• Reklama

Doogee DG700 Titans 2

Re: Doogee DG700 Titans 2

Postprzez mruczek66 » 12 lut 2016, o 21:27

okazało się że fizycznie nie działa przycisk power. trzeba będzie odesłać czy da się coś zrobić ?
Avatar użytkownika
mruczek66
AKTYWNY
 
Posty: 229
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:21
Lokalizacja: koszalin
Pochwały: 2
Telefon:: rmn3pro
ROM: rozwojowa

Reklama

Re: Doogee DG700 Titans 2

Postprzez wojt3xx » 21 lut 2016, o 14:03

Kupić przycisk na ali i przylutować. Albo oddać do najbliższego serwisu i przylutują za 20 zł.
wojt3xx
 
Posty: 27
Dołączył(a): 30 mar 2014, o 16:08
Pochwały: 2
Telefon:: ZTE

Re: Doogee DG700 Titans 2

Postprzez mruczek66 » 7 mar 2016, o 14:11

telefon przeleżał 3 tygodnie w szafie (ustalałem warunki zwrotu) ,dzisiaj chciałem go wysłać do chin a on zaczął działać :-D . cuda . bateria zeszła o 50% może to dla tego ?
Avatar użytkownika
mruczek66
AKTYWNY
 
Posty: 229
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:21
Lokalizacja: koszalin
Pochwały: 2
Telefon:: rmn3pro
ROM: rozwojowa

Re: Doogee DG700 Titans 2

Postprzez bodex » 12 mar 2016, o 15:45

po próbie wgrania firmware telefon się nie włącza,ma może ktoś jakiś pomysł jak go obudzić.
bodex
 
Posty: 1
Dołączył(a): 12 mar 2016, o 15:40
Telefon:: doogee dg700
ROM: android 5.0

Re: Doogee DG700 Titans 2

Postprzez wojtok123 » 25 lip 2016, o 02:35

Witam. Z racji tego, że telefon jest powszechnie dostępny na rynku to po prostu pojechałem do sklepu i go kupiłem. Telefon posiadam od ok. pół miesiąca. Póki co było dobrze. Na samym początku miałem lekkie problemy z mikrofonem i w sumie znalazłem lepszy telefon za niewielką dopłatą 140 zł. dlatego chciałem go oddać i kupić sobie inny, też chińczyk, o którym jeszcze może wspomnę. Wracając - Telefon zapowiadał się wyśmienicie. Wytrzymała, duża bateria sprostała moim oczekiwaniom. Sporo korzystam z telefonu pisząc na różnych komunikatorach, dzwoniąc czy siedząc na internecie. Praktycznie internet miałem włączony cały czas i telefonu używałem cały czas. Wytrzymywał niepełne dwa dni a ładował się w dwie godziny. Super. Jestem osobą aktywnie fizyczną i taki telefon naprawdę mi się przyda. Tym bardziej, że w moim sporcie wodoodporność sprzętu elektronicznego jest na wagę złota. Jednak na tym forum finalnie znalazłem się, żeby ten telefon obsmarować. Wczoraj po treningu zauważyłem, że nie mogę wygasić ekranu. Cóż.. Pewnie się zaciął. W końcu to jest chińczyk i raz na jakiś czas zawiesić się może. Więc stwierdziłem, że uporam się tym w znany wszystkim sposób. Wyjąłem i wsadziłem baterię ponownie robiąc przy okazji reset. Niestety po włożeniu baterii pojawił się napis Doogee Titans2 DG700 a następnie wyskoczył mi czarny ekran i parę króciutkich linijek z chińskimi krzaczkami. Nie mogłem się tego nijak pozbyć. Lekko wkurzony odłożyłem telefon na bok no bo jak nic nie rozumiem to co mam zrobić. Postanowiłem pojechać na następny dzień do serwisu. Zanim jednak następny dzień przyszedł telefon się rozładował a ja chcąc go podładować podłączyłem do ładowarki na co odpowiedział migotaniem ekranu na czarno biało a potem znowu uruchomił się te krzaczki. Stwierdziłem, że zobaczę co to jest. Na żadnym forum znaleźć tego nie mogłem, telefon podłączyłem do komputera i nagle coś się z nim stało bo zaczął się uruchamiać normalnie. Jednak było to bardzooooo wolneeee uruchomienie. Ale uruchomił się! Sukces.. Wszystkie dane, zdjęcia, kontakty, notatki.. Wszystko za przeproszeniem poszło w pizdu. Telefon zrobił sobie chyba hard reset. Potraciłem wszystkie dane ale telefon działa. Właśnie aktualizuję w nim aplikację. Nie wiem sam co o tym myśleć. Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło i mam nadzieję, że ostatni. Póki działa jest okej. Muszę tylko uważać na pakiety danych. Radzę zastanowić się dwa razy przed kupnem telefonu z Chin bo bardzo często trafiają się wadliwe egzemplarze.
wojtok123
 
Posty: 2
Dołączył(a): 25 lip 2016, o 02:09
Telefon:: Doogee Titans2 DG700

Re: Doogee DG700 Titans 2

Postprzez tpawel » 25 lip 2016, o 07:23

Piszesz jakby telefony nie chińskich Marek się nie wieszaku i nie psuly. Kupiles poprostu telefon kiepskiej marki, to tak jakbyś psioczyl na europejskie marki bo Miałeś smartfon manty i był z tyłka. Oczywiście rozumiem zdenerwowanie utratą danych, ale diagnoza problemu jest zła. Pokaż mi telefon nie robiony w Chinach? Przy tym parciu na ciągłą sprzedaż sprzętu producent nie ma biznesu w tym żeby telefon był jakiś mega trwały. Przed Chińczykami miałem telefony lg i Sony, po m2 powiedziałem dość już tego. O dziwo odkąd przesiadlem się na xiaomi ani razu mi się nie popsul
tpawel
VIP
 
Posty: 2498
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 81
Telefon:: redmi/cool1
ROM: miui9/leree3

Re: Doogee DG700 Titans 2

Postprzez wojtok123 » 25 lip 2016, o 11:44

Wcześniej miałem Samsunga S Advance. Gdyby nie to, że był już po prostu za stary i nie spełniał moich najmniejszych wymagań to go odstawiłem. Po prostu czasami trzeba zmienić telefon na nowszy sprzęt. Na samsunga nie narzekałem do niedawna. Nigdy nie sprawiał problemów. Doogee jest trzecim Chińskim telefonem w mojej rodzinie. Jeden został trwale uszkodzony zaraz po gwarancji. Po prostu przestał działać a naprawa wynosiła więcej niż by się mogło wydawać, drugi działa już ponad rok z tym, że żeby działał normalnie to potrzebne były na samym początku dwa miesiące w serwisie. A teraz Doogee, który po paru dniach od zakupu ześwirował całkowicie a potem sam się naprawił. Głównie o to mi chodzi, że telefony takie jak Xiaomi, Doogee, Blackview czy inne Chińskie modele całe menu te takie jak by pozasystemowe, jest nie po angielsku ale po chińsku ponieważ mają chińskich programistów. Ogólnie telefon jeśli nie brać pod uwagę tej wpadki sprawuje się bardzo dobrze, działa szybko i poprawnie. Tylko po prostu chciałem zwrócić uwagę, że takie coś mi się zdarzyło i że skoro mi się to zdarzyło to podejrzewam, że nie tylko ja mogę na tym ucierpieć.
wojtok123
 
Posty: 2
Dołączył(a): 25 lip 2016, o 02:09
Telefon:: Doogee Titans2 DG700

Poprzednia strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama