• Reklama

Doogee DG800 - opinie

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez pawlo870 » 29 lip 2014, o 23:19

Witam. Kto z was posiada problem z bateria. Mi przez niecale 3 godz uzytku zostalo 10%!. Nowa bateria w drodze, ale czym to moze byc spowodowane?
pawlo870
 
Posty: 1
Dołączył(a): 29 lip 2014, o 23:15

Reklama

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez capslo » 7 sie 2014, o 18:05

podzieli się ktoś linkiem jak zrobić roota
capslo
 
Posty: 5
Dołączył(a): 17 cze 2014, o 16:08

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez marx » 15 sie 2014, o 18:59

Roota nie robiłem, ale tu mała recenzja tego telefonu recenzja-doogee-valencia-dg800-t9635.html
marx
Administrator
 
Posty: 6182
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 199

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez TnT123 » 17 sie 2014, o 02:52

capslo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No to po kolei:
Sciągnij recovery:
http://www31.zippyshare.com/v/25401370/file.html
super su update:
http://www31.zippyshare.com/v/91000321/file.html
oficjalny rom:
https://drive.google.com/file/d/0B-eEVUUoOlT4bWI1MXRQcU5Fd28/preview?pli=1
Flash tool'a
http://www31.zippyshare.com/v/64035549/file.html
Jak nie masz to zainstaluj sterowniki
http://www31.zippyshare.com/v/70826483/file.html
Super su update skopiuj na karte SD. I kolejno w oficjalnym romie, po wypakowaniu, podmień recovery.img na ten z linka. W flash tool wybierz plik scatter.txt z roma, odznacz wszystko poza recovery i f9 czyli download. Podłącz telefon bez baterii, powinno wystartować. Potem uruchom w recovery mode głośność + włącznik, install zip > super su update. Ot i masz roota :)
TnT123
 
Posty: 12
Dołączył(a): 12 mar 2014, o 18:46
Pochwały: 1

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez tomexf9 » 20 wrz 2014, o 11:14

Witam,
Możecie mi poradzić co jestem w stanie zrobić, aby zmniejszyć zużycie baterii w DOOGEE DG800. W czasie czuwania bateria leci w czasie bardzo szybkim.
tomexf9
 
Posty: 24
Dołączył(a): 20 wrz 2014, o 11:11
Pochwały: 2

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez tony45pl » 22 wrz 2014, o 16:37

tomexf9 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Najpierw sprawdz w informacji o telefonie jaki masz numer kompilacji roma , jesli jest z 2014.08.15 to wchodzisz w opcje BackTouch : Włączasz go, ale odznaczasz wszystkie opcje. Wyczytalem ze z wyłączonym backtouchem telefon nie wchodzil w deep-sleep. A jesli masz czerwcowego roma, to polecam upgrade. (http://www.doogee.cc/servicexiazai_detail/newsId=80.html)

Mi po wgraniu tego nowszego roma bateria w stanie czuwania duzo lepiej trzyma, 1-2% max w nocy schodzi. No ale podczas np. grania przez internet w gierke 3d, bateria pada strasznie szybko.. :D ale to juz przypadlosc tego telefonu, a przedewszystkim tej cieniutkiej baterii.
tony45pl
 
Posty: 4
Dołączył(a): 11 wrz 2014, o 01:08
Pochwały: 1

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez G800lol » 23 wrz 2014, o 13:20

Jestem kompletnie zielona w temacie, więc moje pytanie nie będzie należało do najmądrzejszych. Z tego co zrozumiałam to aero2 nie będzie działało w doogee dg800, ale jak to jest z internetem 2G i 3G. Jeżeli na coś się przyda ta informacja to jestem w playu.
G800lol
 
Posty: 2
Dołączył(a): 23 wrz 2014, o 13:15

Re: Odp: Doogee DG800 - opinie

Postprzez mortimer » 23 wrz 2014, o 13:23

Aero2 nie działa w tym modelu. Karta play jak najbardziej zadziała:roll:
Avatar użytkownika
mortimer
AKTYWNY
 
Posty: 752
Dołączył(a): 21 wrz 2013, o 21:32
Lokalizacja: People's Republic of China
Pochwały: 96

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez G800lol » 23 wrz 2014, o 13:31

Dziękuje. Jeżeli dobrze zrozumiałam to jedną z większych wad tego telefonu jest bateria i ładowarka. Zakładając, że dostanę wadliwy egzemplarz gdzie mogę dokupić tą baterię, bo z tego co widzę to na allegro pustki. :-P
G800lol
 
Posty: 2
Dołączył(a): 23 wrz 2014, o 13:15

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez wolf138 » 22 lis 2014, o 12:39

Telefon mam od dwóch dni ale jeszcze nie miałem chwili się nawet nim pobawić, zauważyłem natomiast taki problem:



No i bateria masakra też mi się wyłączył przy 15%, popsułem ją ładowarką? Telefon z taką baterią nie nadaję się do użytkowania.
wolf138
 
Posty: 8
Dołączył(a): 6 lip 2014, o 13:51

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez kpinek » 8 cze 2015, o 01:56

Jest Lollipop na DG800 Obrazek
kpinek
 
Posty: 5
Dołączył(a): 21 cze 2014, o 14:43

Poprzednia strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama