• Reklama

Doogee DG310 za 88.88 dalara

Doogee DG310 za 88.88 dalara

Postprzez marx » 17 lip 2014, o 20:26

DOOGEE zaktualizował model DG300 i w jego miejsce wprowadzi do sprzedaży nowy model o nazwie DOOGEE DG310, który jest dostępny w przedsprzedaży w niewiarygodnie niskiej cenie 88,88 dolara.

Obrazek

DOOGEE to marka która przyzwyczaiła nas do tanich telefonów w niezłej specyfikacji.
Doogee DG310 jest jednym z najtańszych telefonów z systemem Android KitKat.

DG310 nie oferuje super osiągów, ale jest znacznie lepszy od starszego DG300. Telefon posiada czterordzeniowy procesor MT6582, Bluetooth 4.0, 5-calowy wyświetlacz LG w rozdzielczości 854 x 480 i obsługę gestów wbudowaną w system Android 4.4 OS. Telefon w obudowie o wymiarach 146,6 x 73 x 7.9mm mieści baterię o pojemności 2200mAh

źródło:gizchian
marx
Administrator
 
Posty: 7613
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 230
Telefon:: Dual sim

Reklama

Re: Doogee DG310 za 88.88 dalara

Postprzez dominiss1990 » 17 lip 2014, o 23:44

No w tej cenie to naprawdę warto :)
Jedyny minus to rozdzielczość ekranu, 960 x 540 była by już super, ale i tak warto :)
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 428
Dołączył(a): 21 gru 2013, o 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31
Telefon:: Jiayu G4S 2/16
ROM: 4.4.3 SPAOSP

Re: Doogee DG310 za 88.88 dalara

Postprzez ra-vau » 19 lip 2014, o 17:20

Pewnie posrednicy i tak na aliex beda po +30$ sprzedawac :-)

No i wyswietlacz .... qHD 960x540 to chyba minimum przy takiej wielkosci.
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 2089
Dołączył(a): 9 lut 2013, o 18:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 114
Telefon:: V967S

Re: Doogee DG310 za 88.88 dalara

Postprzez stoq » 25 sie 2014, o 12:53

Hej. Ktos moze kupil i juz dostal telefon?
Ja dzisiaj odebralem i nie moge zmusic gestow do dzialania ani dwa razy home button do blokowania..
stoq
 
Posty: 33
Dołączył(a): 27 mar 2012, o 23:56
Lokalizacja: Szczecin

Re: Doogee DG310 za 88.88 dalara

Postprzez checkmate » 25 sie 2014, o 15:00

@stoq, a mógłbyś napisać taką mini-recenzje na szybko?

Jak wrażenia z użytkowania? Jak się prezentuje ekran? Pikseloza razi w oczy czy nie jest źle i da się przeboleć? Czy działa aero2? Jak bateria?

Czy da się włączyć w opcjach programistycznych ART?

Pytam bo sam zastanawiam się między tym właśnie Doogee DG310, albo Umi x1 Pro albo Kingsing S2, ale z tego co wyczytałem chyba ten ostatni nie obsługuje aero, więc odpada. Z góry dzięki.
Avatar użytkownika
checkmate
 
Posty: 45
Dołączył(a): 22 lip 2014, o 00:12
Telefon:: Xiaomi Redmi Note
ROM: MIUI Polska

Re: Doogee DG310 za 88.88 dalara

Postprzez lukasz_k2 » 27 sie 2014, o 23:34

Telefon przyjemny, elegancko się prezentuje. Pamiętajmy że jest tani i duży więc nie może mieć parametrów jak flagowce ;-).
1. Obudowa: dobrze wykonana,całość lekka, tył porowaty nie wyślizguje się z ręki.
2. Wyświetlacz: cienki OGS od LG, przyzwoicie się prezentuje, nie ma żadnej rażącej pikselozy ani przebarwień, dość jasny.
3. Bateria: mała jak na tak duży ekran, oznacza ładowanie właściwie codziennie.
4. Aero2: pasma telefonu wykluczają współpracę z tą siecią WCDMA/UMTS tylko 850/1900/2100 (sprawdziłem nie działa w obu slotach)
5. GPS: można powiedzieć że wcale nie działa (ten problem co zwykle z tel. MTK)
6. Aparat: aparat ma dwie diody, ale są one słabe tył 5mpx przód 1,3mpx daleko im do 13mpx z markowymi obiektywami :) ale zdjęcia robią przyzwoite.
7. ART: Nie widzę opcji by włączyć ART zamiast dalvik, za to można wyłączyć dalvik.
8. Brak diody powiadomień, brak podświetlania klawiszy (odblaskowa farba)

Gesty wybudzania działają bardzo dobrze wystarczy je włączyć w ustawieniach za to GPS to totalna klapa :(
lukasz_k2
 
Posty: 12
Dołączył(a): 3 lut 2014, o 23:43
Telefon:: zte v965
ROM: lewaos 13.08.15

Re: Doogee DG310 za 88.88 dalara

Postprzez marx » 28 sie 2014, o 10:36

a włączyłeś moduł GPS, (lokalizacja) moim zdaniem powinien działać bez problemowo.
spróbuj na wolnej przestrzeni złapac sygnał.
marx
Administrator
 
Posty: 7613
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 230
Telefon:: Dual sim

Re: Doogee DG310 za 88.88 dalara

Postprzez lukasz_k2 » 31 sie 2014, o 22:33

Witam,
Śpieszę donieść że GPS jednak działa, zwyczajnie potrzebował więcej czasu w pochmurny dzień i stąd wydawało mi się że nie działa, czekałem kilka minut i nic się nie pojawiło.
Testowałem przed chwilą, fix ustala się dość szybko.
Także jeśli komuś nie zależy na diodzie powiadomień (są powiadomienia dźwiękowe) i podświetlanych przyciskach to można śmiało brać. Telefon cienki przyjemnie się go trzyma w ręku.

Pozdrawiam,
lukasz_k2
 
Posty: 12
Dołączył(a): 3 lut 2014, o 23:43
Telefon:: zte v965
ROM: lewaos 13.08.15

Re: Doogee DG310 za 88.88 dalara

Postprzez wacie72 » 20 paź 2014, o 08:54

Witam. Mam pytanie do posiadaczy lub lepiej poinformowanych : czy w tym telefonie jest zainstalowany sklep play ? Nie są to jakieś okrojone telefony ?
Avatar użytkownika
wacie72
AKTYWNY
 
Posty: 708
Dołączył(a): 18 maja 2014, o 15:59
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 37
Telefon:: Xiaomi Redmi Pro

Re: Doogee DG310 za 88.88 dalara

Postprzez dominiss1990 » 20 paź 2014, o 10:57

Oficjalny rom KitKat: http://www.needrom.com/download/stock-rom-5/
Na screenach widać, że jest sklep play. A jeśli nawet by go zabrakło to zawsze można doinstalować :)
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 428
Dołączył(a): 21 gru 2013, o 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31
Telefon:: Jiayu G4S 2/16
ROM: 4.4.3 SPAOSP

Re: Doogee DG310 za 88.88 dalara

Postprzez Maksu » 8 sty 2015, o 14:20

Mam dwa pytania do posiadaczy tego smarta.
1. Bateria faktycznie poniżej przeciętnej? Przy powiedzmy 2h rozmów dziennie telefon padnie tego samego dnia?
2. Jak jest z jakością głośniczka i z dotykiem? Parametry na papierze niby okej ale na pewno nic nie laguje i się nie zawiesza?
Avatar użytkownika
Maksu
AKTYWNY
 
Posty: 326
Dołączył(a): 15 kwi 2014, o 17:53
Pochwały: 2
Telefon:: Ulefone Be Pro

Re: Doogee DG310 za 88.88 dalara

Postprzez bartazzz » 8 sty 2015, o 14:23

Maksu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

baterii nie miałem okazji testowac ale telefon bardzo przyjemny, nic sie nie zwiesza i nie laguje. są gappsy. Doogee w nowych modelach daje dosyć dobrze zoptymalizowany niezasmiecony rom zbliżony do czystego androida. Wyświetlacz mogłby byc trochę lepszy ale za tę kasę polecam

Autor postu otrzymał pochwałę
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5572
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Następna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama