• Reklama

Cube A5300

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

Cube A5300

Postprzez rivermoon » 28 sie 2013, o 03:56

Na Ali pojawił się nowy smartfon, Cube A5300 ( np. tutaj http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Cube-A5300-Talk5H-5-5-Touch-Screen-MT8389-Quad-Core-Android-4-2-1GB/1228682024.html). Telefon bardzo mi się podoba, dlatego chciałbym poznać wasze zdanie na jego temat, bo mam chęć go kupić. Jest to pierwszy telefon firmy CUBE produkującej tablety. Co o nim sądzicie?
rivermoon
 
Posty: 111
Dołączył(a): 20 mar 2013, o 11:23
Pochwały: 1

Reklama

Re: Cube A5300

Postprzez raragnar » 28 sie 2013, o 08:50

Z wyglądu mi się podoba ale poczekałbym i poszukał jakichś recenzji bo nie warto kupować chińczyków w ciemno.
raragnar
AKTYWNY
 
Posty: 424
Dołączył(a): 12 lip 2013, o 10:41
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 8

Re: Cube A5300

Postprzez LukC » 28 sie 2013, o 09:14

Cube robi spoko tablety, więc pewnie można zaryzykować kupno telefonu ;-)
Obrazek
TELEFON - Xiaomi mi5 ceramic pro
Avatar użytkownika
LukC
AKTYWNY
 
Posty: 714
Dołączył(a): 22 lis 2011, o 11:51
Lokalizacja: Underworld
Pochwały: 10

Re: Cube A5300

Postprzez bartazzz » 28 sie 2013, o 09:36

ciekawe jak się sprawuje dwurdzeniowy procesor w połączeniu z MALI 400
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5435
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 98

Re: Cube A5300

Postprzez rivermoon » 28 sie 2013, o 10:11

To na pewno nie jest Mali 400, bo na stronie producenta http://www.51cube.com/en/ProductShowt.asp?ID=249 podana jest standardowa dla procesora MT6589 grafika, czyli PowerVR SGX544.
rivermoon
 
Posty: 111
Dołączył(a): 20 mar 2013, o 11:23
Pochwały: 1

Re: Cube A5300

Postprzez bartazzz » 28 sie 2013, o 10:36

w takim razie w podanej aukcji nie zgadza się się również procesor.
Muszę przyznać po przeczytaniu prezentacji. Telefon jest godny uwagi za te cenę.Ma wg mnie ciekawe wzornictwo i wsparcie MIUI który u mnie na zte v970 sprawdza sie znakomicie i jest cały czas rozwijany. ( dla mojego fona soft jest przynajmniej raz w miesiącu)
Ps. ma ktoś na forum tablet Cube i może się wypowiedzieć jak się sprawuje w dłuższej perspektywie?
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5435
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 98

Re: Cube A5300

Postprzez telkontar » 27 lis 2013, o 12:19

Mam ten telefonik.

Działa bardzo przyjemnie, ale jest kilka problemów:
Czujniki sa prawie nieistniejące (tylko czujnik położenia, światła i odległości). Sprawia to miedzy innymi, iż czasami telefon sam zmienia orientację ekranu.
Być może naprawią to w kolejnym sofcie.
po Update do softu 1.3 przestał mi działać autofocus.
Bateria około 2 dni (wi-fi i 3G).
telkontar
 
Posty: 1
Dołączył(a): 27 lis 2013, o 12:13

Re: Cube A5300

Postprzez bartazzz » 27 lis 2013, o 12:45

telkontar napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

wrzuć jakieś fotki, napisz proszę coś więcej o nim
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5435
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 98

Re: Cube A5300

Postprzez jacrac1 » 30 lis 2013, o 12:57

Czy posiada diodę powiadomień ? Jak z językiem polskim ? Jak się spisuje aparat ? Czy ta samodzielna rotacja ekranu jest bardzo uciążliwa ? Bardzo proszę o szybką odpowiedź bo na dniach chciałbym go kupić , a jesteś chyba jedynym co go ma :)
jacrac1
 
Posty: 11
Dołączył(a): 11 mar 2013, o 20:18
Lokalizacja: Rybnik


Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama