• Reklama

DG2014 i urwany styk od przycisku power

DG2014 i urwany styk od przycisku power

Postprzez woia1602 » 21 wrz 2015, o 18:40

Kilka dni temu chciałem wymienić przycisk. Urwał się pin na płycie głównej. Pan w sewisie szuka schematu bo chce dorobić pin na płycie głównej ale w internecie nie ma schematu płyty. Czy ktoś może dysponuje czymś takim?
woia1602
 
Posty: 56
Dołączył(a): 28 gru 2012, o 14:34
Lokalizacja: Krotoszyn

Reklama

Re: DG2014 i urwany styk od przycisku power

Postprzez ddr » 21 wrz 2015, o 21:43

Nie ma schematów. To nie te czasy że szukało się manuala z schematem do pralki i samemu naprawiało, oj nie.
Jaki pin, co on chce tam dorabiać? Pokaż zdjęcia.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3492
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Re: DG2014 i urwany styk od przycisku power

Postprzez haber01 » 22 wrz 2015, o 01:21

Do wielu telefonów znajdziesz manualne, ale do chinoli coś takiego nie istnieje, albo jeszcze nie wpłynęło :-D
Jak kumaty koleś, to sobie poradzi, chociażby zeskrobac laminat i wyluzować się w ścieżkę w płycie.
haber01
 
Posty: 138
Dołączył(a): 15 mar 2015, o 05:14
Pochwały: 7

Re: DG2014 i urwany styk od przycisku power

Postprzez woia1602 » 22 wrz 2015, o 09:03

Koleś mówił o skrobaniu ale chciał szukać miejsca w którym będzie lepiej. Nie znam się za bardzo:)
http://allegro.zapodaj.net/cc898313fee4.jpg.html
woia1602
 
Posty: 56
Dołączył(a): 28 gru 2012, o 14:34
Lokalizacja: Krotoszyn

Re: DG2014 i urwany styk od przycisku power

Postprzez ddr » 22 wrz 2015, o 14:04

To nie pin, a pad. Z takiego czegoś często można się wyratować pastą lutowniczą.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3492
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Re: DG2014 i urwany styk od przycisku power

Postprzez woia1602 » 22 wrz 2015, o 14:41

Ale to znacie te sposoby z opowiadań czy jak zaproponuje to ktoś się podejmie naprawy?
woia1602
 
Posty: 56
Dołączył(a): 28 gru 2012, o 14:34
Lokalizacja: Krotoszyn

Re: DG2014 i urwany styk od przycisku power

Postprzez haber01 » 22 wrz 2015, o 20:16

Ja znam z doświadczenia.
Widzisz w wyrwanym miejscu taki mały okrągły punkcik? To jest połączenie ścieżki z padem. Wystarczy to delikatnie oskrobac i juz masz do czego łapać :-)
haber01
 
Posty: 138
Dołączył(a): 15 mar 2015, o 05:14
Pochwały: 7

Re: DG2014 i urwany styk od przycisku power

Postprzez woia1602 » 22 wrz 2015, o 20:25

Ja tego nie robię tylko pan z serwisu od komórek. Nie znam się. Jak mu się nie uda mogę śmiało ci to podesłać. Powiedział, że ułatwi mu schemat płyty głównej. Jest niby jakiś sklep oficjalny w Polsce. Jutro zobaczę tam dzwonić.
woia1602
 
Posty: 56
Dołączył(a): 28 gru 2012, o 14:34
Lokalizacja: Krotoszyn

Re: DG2014 i urwany styk od przycisku power

Postprzez haber01 » 22 wrz 2015, o 23:50

Dobra, jak coś to pisz pw, będziemy gadać.
haber01
 
Posty: 138
Dołączył(a): 15 mar 2015, o 05:14
Pochwały: 7

Re: DG2014 i urwany styk od przycisku power

Postprzez ebola1972 » 18 gru 2015, o 01:07

Koledze też w tym doogee przycisk power wytrzymał niewiele ponad rok. Może jest ktoś chętny kto się podejmie naprawy

wysłano z 1+1
ebola1972
VIP
 
Posty: 1719
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: DG2014 i urwany styk od przycisku power

Postprzez ddr » 18 gru 2015, o 03:17

Ja dopiero po nowym roku będę mógł. Jak chcesz to możesz wysłać.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3492
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Re: DG2014 i urwany styk od przycisku power

Postprzez ebola1972 » 15 sty 2016, o 00:21

Kolega zrezygnował ostatecznie z naprawy bo kupił drugi telefon a ten zostawił jako awaryjny. Gdyby komuś się jeszcze przycisk Power rozdupcył tymczasowo można się poratować w następujący sposób. Aby włączyć telefon trzymamy przycisk Vol+ i podłączamy telefon do ładowarki. Po chwili pojawią się 3 opcje do wyboru, wybieramy przyciskiem Vol+ tryb normal mode i zatwierdzmy przyciskiem Vol-. Telefon się włącza. Na szczęście działa podwójne tapnięcie w ekran więc z blokadą nie ma problemu. Telefon wyłączyć można przykładowo opcją shutdown w MobileUncle Tools. Może się komuś przyda ;-)

wysłano z 1+1

Autor postu otrzymał pochwałę
ebola1972
VIP
 
Posty: 1719
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Następna strona

Powrót do DOOGEE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama