• Reklama

CHUWI VI8 8 tani z tablet z Win 8.1 i 32GB

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: CHUWI VI8 8 tani z tablet z Win 8.1 i 32GB

Postprzez ddr » sobota, 22 sierpnia 2015, 18:32

Pierwsza partycja chyba nie jest widoczna z poziomu instalatora.
Ten link jest ciekawy, oby się nie przydał ;).
Hi8 nie ma hdmi.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Reklama

Re: CHUWI VI8 8 tani z tablet z Win 8.1 i 32GB

Postprzez jarekm95 » niedziela, 23 sierpnia 2015, 10:11

To nie wiem gdzie tą partycję mogę zobaczyć - w zarządzaniu dyskami też jej nie ma.
Hi8 oczywiśnie nie ma hdmi - moja pomyłka.
jarekm95
 
Posty: 98
Dołączył(a): poniedziałek, 3 lutego 2014, 16:27
Pochwały: 3

Re: CHUWI VI8 8 tani z tablet z Win 8.1 i 32GB

Postprzez ddr » niedziela, 23 sierpnia 2015, 14:49

W zarządzaniu dyskami już powinna być widoczna, zrób screena.
Wiem, że takie rozwiązanie jest w hi8 i vi10, może w vi8 jakoś inaczej to zrobili.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: CHUWI VI8 8 tani z tablet z Win 8.1 i 32GB

Postprzez jurekg » środa, 26 sierpnia 2015, 21:27

Przy próbie zrootowania (nieudanej zresztą) tabletu Chuvi Vi8 dowiedziałem się, że można uruchomić na nim tryb cwm recovery, nazywa się to Vampirefo Venue 8 v6.0.3.7, ale wygląda i działa dokładnie jak cwm.

Potrzebujemy program "IntelAndroid FBRL" do pobrania np tutaj:

http://d-h.st/gwpW

1.Rozpakowujemy go w jakimś folderze na kompie.
2. Tablet w trybie debugowania połączony z komputerem
3.W rozpakowanym folderze klikamy na plik " launcher"- uruchamiamy program
4. Wpisujemy dużymi literami "ACCEPT"
5 Po chwili wpisujemy "T3"

Po chwili tablet się wyłączy i włączy w trybie cwm, gdzie możemy na przykład zrobić sobie backup, do którego możemy potem powrócić.
Prawdopodobnie można tak robić również na tabletach 10-calowych.


Niestety, nie udało mi się zrootować tego tabletu, może ktoś zna sposób i się nim podzieli?
jurekg
AKTYWNY
 
Posty: 255
Dołączył(a): niedziela, 11 listopada 2012, 13:15
Lokalizacja: Biecz
Pochwały: 6

Re: CHUWI VI8 8 tani z tablet z Win 8.1 i 32GB

Postprzez balboa » poniedziałek, 31 sierpnia 2015, 00:03

Panowie chciałbym kupić w/w tablet na Banggood tylko z mocniejszym prockiem, tj. 2,16GHz ale jest jeden problem, z opisu wynika, że jest to wolniejszy, tzn. 1,83GHz, natomiast na zdjęciu widnieje napis 2,16GHz. Jak sądzicie co się tam kryje --> http://www.banggood.com/Chuwi-VI8-Z3736 ... 77709.html ? A może kupował ktoś w tym sklepie --> http://www.dealsmachine.com/best_249337.html ?
balboa
 
Posty: 43
Dołączył(a): czwartek, 16 lipca 2015, 02:03

Re: CHUWI VI8 8 tani z tablet z Win 8.1 i 32GB

Postprzez ackix » czwartek, 10 września 2015, 08:28

Czesc.
Ma on GPS?

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
ackix
 
Posty: 43
Dołączył(a): sobota, 1 sierpnia 2015, 10:55

Re: CHUWI VI8 8 tani z tablet z Win 8.1 i 32GB

Postprzez TLasky » czwartek, 10 września 2015, 10:05

Nie ma- no bez jaj :-P przy tej cenie i konfiguracji to chyba lekkie przegięcie oczekiwać GPS-u :-D. Cudów nie ma...
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1813
Dołączył(a): piątek, 24 października 2014, 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 80

Re: CHUWI VI8 8 tani z tablet z Win 8.1 i 32GB

Postprzez dskarb » środa, 16 września 2015, 12:50

jurekg napisał(a):Niestety, nie udało mi się zrootować tego tabletu, może ktoś zna sposób i się nim podzieli?


W końcu mi się udało przy pomocy tej paczki: https://drive.google.com/file/d/0B--h1DazjXHdam55d0lzbkk2VVk/view
W paczce jest ReadMe i według niego postępujemy.
Potem kopiujesz plik https://download.chainfire.eu/740/SuperSU/BETA-SuperSU-v2.49.zip na urządzenie.
Wyłączasz tableta. Uruchamiasz w recovery przytrzymując volume down i power.
Instalujesz "BETA-SuperSU-v2.49.zip" i rebootujesz.
Po takiej procedurze udało mi się uzyskać roota, ale jak wiadomo sprzęt sprzętowi nierówny, więc nie obiecuję że zadziała tak samo.

Autor postu otrzymał pochwałę
dskarb
 
Posty: 22
Dołączył(a): niedziela, 8 września 2013, 10:54
Pochwały: 1

Re: CHUWI VI8 8 tani z tablet z Win 8.1 i 32GB

Postprzez jurekg » środa, 16 września 2015, 13:36

Dziękuję za wskazówki, tablet zrootowany.
jurekg
AKTYWNY
 
Posty: 255
Dołączył(a): niedziela, 11 listopada 2012, 13:15
Lokalizacja: Biecz
Pochwały: 6

Re: CHUWI VI8 8 tani z tablet z Win 8.1 i 32GB

Postprzez jarekm95 » środa, 16 września 2015, 20:11

A ja przywróciłem androida za pomocą tych instrukcji:
http://www.htcmania.com/showthread.php?t=984480
Miałem błąd w flashtoolu i musiałem jeszcze użyć paczki stąd: http://techtablets.com/forums/reply/7666/

A tu kolejny link, jest remixOS na nasz tablet http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=634696&st=1400

A co do screena z partycjami to nie wiedziałem jak tu go wkleić, ale zapewniam że wiem co mówię - usunąłem wszystkie partycje.
jarekm95
 
Posty: 98
Dołączył(a): poniedziałek, 3 lutego 2014, 16:27
Pochwały: 3

Re: CHUWI VI8 8 tani z tablet z Win 8.1 i 32GB

Postprzez dskarb » czwartek, 17 września 2015, 10:47

@up
Próbowałeś może wgrać RemixOS? Jeśli tak to z jakim skutkiem? Ja właśnie pobieram i się waham.
dskarb
 
Posty: 22
Dołączył(a): niedziela, 8 września 2013, 10:54
Pochwały: 1

Re: CHUWI VI8 8 tani z tablet z Win 8.1 i 32GB

Postprzez jarekm95 » piątek, 18 września 2015, 09:42

Tak, wgrywałem, działa, jednak nie przypadł mi do gustu - nie wszystkie aplikacje da się przełączyć w "phone mode", system nie jest całkiem spolszczony (choć to mi nie przeszkadza - większość jest po Polsku - jedynie szybkie ustawienia po angielsku z tego co na wierzchu) no i są opcje które mnie denerwują bo nie działają na naszym sprzęcie (jak gps czy wibracja w szybkich ustawieniach). Nie wiem czy wgrywając nie usuniesz sobie windowsa - bo ja akurat go wgranego nie miałem, więc nie wiem czy tamta partycja się też formatuje.
jarekm95
 
Posty: 98
Dołączył(a): poniedziałek, 3 lutego 2014, 16:27
Pochwały: 3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama