• Reklama

Coolpad F2

Re: Coolpad F2

Postprzez BerQ » 1 lip 2015, o 13:03

Kwestia zdarzen losowych. Jak ci w note sie odklei wyswietlacz to tez bedziesz psioczyl na xiaomi. dzis pokombinuje z romem i zobaczym.
BerQ
 
Posty: 29
Dołączył(a): 28 sty 2014, o 20:39
Pochwały: 3

Reklama

Re: Coolpad F2

Postprzez fido69 » 2 lip 2015, o 01:30

ja mam w wersji A miui i wszystko śmiga tak dobrze, że aż się zdziwiłem :)
po 24 godzinach mam 66% baterii na dwóch kartach sim, łapie 4g spokojnie, gps łapie najszybciej jak w życiu widziałem
wygląd romu jest bardzo dużym plusem, brakuję troszkę polskiego języka, ale bez przesady
w antutu - 35166
fido69
 
Posty: 16
Dołączył(a): 3 wrz 2014, o 21:32

Re: Coolpad F2

Postprzez tuczko » 4 lip 2015, o 17:01

Niestety telefon szaleje, bateria na kablu raz się rozładowuje, innym razem ląduje. Nie mogę naładować do pełna, dzisiaj z 80 procent do zera rozładowala się w 40 min.
Potrzebuje porady co zrobić, telefon kupiony z aliexpress, gwarancja jest na rok, pozostało jeszcze około 6 miesięcy. Pisalem kilka razy do sprzedawcy, ale oczywiście zero odzewu. Nie wiem czy mogę cos zdzialc przez aliexpress?
tuczko
 
Posty: 89
Dołączył(a): 3 lip 2013, o 11:37
Lokalizacja: bath

Re: Coolpad F2

Postprzez BerQ » 4 lip 2015, o 19:53

sprawdz czy ladujesz go ladowarka co najmniej 2a
bo pod kompem to tez mi szybciej pada jak laduje.
Nae latwiej po prostu kupic baterie? z gwarancja to sa miechy czekania.
ja wlasnie walcze z gps ale na zadnym romie gps test fixa nie lapie. ma ktos jakies pomysly?
BerQ
 
Posty: 29
Dołączył(a): 28 sty 2014, o 20:39
Pochwały: 3

Re: Coolpad F2

Postprzez tuczko » 4 lip 2015, o 20:31

Kupiłem baterię, właśnie leci do mnie, ale cośmi sięwydaje że to nie bateria , myślę nad jakimś zwarciem w micro usb lub bebechy tego phona.
tuczko
 
Posty: 89
Dołączył(a): 3 lip 2013, o 11:37
Lokalizacja: bath

Re: Coolpad F2

Postprzez Albin » 5 lip 2015, o 12:31

BerQ, mialem to ale nie pamietam jak naprawilem :-P chyba wgrałem jakiś rom beta gdzie nie działał gps i pozniej zadna zmiana romu nie pomagała. Zrób sobie backup w recovery, wgraj stocka przez cda i przywróc backup. U mnie chyba to pomogło.

Wysłane z mojego JY-S3 przy użyciu Tapatalka
Albin
AKTYWNY
 
Posty: 778
Dołączył(a): 20 lis 2013, o 22:32
Pochwały: 15

Re: Coolpad F2

Postprzez BerQ » 5 lip 2015, o 18:36

hehehe
Obrazek
Magia. Dzięki wielkie.
BerQ
 
Posty: 29
Dołączył(a): 28 sty 2014, o 20:39
Pochwały: 3

Re: Coolpad F2

Postprzez Albin » 5 lip 2015, o 20:34

Pomoglo wgranie stocka i przywrócenie poprzedniego roma przez recovery czy cos innego zrobiłeś?

Wysłane z mojego JY-S3 przy użyciu Tapatalka
Albin
AKTYWNY
 
Posty: 778
Dołączył(a): 20 lis 2013, o 22:32
Pochwały: 15

Re: Coolpad F2

Postprzez BerQ » 5 lip 2015, o 20:44

Stock i cala zabawa od nowa. Jaki rom polecasz? Bo zapomnialem zrobic backup i moze se potestowac cos innego :)
BerQ
 
Posty: 29
Dołączył(a): 28 sty 2014, o 20:39
Pochwały: 3

Re: Coolpad F2

Postprzez Albin » 5 lip 2015, o 21:21

Uzywalem pacmana i bylem zadowolony. To taki cm11 tylko na więcej opcji konfiguracji. Jak miałem f2 to nie bylo dobrego miui na niego, widzialem ze coś nowego sie pokazalo i pewnie w tym kierunku bym poszedl

Wysłane z mojego JY-S3 przy użyciu Tapatalka
Albin
AKTYWNY
 
Posty: 778
Dołączył(a): 20 lis 2013, o 22:32
Pochwały: 15

Re: Coolpad F2

Postprzez deer121 » 5 sie 2015, o 01:33

Witam mam taki problem, zainstalowałem dragonfly V3.3 i nie działa mi WiFi. Ma ktoś jakiś pomysł? Coś czytałem że trzeba przed instalacją wgrać stockowy rom ale nie wiem dokładnie o co z nim chodzi
deer121
 
Posty: 1
Dołączył(a): 8 paź 2013, o 14:57

Re: Coolpad F2

Postprzez BerQ » 10 sie 2015, o 01:17

Zawsze jak cos ci nie dziala wroc do stocka i rob od nowa.
BerQ
 
Posty: 29
Dołączył(a): 28 sty 2014, o 20:39
Pochwały: 3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach Coolpad



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama