• Reklama

Cube i7

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: Cube i7

Postprzez Bebos » poniedziałek, 24 sierpnia 2015, 13:38

Czy klawiatura cube i7 stylus ma dodatkowe 2 pelno wymiarowe porty usb czy nie ? Nigdzie sie nie moge dopatrzec

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Bebos
 
Posty: 2
Dołączył(a): czwartek, 15 stycznia 2015, 23:58

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Cube i7

Postprzez majkel_94 » poniedziałek, 24 sierpnia 2015, 17:18

Słabo szukasz... i na xda, i na techtablets były fotki ;)

Ma pełnowymiarowe dwa porty z tyłu po lewej, a po prawej jest dock na rysik :P
Avatar użytkownika
majkel_94
VIP
 
Posty: 1018
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 13:05
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 18

Re: Cube i7

Postprzez Bebos » poniedziałek, 24 sierpnia 2015, 22:29

Mam nadzieje ze tak jest :p to trzeba bedzie sobie taki tablecik sprawic, ale mam dylemat pomiedzy tym tabletem a laptopem w takiej samej cenie. [PERSON WITH POUTING FACE]

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Bebos
 
Posty: 2
Dołączył(a): czwartek, 15 stycznia 2015, 23:58

Re: Cube i7

Postprzez oeriel » piątek, 28 sierpnia 2015, 08:16

Bebos. Ja też miałem dylemat, czy zaktualizować sobie sprzęt, swojego wysłużonego HP Pro czy właśnie ten tablet. Potrzebuje trochę cięższego sprzętu do operacji w mojej pracy, wiec te wszystkie tablety tu się nie sprawdzą. Pojawił się Cube i ogólnie tablety z Core M i pojawiła się szansa.
Przejrzałem sporo sprzętu w Mediamarktach i innych tego typu. Także w necie. Sytuacja jest taka, że może i dostaniesz coś podobnego w tej cenie (np. Intel i3/i5) ale nieco droższe. Masz co prawda komplet, klawiaturę i większy ekran... ale jesteś trochę uziemiony. Jednak mimo wszystko taki laptop jest mniej mobilny niż tablet.

Ja pracuję na Cube i7, nie mam oryginalnej klawiatury (więc nie zwiększałem sobie ceny, mam najprostszą Vakossa, dużą ale radiową), rysik kupiłem nieoryginalny za 40% ceny (śmiga fajnie, może nawet zastąpić myszkę), monitor mam jeszcze stary 1280x1024 (planuje nowy zakup) i nawet pracuje na samym tablecie, nie włączając monitora. Więc dużo nie trzeba.
Dostosowałem sobie rozdzielczość 1600x900, bo natywna 1920x1080 ma już za małe ikonki, choćby w Photoshopie i nie da się pracować.
Ale na 1600x900 jest ok, na samym tablecie.

Dokupiłem stację dokującą, Toshiba Dynadock U.30 i jak chcę odłączyć tablet to robię to "jednym kliknięciem" i w drogę, bez odłączania wszystkich kabli, wtyczek. Sam dysk jest domyślnie SSD 64GB, ale można go wymienić na większy. Można, w innych tabletach tego się nie da, bo są "przyspawane" do płyty, kości 0:)

Osobiście, nie zamieniłbym go na laptopa. Mi taka opcja pasuje, jestem zadowolony i dla mnie to to jest najlepszy wybór. Nawet zużycie prądu jest mniejsze, chociaż to nie jest takie istotne, bo porównywalne z całym osprzętem.Tak jak mówię, ludzie słyszą tablet i się śmieją 0:) Dla mnie to coś więcej.
oeriel
 
Posty: 21
Dołączył(a): piątek, 27 czerwca 2014, 12:51
Pochwały: 2

Re: Cube i7

Postprzez jingiel » niedziela, 6 września 2015, 20:40

Fajny sprzęt, ale chyba brak GPS?
jingiel
 
Posty: 31
Dołączył(a): sobota, 14 czerwca 2014, 21:04

Re: Cube i7

Postprzez majkel_94 » poniedziałek, 7 września 2015, 12:47

10.6" i 700g wieszać na przedniej szybie? Trochę bez sensu, zwłaszcza że to 16:9 więc tylko ponawiguje Ci pobocze no i zasłania dużo w aucie.

7" to już trochę przysłania, wolę jechać na fonie 5" w orientacji pionowej, ładnie pokazuje wtedy drogę i nie zasłania nic :P
Avatar użytkownika
majkel_94
VIP
 
Posty: 1018
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 13:05
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 18

Poprzednia strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama