Kilka dni temu chciałem wymienić przycisk. Urwał się pin na płycie głównej. Pan w sewisie szuka schematu bo chce dorobić pin na płycie głównej ale w internecie nie ma schematu płyty. Czy ktoś może dysponuje czymś takim?
Nie ma schematów. To nie te czasy że szukało się manuala z schematem do pralki i samemu naprawiało, oj nie. Jaki pin, co on chce tam dorabiać? Pokaż zdjęcia.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Do wielu telefonów znajdziesz manualne, ale do chinoli coś takiego nie istnieje, albo jeszcze nie wpłynęło Jak kumaty koleś, to sobie poradzi, chociażby zeskrobac laminat i wyluzować się w ścieżkę w płycie.
Ja znam z doświadczenia. Widzisz w wyrwanym miejscu taki mały okrągły punkcik? To jest połączenie ścieżki z padem. Wystarczy to delikatnie oskrobac i juz masz do czego łapać
Ja tego nie robię tylko pan z serwisu od komórek. Nie znam się. Jak mu się nie uda mogę śmiało ci to podesłać. Powiedział, że ułatwi mu schemat płyty głównej. Jest niby jakiś sklep oficjalny w Polsce. Jutro zobaczę tam dzwonić.
Kolega zrezygnował ostatecznie z naprawy bo kupił drugi telefon a ten zostawił jako awaryjny. Gdyby komuś się jeszcze przycisk Power rozdupcył tymczasowo można się poratować w następujący sposób. Aby włączyć telefon trzymamy przycisk Vol+ i podłączamy telefon do ładowarki. Po chwili pojawią się 3 opcje do wyboru, wybieramy przyciskiem Vol+ tryb normal mode i zatwierdzmy przyciskiem Vol-. Telefon się włącza. Na szczęście działa podwójne tapnięcie w ekran więc z blokadą nie ma problemu. Telefon wyłączyć można przykładowo opcją shutdown w MobileUncle Tools. Może się komuś przyda