• Reklama

Czy Vowney V5 będzie współpracował z Areo2

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

Czy Vowney V5 będzie współpracował z Areo2

Postprzez Bomberp » wtorek, 20 sierpnia 2013, 11:00

Mam telefon Vowney V5 zakupiony http://www.pandawill.com/vowney-v5-smartphone-android-42-mtk6589-otg-ota-50-inch-hd-screen-1080p-video-record-p76174.html?p=3
Wedłóg sprzedawcy telefon nie obsługuje WCDMA 900, natomiast ja znalazłem w programie Mobileuncle MTK Tools, taką zakładkę
Screenshot_2013-08-20-08-49-33 (1).png
Screenshot_2013-08-20-08-49-33 (1).png (37.2 KiB) Przeglądane 373 razy

Tam jest zaznaczona opcja WCDMA-GSM-900.
Czy to oznacza, że Areo2 będzie na nim działać?
Bomberp
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 8 lipca 2013, 21:36
Lokalizacja: Grodzisk

Reklama

Re: Czy Vowney V5 będzie współpracował z Areo2

Postprzez markus70 » wtorek, 20 sierpnia 2013, 11:04

@up
włożyć kartę aero i sprawdzić...
jeżeli producent podaje, że nie obsługuje, to nie będzie...
markus70
VIP
 
Posty: 944
Dołączył(a): środa, 31 października 2012, 14:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 16

Re: Czy Vowney V5 będzie współpracował z Areo2

Postprzez Bomberp » wtorek, 20 sierpnia 2013, 12:43

Nie mam karty Areo2, i nie wiem czy jest sens bawić się z zamawianiem karty. Jak na nim nie będzie działać, to Areo2 nie jest mi potrzebne.
Bomberp
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 8 lipca 2013, 21:36
Lokalizacja: Grodzisk

Re: Czy Vowney V5 będzie współpracował z Areo2

Postprzez markus70 » wtorek, 20 sierpnia 2013, 14:27

@up
jeśli masz t-mobile lub orange, to możesz spróbować wyłączyć w umts pozostałe opcje (oprócz wcdma-gsm-900), zrestartować telefon i sprawdzić, jak działa internet. Jeśli pojawi się ikonka 3G lub H+, to obsługuje. Jeśli się nie pojawi, to niestety może być spowodowane tym, że nie jesteś w zasięgu nadajników 900 ww. operatorów
markus70
VIP
 
Posty: 944
Dołączył(a): środa, 31 października 2012, 14:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 16

Re: Czy Vowney V5 będzie współpracował z Areo2

Postprzez djdred » środa, 4 grudnia 2013, 12:40

to jak działa aero czy nie ?
djdred
 
Posty: 38
Dołączył(a): wtorek, 3 grudnia 2013, 12:57
Pochwały: 1

Re: Czy Vowney V5 będzie współpracował z Areo2

Postprzez zriel » środa, 4 grudnia 2013, 14:09

Nie działa i nie będzie działać - ten smartfon obsługuje tylko WCDMA 2100, a Aero 2 jak i innini operatorzy poaza strefami miejskimi korzystają z pacma WCDMA 900. Wszystkie smartfony z obsługąwłaśnie Aero 2. Aero 2 można znaleźć w tabelce porównawczej oraz w dziale dotyczącym Aero2. Jedyne co się w tej kwestii zmieniło to dostępność w polsce takich smarfonów jak : Myphne Next, Goclever Insignia 5 oraz 5+, a także Overmax Vertis (dostępny w realu) lyb Overmax Vertis plus(dostępny w sieci Selgros). Także pytanie czy jakiś smartfon z chin poza Lenovo, ZTE, pierwszą FAEA F1 oraz smartfonami na układach typu Quallcomm lub Samsung mija się z celem. Cała Europa(i większość świata) korzysta z WCDMA 850 które te smartfony mają - polska musi być inna i u nas jest rzadko spotykane WCDMA 900 więc tańszy sprzęt w większości będzie niekompatybilny.
zriel
AKTYWNY
 
Posty: 650
Dołączył(a): poniedziałek, 9 września 2013, 14:37
Pochwały: 31


Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama