• Reklama

Chuwi Vi10

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: Chuwi Vi10

Postprzez elromano » czwartek, 21 stycznia 2016, 22:38

loc napisał(a):Wielkie dzięki za rozwianie moich wątpliwości.
Akurat na Gearbest jest dobra cena za wersję 64GB z EU Warehouse i się skuszę.

Który model?
Sam zamówiłem Onda v919 CH z 4GB ram i 64 rom i jestem ciekaw jak będzie się sprawował.

Już znalazłem Chuwi Vi10 Pro
http://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_228787.html?wid=3
COOLICOOL- gwarancja braku gwarancji
elromano
 
Posty: 84
Dołączył(a): czwartek, 21 listopada 2013, 21:26
Lokalizacja: Żory
Pochwały: 2

Reklama

Re: Chuwi Vi10

Postprzez Zupa1 » piątek, 22 stycznia 2016, 14:10

saperq napisał(a):Język Polski w Windowsie 8.1 ściąga się w ciągu kilku kilkusekund(kilkunastu) i instaluje momentalnie, natomiast w androidzie jest wgrany fabrycznie, aczkolwiek domyślnie ustawiony jest chiński :-) Jednak żaden problem po omacku znaleźć gdzie są ustawienia języka ;-) Jak będziesz miał problemu, daj znać, zrobię screeny.



Możesz mi napisać jak doinstalować język polski na tym tablecie.
Zupa1
 
Posty: 158
Dołączył(a): poniedziałek, 10 marca 2014, 00:41
Pochwały: 6

Re: Chuwi Vi10

Postprzez elromano » piątek, 22 stycznia 2016, 14:40

COOLICOOL- gwarancja braku gwarancji
elromano
 
Posty: 84
Dołączył(a): czwartek, 21 listopada 2013, 21:26
Lokalizacja: Żory
Pochwały: 2

Re: Chuwi Vi10

Postprzez loc » piątek, 22 stycznia 2016, 18:09

elromano napisał(a):
loc napisał(a):Wielkie dzięki za rozwianie moich wątpliwości.
Akurat na Gearbest jest dobra cena za wersję 64GB z EU Warehouse i się skuszę.

Który model?
Sam zamówiłem Onda v919 CH z 4GB ram i 64 rom i jestem ciekaw jak będzie się sprawował.

Już znalazłem Chuwi Vi10 Pro
http://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_228787.html?wid=3


Dokładnie tę ofertę miałem na myśli. Nawet nie zwróciłem uwagi, że to Pro, patrzyłem tylko na zainstalowane systemy.
Zresztą Pro to chyba oznaczenie wersji z 64GB?
loc
 
Posty: 3
Dołączył(a): środa, 20 stycznia 2016, 20:59

Re: Chuwi Vi10

Postprzez sorenson » piątek, 22 stycznia 2016, 23:24

Witam. Ja dziś dostałem swojego, udało się bez cła jestem mega zadowolony, już mam win 10 i wszystko śmiga(robiłem aktualizacje z win 8.1) kupowałem w 2 stycznia w Everbuing za 139 ale przesyłka była za free a tu widzę że z europejskiego magazynu za 11$. Ale tablecik i klawiatura super.
sorenson
 
Posty: 8
Dołączył(a): piątek, 1 stycznia 2016, 17:41

Re: Chuwi Vi10

Postprzez Zupa1 » sobota, 23 stycznia 2016, 19:02

Czy na Chuwi Vi10 jest może lolipoop? Nie mogę nigdzie poszukać informacji.
Czy ktoś już robił update biosu?
Zupa1
 
Posty: 158
Dołączył(a): poniedziałek, 10 marca 2014, 00:41
Pochwały: 6

Re: Chuwi Vi10

Postprzez ackix » sobota, 23 stycznia 2016, 22:46

Bios tak loolipop nie

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
ackix
 
Posty: 43
Dołączył(a): sobota, 1 sierpnia 2015, 10:55

Re: Chuwi Vi10

Postprzez Zupa1 » niedziela, 24 stycznia 2016, 17:35

Jest jakiś opis jak zaktualizować Bios?
Macie może link skąd go pobrać?
Zupa1
 
Posty: 158
Dołączył(a): poniedziałek, 10 marca 2014, 00:41
Pochwały: 6

Re: Chuwi Vi10

Postprzez McLey » niedziela, 24 stycznia 2016, 17:59

https://youtu.be/ppLQfWbhz_M link do pobrania w opisie

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
McLey
 
Posty: 84
Dołączył(a): środa, 1 kwietnia 2015, 01:38
Pochwały: 1

Re: Chuwi Vi10

Postprzez frodo_83 » niedziela, 24 stycznia 2016, 18:04

Mam pytanie czy któryś z tych tabletów posiada wbudowane 4g lub 3g?

Wysłane z mojego X600 przy użyciu Tapatalka
frodo_83
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): piątek, 16 sierpnia 2013, 17:16
Pochwały: 1

Re: Chuwi Vi10

Postprzez Zupa1 » niedziela, 24 stycznia 2016, 23:20

McLey napisał(a):https://youtu.be/ppLQfWbhz_M link do pobrania w opisie

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka


No i zainstalowałem tylko że teraz brak mi kilku sterowników w menadżerze urządzeń między innymi od karty dźwiękowej, Camera sensor, Light sensor, Realtek Bluetooth UART Bus Driver - dla ścisłości one są tylko że przy nich jest trójkąt z ostrzeżeniem i nie działają. Jest jeszcze jedno urządzenie wykrywane jako nieznane.

Próbowałem zainstalować sterowniki z podanego linku ale nie idzie zainstalować, pokazuje że są sterowniki aktualne.

W właściwościach tych sterowników jest komunikat: Nie można uruchomic urządzenia (kod 10)

Macie może jakieś pomysły jak to uruchomić?
Zupa1
 
Posty: 158
Dołączył(a): poniedziałek, 10 marca 2014, 00:41
Pochwały: 6

Re: Chuwi Vi10

Postprzez Zupa1 » poniedziałek, 25 stycznia 2016, 01:54

Zobaczcie jaką macie wersje biosu oryginalnie? Ja po aktualizacji mam G1D_S165_206. i nie pamiętam jaka była przed.
Zupa1
 
Posty: 158
Dołączył(a): poniedziałek, 10 marca 2014, 00:41
Pochwały: 6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: aquel i 1 gość

  • Reklama