• Reklama

Doogee DG700 Titans 2

Re: Doogee DG700 Titans 2 kolejny ''wszystkoodporniak''

Postprzez Hubal » 16 mar 2015, o 23:50

faktycznie nie ma polskiej gwarancji. Mój błąd
Hubal
 
Posty: 19
Dołączył(a): 3 mar 2015, o 21:12

Reklama

Re: Doogee DG700 Titans 2 kolejny ''wszystkoodporniak''

Postprzez Grech » 25 cze 2015, o 08:58

Doogee zapowiedziało DG700 Pro z MT6795 i 6000mAh baterią. Jeszcze z rok temu takie pancerne smartfony z reguły miały SoC o jedną generację starsze niż te zwykłe. Teraz to się zmienia.
Avatar użytkownika
Grech
AKTYWNY
 
Posty: 604
Dołączył(a): 22 wrz 2012, o 23:35
Lokalizacja: Miasto
Pochwały: 10

Re: Doogee DG700 Titans 2 kolejny ''wszystkoodporniak''

Postprzez xaliemorph » 15 lip 2015, o 14:13

Niestety mailowa odpowiedź bezpośrednio od Doogee. DG700 Pro nie będzie miał 3G WCDMA 900MHz więc nie będzie tak atrakcyjnym telefonem dla nas.

"Dear customer

It's appears that we do not have 3G WCDMA 900MHz band about DG700 Pro.

Best regards

support-service@doogee.cc"
xaliemorph
 
Posty: 1
Dołączył(a): 15 lip 2015, o 14:11

Re: Doogee DG700 Titans 2 kolejny ''wszystkoodporniak''

Postprzez TLasky » 7 sie 2015, o 19:58

Czy istnieje jakaś appka pozwalająca zrootować ten telefon bez koniecności podpinania go na kablu?

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81

Re: Doogee DG700 Titans 2 kolejny ''wszystkoodporniak''

Postprzez ddr » 7 sie 2015, o 20:27

Tak się dało czasem JB zrootować. Normalnie nie ma opcji zrootować bez udziału innego urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3493
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Re: Doogee DG700 Titans 2 kolejny ''wszystkoodporniak''

Postprzez TLasky » 8 sie 2015, o 01:50

Serio? To zaskakujące co mówisz bo kilka telefonów poszło już Framarootem i wszystko było si. Właściwie uzupełniając moje pytanie- chodzi o rootowanie DG700 śmigającego na Andku 5.0 (czego żałuję, bo chciałem się zapoznać z KK i ewentualnie przejść na LP).

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81

Re: Doogee DG700 Titans 2 kolejny ''wszystkoodporniak''

Postprzez TLasky » 12 sie 2015, o 15:07

Ktoś ma pomysł co zrobić z małą ilością miejsca na appki w tym modelu? Po zainstalowaniu kilku podstawowych appek zostaje ok. 250 mb pamięci, która momentalnie zapycha się podręczną. Szukałem rozwiązania, ale znalazłem tylko do DG750, a do DG700 niet :-/.

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81

Re: Doogee DG700 Titans 2 kolejny ''wszystkoodporniak''

Postprzez kamil018 » 12 sie 2015, o 16:08

TLasky napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

http://www.needrom.com/download/ebr-1-a ... rtition-2/
do wersji 5.0
postępujesz zgodnie z instrukcjami dla DG750

Autor postu otrzymał pochwałę
kamil018
 
Posty: 104
Dołączył(a): 4 lip 2015, o 21:11
Pochwały: 5

Re: Doogee DG700 Titans 2 kolejny ''wszystkoodporniak''

Postprzez TLasky » 12 sie 2015, o 16:31

Szybko, konkretnie i bez pie****enia :-). Wielkie dzięki!

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81

Re: Doogee DG700 Titans 2 kolejny ''wszystkoodporniak''

Postprzez TLasky » 14 sie 2015, o 11:41

Czy ktoś ma może oryginalną ładowarkę do tego telefonu i mógłby wysłać mi jej fotki oraz opisać jaką ma wartość napięcia wyjściowego? Dostałem jakiś zamiennik z LITB a telefon był dla wspólnika i chciałbym kupić mu coś o zbliżonych parametrach do oryginału. Z góry dzięki.

T.
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81

Re: Doogee DG700 Titans 2

Postprzez Azawakh » 28 sie 2015, o 11:10

Interesuje mnie wariant DG 700 Pro Titans 2 wyposażony w LTE i 3GB RAMu. Czy coś komuś wiadomo w kwestii kiedy trafi on na rynek? Czy w Chinach już jest sprzedawany?
Azawakh
 
Posty: 15
Dołączył(a): 5 paź 2010, o 19:18
Lokalizacja: Będzin

Re: Doogee DG700 Titans 2

Postprzez kamil018 » 15 wrz 2015, o 22:41

ok mam taki mały problem techniczny.. mianowicie mój tata tak mało ( jak na niego normlanie, czyli tylko dzwonienie) zużywa baterie w swoim DG700, że stan baterii się praktycznie nie zmienia, w ciągu 14 dni pracy na naładowaniu spada od 100-80%( w tym 15% przy korzystaniu z GPS przez 45 minut) i potem po rozmowie telefonicznej nagle spada do 60% albo od razu się wyłącza telefon praktycznie bez ostrzeżenia,
Już próbowałem po włączać mu wszystkie badziewia w tle, które zużywają baterie czyli Wi-Fi, BT, synchronizacje i połączenie 3g (ma pakiet w abonamencie) spowodowało, to spadek z 100 do 60% w ciągu tygodnia a potem znikąd nagle się telefon wyłączył a po włączeniu już 3 % pokazywał tylko.
Czytałem kiedyś o resetowaniu statystyk baterii, czy jeżeli usunę plik ze statystykami baterii a potem, nie wiem rozładuję na siłę baterię, żeby telefon się na nowo "nauczył" pojemności baterii to jest szansa, że te spadki % baterii będą bardziej równomierne?
Alcatel OT918D > Doogee DG750 > Xiaomi Redmi 3

Sprzedam:
1.
kamil018
 
Posty: 104
Dołączył(a): 4 lip 2015, o 21:11
Pochwały: 5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama