• Reklama

Czy taki dock router ma sens?

Rozmowy na wszystkie tematy

Re: Czy taki dock router ma sens?

Postprzez TLasky » 20 lip 2015, o 03:56

O ten, który pozwoli oddalić modem od routera celem uniknięcia interferencji. Czy powinien być to hub z własnym zasilaniem? A jeśli tak to czy może mi ktoś polecić jakiś w miarę niedrogi i sprawdzony?

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1739
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81

Reklama

Re: Czy taki dock router ma sens?

Postprzez slavo22 » 20 lip 2015, o 05:39

Ja mam zwykły przedłużacz USB za kilka zł i modem pracuje normalnie.

Wypalcowane
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1346
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 46

Re: Czy taki dock router ma sens?

Postprzez marqes997 » 29 lip 2016, o 02:12

arturiano napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ciekawa sprawa, a da się wymusić sygnał tylko na LTE?
marqes997
 
Posty: 54
Dołączył(a): 27 wrz 2012, o 23:21
Lokalizacja: jhjhjhjk
Pochwały: 3

Re: Czy taki dock router ma sens?

Postprzez existe » 29 lip 2016, o 05:25

marqes997 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


ale po co ? przeciez nie bedzie szybciej chodzil przez to
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2106
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: Czy taki dock router ma sens?

Postprzez tpawel » 29 lip 2016, o 06:39

Jeśli jest na granicy zasięgu to ma sens, u mnie co chwila router skakał pomiędzy 3g a 4g. Po ustawieniu only LTE router pracuje stabilniej, a prędkość neta nawet gdy sygnał spadnie poniżej -100dBm jest wyższa niż przy max zasięgu 3g
tpawel
VIP
 
Posty: 1361
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 53

Re: Czy taki dock router ma sens?

Postprzez ar2rc » 29 lip 2016, o 09:00

Ja polecam nexx 3020h. Jest bardzo mały. Wgrać openwrt jest po polsku i śmiga prawie z każdym popularnym modemem. Wychodzi z ali ok 50 zl. Jest na 5 wolt więc z ładowarki telefonu śmiga lub z powerbankiem. Jedyna wada to tylko dwa wyjścia lan' lub po przełączeniu wan i lan. Ma usb - u mnie śmiga od roku z 3372 bez huba

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC-3G-GPS przy użyciu Tapatalka
ar2rc
AKTYWNY
 
Posty: 263
Dołączył(a): 14 mar 2014, o 14:43
Pochwały: 4

Re: Czy taki dock router ma sens?

Postprzez marqes997 » 29 lip 2016, o 15:12

ar2rc napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


https://www.youtube.com/watch?v=ei8u3JZmzPc
o tym routerze mówisz?
marqes997
 
Posty: 54
Dołączył(a): 27 wrz 2012, o 23:21
Lokalizacja: jhjhjhjk
Pochwały: 3

Re: Czy taki dock router ma sens?

Postprzez ar2rc » 29 lip 2016, o 15:15

Tak o tym. Może być 3020f i 3020h to to samo. Ważne by miał usb

Wysłane z mojego X900+ przy użyciu Tapatalka
ar2rc
AKTYWNY
 
Posty: 263
Dołączył(a): 14 mar 2014, o 14:43
Pochwały: 4

Re: Czy taki dock router ma sens?

Postprzez arturiano » 12 sie 2016, o 01:09

existe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


ale po co ? przeciez nie bedzie szybciej chodzil przez to

Tryb lte ustawia się na modemie. Router tylko przesyła informacje z modemu.


Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
arturiano
 
Posty: 90
Dołączył(a): 9 gru 2014, o 04:32
Pochwały: 1

Re: Czy taki dock router ma sens?

Postprzez dotek » 16 sie 2016, o 11:13

Mnie też coś takiego właśnie by interesowało. Jak ktoś potwierdzi, że się spisuje to łyknąłbym :)
dotek
 
Posty: 24
Dołączył(a): 11 gru 2014, o 12:53

Poprzednia strona

Powrót do HydePark



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości