• Reklama

Czy tv box może blokować pilota od TV?

TV Box, MiniPC, sprzęt audio I wideo, pytania, problemy,

Czy tv box może blokować pilota od TV?

Postprzez 1gregorek » 25 gru 2015, o 12:43

Witam zakupiłem tv box MXQ z procesorem amalogic s805. Podłączyłem do tv Sharp i działa, ale po chwili przestaje mi działać pilot od TV. Muszę włączyć bo a i za chwilę wyłączyć wtedy pilot zadziała. Poza tym co jakiś czas zniknie obraz jakby nie było sygnału. Zmieniałem wejścia i jak podlacze pod inne HD i to blokuje tv, znaczy się nie mogę nic pilotem od TV zrobić. Co może być grane?
1gregorek
 
Posty: 12
Dołączył(a): 26 mar 2015, o 14:58
Telefon:: Xiaomi, thl w100

Reklama

Re: Czy tv box może blokować pilota od TV?

Postprzez sheriff1 » 25 gru 2015, o 13:45

Obstawiam marny zasilacz do Boxa, który 'sieje' dookoła i zakłóca odbór TV i pracę odbiornika IR w TV.
Podstaw jakiś inny np.ładowarkę o prądzie maksymalnym 2A i zobacz wtedy...
sheriff1
 
Posty: 13
Dołączył(a): 5 lis 2014, o 14:57
Pochwały: 2
Telefon:: Jiayu G3

Re: Czy tv box może blokować pilota od TV?

Postprzez piecia1980 » 8 lut 2016, o 15:16

Jeśli jeszcze nie rozwiązałes problemu to wejdz w ustawieniach MXQ poszukaj cec control i włącz to powinno pomóc.
piecia1980
 
Posty: 138
Dołączył(a): 9 lip 2013, o 21:37
Lokalizacja: SŁUPSK
Pochwały: 1

Re: Czy tv box może blokować pilota od TV?

Postprzez 1gregorek » 14 lut 2016, o 19:06

Dziękuję. Zasilacze wymieniłem, nie pomagało, ale ten cec pomógł. Dzięki raz jeszcze.
1gregorek
 
Posty: 12
Dołączył(a): 26 mar 2015, o 14:58
Telefon:: Xiaomi, thl w100


Powrót do TV Box, MiniPC, sprzęt audio I wideo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama