• Reklama

Czarny ekran volume up to select , volume down is ok

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Czarny ekran volume up to select , volume down is ok

Postprzez luki7828 » wtorek, 27 maja 2014, 23:12

Witam posiadam telefon MTK6589 , teoretycznie huawei 3cl .
Po wyłaczeniu nie chce się juz uruchomić, wyskakuje czarny ekran i napis: volume up to select , volume down is ok . NIe mam pojecia co z tym zrobić , jakies sugestie ?
luki7828
 
Posty: 3
Dołączył(a): wtorek, 27 maja 2014, 23:07

Reklama

Re: Czarny ekran volume up to select , volume down is ok

Postprzez fake4r » wtorek, 27 maja 2014, 23:27

Pokaż zdjęcie jak to wygląda
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5620
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 189

Re: Czarny ekran volume up to select , volume down is ok

Postprzez lukkki » wtorek, 27 maja 2014, 23:45

Tryb przed Recovery bądź fabryczny serwisowy? A rom możesz mieć "pokichany" i fon wchodzi tylko do tego trybu. Postępuj więc zgodnie z komunikatami klawiszami głośności poruszasz się po menu. Możliwości jest wiele, łącznie z ponowną instalacją firmware z recovery czy przewróceniem ust. fabrycznych, tyle że angielskie pełnosprawne recovery by się przydało, a tak pewnie za pomocą kable trzeba będzie.
lukkki
VIP
 
Posty: 900
Dołączył(a): piątek, 12 kwietnia 2013, 19:18
Lokalizacja: EU
Pochwały: 13

Re: Czarny ekran volume up to select , volume down is ok

Postprzez luki7828 » środa, 28 maja 2014, 00:15

http://wrzucaj.net/9h5
wyswietla sie ten ekran , po wlaczeniu telefonu
http://wrzucaj.net/9hC
jesli przytrzymam przyciski glosnosci i wlaczania tel. to przechodzi do "factory mode" w jezku chinskim
luki7828
 
Posty: 3
Dołączył(a): wtorek, 27 maja 2014, 23:07

Re: Czarny ekran volume up to select , volume down is ok

Postprzez luki7828 » czwartek, 29 maja 2014, 23:13

telefon sie właczyl, działał normalnie, po czym wyłaczylem go i uruchomiłem ponownie i znowu to samo, czyli volume up to select volume down is ok . Ma ktos jakies sugestie dlaczego tak sie robi?
z gory dzieki
luki7828
 
Posty: 3
Dołączył(a): wtorek, 27 maja 2014, 23:07

Re: Czarny ekran volume up to select , volume down is ok

Postprzez Migotka8923 » piątek, 6 czerwca 2014, 18:31

Tez przylaczam sie do pytania, bo w moim kazamie tez to sie robi.





Jak podlacze go do ladowania lub przez kabel do komputera to wlacza sie tez czarny ekran i biale napisy recovery i strzalki migajace ale jak probuje kliknac na to to nic nie reaguje.
Migotka8923
 
Posty: 28
Dołączył(a): sobota, 31 maja 2014, 22:45


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama