• Reklama

Co potrafi MediaTek MT6795 ?

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Co potrafi MediaTek MT6795 ?

Postprzez secretsanta » 26 lut 2015, o 01:24

MediaTek ujawnił interesujący szczegół dotyczący najnowszego procesora MT6795.
Procesor ten będzie umożliwiał nagrywanie wideo w trybie slow-motion na 1/16 prędkości. Jeśli doniesienia te okażą się prawdą będzie to nowość w świecie smartfonów gdyż żaden inny producent nie wyprodukował jeszcze procesora nagrywającego i odtwarzającego 480 klatek na sekundę.
Dodatkowe informacje mówią o wsparciu dla wyświetlaczy 2K i taktowaniu do maksymalnie 2.2 GHz.
W związku z ostatnimi problemami Qualcomma z ich Snapdragonem 810 wszystko wskazuje na to że to MediaTek przejmie tytuł najlepszego procesora dla flagowych smartfonów.


Obrazek
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IHiNfDFHZ8Y&feature=player_embedded[/youtube]

Źródło: gsmdome
secretsanta
NewsMan
 
Posty: 427
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 16:22
Pochwały: 22
Telefon:: zopo zp990+

Reklama

Re: Co potrafi MediaTek MT6795 ?

Postprzez ddr » 26 lut 2015, o 03:20

O ty kurde.
480fps w 1080p?
Szok.



To tera takie filmiki będą wrzucać
Ostatnio edytowano 26 lut 2015, o 03:48 przez ddr, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: Co potrafi MediaTek MT6795 ?

Postprzez paawlak » 28 lut 2015, o 23:35

dopiero pod koniec roku ? fak :/
paawlak
 
Posty: 66
Dołączył(a): 24 cze 2014, o 21:56
Telefon:: motorola
ROM: 1

Re: Co potrafi MediaTek MT6795 ?

Postprzez INTseed » 1 mar 2015, o 02:27

No to wymiana tela w styczniu.
Oby aparat w nocy robił zdjęcia jak w nokii :)

Wysłane z mojego H60-L02
INTseed
VIP
 
Posty: 1106
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: Co potrafi MediaTek MT6795 ?

Postprzez lubiezeberka » 10 mar 2015, o 15:56

Nie wiecie kiedy bedzie mozna kupic jakis telefon z tym procesorem?
lubiezeberka
 
Posty: 137
Dołączył(a): 23 sie 2013, o 18:17
Pochwały: 2

Re: Co potrafi MediaTek MT6795 ?

Postprzez radier » 10 mar 2015, o 16:02

Maciej wróżbita wie. Czeka tylko na telefon od ciebie.
Avatar użytkownika
radier
AKTYWNY
 
Posty: 385
Dołączył(a): 6 mar 2015, o 00:40
Pochwały: 10
Telefon:: Samsung

Re: Co potrafi MediaTek MT6795 ?

Postprzez radier » 11 mar 2015, o 12:51

Avatar użytkownika
radier
AKTYWNY
 
Posty: 385
Dołączył(a): 6 mar 2015, o 00:40
Pochwały: 10
Telefon:: Samsung

Re: Co potrafi MediaTek MT6795 ?

Postprzez radier » 16 mar 2015, o 17:40

Avatar użytkownika
radier
AKTYWNY
 
Posty: 385
Dołączył(a): 6 mar 2015, o 00:40
Pochwały: 10
Telefon:: Samsung

Re: Co potrafi MediaTek MT6795 ?

Postprzez paawlak » 16 mar 2015, o 22:18

teraz tak inew v3 3gb ramu 32gb pamięci wewnętrznej i lepsza bateria i ten procek i jestem w niebie :) :)
paawlak
 
Posty: 66
Dołączył(a): 24 cze 2014, o 21:56
Telefon:: motorola
ROM: 1

Re: Co potrafi MediaTek MT6795 ?

Postprzez Dablju » 16 mar 2015, o 22:22

Czemu Inew v3? Ten ten telefon to prawie sam plastik w dodatku dosyć badziewny, jedynie ramki po bokach ma z metalu. A przy grubości 8,2mm powinien mieć większą baterię niż 1800mAh. Ja tam bym wolal UMI Zero z takim prockiem ;)
Dablju
VIP
 
Posty: 993
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35
Telefon:: ZTE Geek
ROM: 4.2.2

Re: Co potrafi MediaTek MT6795 ?

Postprzez paawlak » 16 mar 2015, o 23:43

chodzi mi o kształt bo mam go fajny kwadracik :)
paawlak
 
Posty: 66
Dołączył(a): 24 cze 2014, o 21:56
Telefon:: motorola
ROM: 1

Re: Co potrafi MediaTek MT6795 ?

Postprzez Dablju » 16 mar 2015, o 23:51

@offtop dziewczyna też ma ale ostatnio spadł i się ukruszył ekran :(
Dablju
VIP
 
Posty: 993
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35
Telefon:: ZTE Geek
ROM: 4.2.2

Następna strona

Powrót do Nowości



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama