• Reklama

Dlaczego rzadziej Chińczycy montują diodę powiadomień ?

Tematy dotyczące wszystkich telefonów, sieci, operatorów, bateri itp..

Dlaczego rzadziej Chińczycy montują diodę powiadomień ?

Postprzez buddookan » 26 maja 2016, o 10:29

Jak dwa lata temu kupowałem pierwszego chińczyka to nie było z tym problemu. Teraz rzadko widzę taką funkcję. Szczególnie w tańszych modelach. Dodatkowo rzadko kiedy w opcjach szukania telefonów widzę możliwość wyszukiwania względem tego kryterium.
Ktoś ma pomysł dlaczego ? Przecież taka dioda prawdopodobnie mniej zużywa baterii niż ciągłe sprawdzenie telefonu czy aby ktoś nie pisał/dzwonił.
buddookan
 
Posty: 14
Dołączył(a): 26 maja 2016, o 00:50

Reklama

Re: Dlaczego rzadziej Chińczycy montują diodę powiadomień ?

Postprzez marcin19883 » 26 maja 2016, o 13:27

Ja mam diode w najtańszym xiaomi czyli redmi 2
marcin19883
AKTYWNY
 
Posty: 201
Dołączył(a): 25 lip 2015, o 13:43

Re: Dlaczego rzadziej Chińczycy montują diodę powiadomień ?

Postprzez KarlosW » 26 maja 2016, o 13:28

Fajnie.
Avatar użytkownika
KarlosW
VIP
 
Posty: 2017
Dołączył(a): 13 lis 2013, o 21:06
Lokalizacja: PL
Pochwały: 32

Re: Dlaczego rzadziej Chińczycy montują diodę powiadomień ?

Postprzez motiv » 26 maja 2016, o 15:17

Dziwny temat?
Jak to nie montują?
Jiayu g4c, g5s, f1 maja na 100%
Coolpad 7320
Zte v5 redbull mobile
Homtom ht7/ht7 pro
Redmi 2, redmi note 2 i mi4
Mają.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 595
Dołączył(a): 21 sty 2016, o 18:55
Pochwały: 8

Re: Dlaczego rzadziej Chińczycy montują diodę powiadomień ?

Postprzez szymi » 26 maja 2016, o 15:44

motiv napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

który z nich jest z 2016 roku?
szymi
AKTYWNY
 
Posty: 774
Dołączył(a): 6 cze 2014, o 22:13
Pochwały: 69

Re: Dlaczego rzadziej Chińczycy montują diodę powiadomień ?

Postprzez TediPower » 26 maja 2016, o 15:56

A który kosztuje mniej jak 80$

Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka!
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 297
Dołączył(a): 24 paź 2015, o 13:15
Pochwały: 19

Re: Dlaczego rzadziej Chińczycy montują diodę powiadomień ?

Postprzez motiv » 26 maja 2016, o 16:02

szymi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

który z nich jest z 2016 roku?

Homtom ht7 pro? Kosztował 79,99 w normalnej cenie bez kodów itp

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 595
Dołączył(a): 21 sty 2016, o 18:55
Pochwały: 8

Re: Dlaczego rzadziej Chińczycy montują diodę powiadomień ?

Postprzez szymi » 26 maja 2016, o 16:27

nie no, ogólnie to temat od czapy, bo to czy tel ma diode czy nie ma to tylko kaprys producenta, tak samo ze slotami na karte pamięci
szymi
AKTYWNY
 
Posty: 774
Dołączył(a): 6 cze 2014, o 22:13
Pochwały: 69

Re: Dlaczego rzadziej Chińczycy montują diodę powiadomień ?

Postprzez motiv » 26 maja 2016, o 16:29

Dokładnie, poza tym pytanie do Polaków co myślą chińscy producenci tanich komórek?

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 595
Dołączył(a): 21 sty 2016, o 18:55
Pochwały: 8

Re: Dlaczego rzadziej Chińczycy montują diodę powiadomień ?

Postprzez TediPower » 27 maja 2016, o 00:54

Że za dużo i tak już elektroniki w tym jest i diodę można sobie odpuścić. A jak ktoś już bardzo chce niech kupi latarkę. Będzie miał jaśniej w życiu.

Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka!
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 297
Dołączył(a): 24 paź 2015, o 13:15
Pochwały: 19

Re: Dlaczego rzadziej Chińczycy montują diodę powiadomień ?

Postprzez buddookan » 27 maja 2016, o 01:10

Przecież ta dioda nie jest do świecenia...
Dziwię się że ta dioda nie jest standardem.Koszt znikomy, a udogodnienie znaczące. Znacie jakiś minus tego rozwiązania bo ja nie. Miałem to w starym telefonie i zużycia baterii nie odczuwałem. Dodatkowo gdy podchodziłem do telefonu to nie musiałem go za każdym razem odblokowywać co prawdopodobnie bardziej zużywa baterię niż ta dioda.
buddookan
 
Posty: 14
Dołączył(a): 26 maja 2016, o 00:50

Re: Dlaczego rzadziej Chińczycy montują diodę powiadomień ?

Postprzez kombajnik » 27 maja 2016, o 01:29

Pamiętam w Lenovo a820 miałem fajny programik, dzięki któremu brak diody powiadomień można było zastąpić mrugającym podświetleniem przycisków funkcyjnych w razie jakichkolwiek powiadomień (połączenie, sms, mail).
kombajnik
AKTYWNY
 
Posty: 759
Dołączył(a): 14 kwi 2013, o 18:46
Pochwały: 20

Następna strona

Powrót do Dyskusje ogólne o telefonach



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości