16:29

Zajebiste, dobry tani telefon,wszytsko ok, tylko nie ma zasiegu.
ZTE Nubia Z7 Mini 2/16 > LeEco Le 2 Max X822 4/32 kupiony w HKTR Store AKA Trendresources
Avatar użytkownika
filozof71
AKTYWNY
 
Posty: 781
Dołączył(a): 6 paź 2013, o 06:45
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 19
Telefon:: LeEco Le 2 Max X822
ROM: Cuoko92 18s

Re: Doogee DG800 problem z zasięgiem

Postprzez adamfon » 13 sie 2014, o 19:58

No niestety wcale nie ma zasięgu. Szkoda bo w ogóle nie spodziewałem się czegoś takiego.
adamfon
AKTYWNY
 
Posty: 224
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 14:40
Lokalizacja: z Polski

Re: Doogee DG800 problem z zasięgiem

Postprzez jkraw » 16 lut 2015, o 18:43

Hej adamfon, rozwiazales moze jakos ten problem z zasiegiem, pytam sie bo mam podobny problem, tzn. jak jestem w Łodzi to jest w miare ok sygnal jest ale jak pojade do domu to zasieg mam tylko w jednym miejscu(dziwi mnie to poniewaz zasieg powinien byc - sprawdzalem na innym tel z moja karta i byly wszystkie kreski), zauwazylem ze w drodze do domu tez mi tel. gubil zasieg, dopiero jak bylem naprawde blisko nadajnika to telefon lapal sygnal
jkraw
 
Posty: 11
Dołączył(a): 23 cze 2013, o 14:38
Lokalizacja: Łódź


Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama