• Reklama

Doogee DG800 - opinie

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez pawlo870 » wtorek, 29 lipca 2014, 23:19

Witam. Kto z was posiada problem z bateria. Mi przez niecale 3 godz uzytku zostalo 10%!. Nowa bateria w drodze, ale czym to moze byc spowodowane?
pawlo870
 
Posty: 1
Dołączył(a): wtorek, 29 lipca 2014, 23:15

Reklama

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez capslo » czwartek, 7 sierpnia 2014, 18:05

podzieli się ktoś linkiem jak zrobić roota
capslo
 
Posty: 5
Dołączył(a): wtorek, 17 czerwca 2014, 16:08

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez marx » piątek, 15 sierpnia 2014, 18:59

Roota nie robiłem, ale tu mała recenzja tego telefonu recenzja-doogee-valencia-dg800-t9635.html
marx
Administrator
 
Posty: 5961
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 191

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez TnT123 » niedziela, 17 sierpnia 2014, 02:52

capslo napisał(a):podzieli się ktoś linkiem jak zrobić roota

No to po kolei:
Sciągnij recovery:
http://www31.zippyshare.com/v/25401370/file.html
super su update:
http://www31.zippyshare.com/v/91000321/file.html
oficjalny rom:
https://drive.google.com/file/d/0B-eEVUUoOlT4bWI1MXRQcU5Fd28/preview?pli=1
Flash tool'a
http://www31.zippyshare.com/v/64035549/file.html
Jak nie masz to zainstaluj sterowniki
http://www31.zippyshare.com/v/70826483/file.html
Super su update skopiuj na karte SD. I kolejno w oficjalnym romie, po wypakowaniu, podmień recovery.img na ten z linka. W flash tool wybierz plik scatter.txt z roma, odznacz wszystko poza recovery i f9 czyli download. Podłącz telefon bez baterii, powinno wystartować. Potem uruchom w recovery mode głośność + włącznik, install zip > super su update. Ot i masz roota :)
TnT123
 
Posty: 12
Dołączył(a): środa, 12 marca 2014, 18:46
Pochwały: 1

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez tomexf9 » sobota, 20 września 2014, 11:14

Witam,
Możecie mi poradzić co jestem w stanie zrobić, aby zmniejszyć zużycie baterii w DOOGEE DG800. W czasie czuwania bateria leci w czasie bardzo szybkim.
tomexf9
 
Posty: 23
Dołączył(a): sobota, 20 września 2014, 11:11
Pochwały: 2

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez tony45pl » poniedziałek, 22 września 2014, 16:37

tomexf9 napisał(a):Witam,
Możecie mi poradzić co jestem w stanie zrobić, aby zmniejszyć zużycie baterii w DOOGEE DG800. W czasie czuwania bateria leci w czasie bardzo szybkim.


Najpierw sprawdz w informacji o telefonie jaki masz numer kompilacji roma , jesli jest z 2014.08.15 to wchodzisz w opcje BackTouch : Włączasz go, ale odznaczasz wszystkie opcje. Wyczytalem ze z wyłączonym backtouchem telefon nie wchodzil w deep-sleep. A jesli masz czerwcowego roma, to polecam upgrade. (http://www.doogee.cc/servicexiazai_detail/newsId=80.html)

Mi po wgraniu tego nowszego roma bateria w stanie czuwania duzo lepiej trzyma, 1-2% max w nocy schodzi. No ale podczas np. grania przez internet w gierke 3d, bateria pada strasznie szybko.. :D ale to juz przypadlosc tego telefonu, a przedewszystkim tej cieniutkiej baterii.
tony45pl
 
Posty: 4
Dołączył(a): czwartek, 11 września 2014, 01:08
Pochwały: 1

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez G800lol » wtorek, 23 września 2014, 13:20

Jestem kompletnie zielona w temacie, więc moje pytanie nie będzie należało do najmądrzejszych. Z tego co zrozumiałam to aero2 nie będzie działało w doogee dg800, ale jak to jest z internetem 2G i 3G. Jeżeli na coś się przyda ta informacja to jestem w playu.
G800lol
 
Posty: 2
Dołączył(a): wtorek, 23 września 2014, 13:15

Re: Odp: Doogee DG800 - opinie

Postprzez mortimer » wtorek, 23 września 2014, 13:23

Aero2 nie działa w tym modelu. Karta play jak najbardziej zadziała:roll:
Avatar użytkownika
mortimer
AKTYWNY
 
Posty: 751
Dołączył(a): sobota, 21 września 2013, 21:32
Lokalizacja: People's Republic of China
Pochwały: 96

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez G800lol » wtorek, 23 września 2014, 13:31

Dziękuje. Jeżeli dobrze zrozumiałam to jedną z większych wad tego telefonu jest bateria i ładowarka. Zakładając, że dostanę wadliwy egzemplarz gdzie mogę dokupić tą baterię, bo z tego co widzę to na allegro pustki. :-P
G800lol
 
Posty: 2
Dołączył(a): wtorek, 23 września 2014, 13:15

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez wolf138 » sobota, 22 listopada 2014, 12:39

Telefon mam od dwóch dni ale jeszcze nie miałem chwili się nawet nim pobawić, zauważyłem natomiast taki problem:



No i bateria masakra też mi się wyłączył przy 15%, popsułem ją ładowarką? Telefon z taką baterią nie nadaję się do użytkowania.
wolf138
 
Posty: 8
Dołączył(a): niedziela, 6 lipca 2014, 13:51

Re: Doogee DG800 - opinie

Postprzez kpinek » poniedziałek, 8 czerwca 2015, 01:56

Jest Lollipop na DG800 Obrazek
kpinek
 
Posty: 5
Dołączył(a): sobota, 21 czerwca 2014, 14:43

Poprzednia strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama