• Reklama

Chuwi Vi10

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: Chuwi Vi10

Postprzez Lector » środa, 28 października 2015, 10:37

Widać ze ma się pojawić nowszy model Chuwi HI10 http://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_244798.html
Ale po za lepszym ekranem i 4gb ram nie widać różnicy na plus, za to tylko windows 10 i procek z mniejszym taktowanie (nie wiem czy gorszy).
Obrazek
Avatar użytkownika
Lector
 
Posty: 155
Dołączył(a): piątek, 27 września 2013, 19:44
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 2

Reklama

Re: Chuwi Vi10

Postprzez INTseed » czwartek, 19 listopada 2015, 19:03

Panowie ile wam trzyma ten tablet na załączonym ekranie?

Wysłane z mojego MX5 przy użyciu Tapatalka
INTseed
VIP
 
Posty: 1071
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: Chuwi Vi10

Postprzez ackix » środa, 2 grudnia 2015, 22:33

Cześć.
Mam problem, mianowicie niechcący usunelem przycisk switch os w Windowsie. Ma ktos pomysł jak go odzyskać?
ackix
 
Posty: 43
Dołączył(a): sobota, 1 sierpnia 2015, 10:55

Re: Chuwi Vi10

Postprzez jarekm95 » czwartek, 3 grudnia 2015, 02:20

To jest tylko skrót. Wejdź w program files i tam w którymś folderze program powinien być.
jarekm95
 
Posty: 98
Dołączył(a): poniedziałek, 3 lutego 2014, 16:27
Pochwały: 3

Re: Chuwi Vi10

Postprzez ackix » czwartek, 3 grudnia 2015, 14:07

Program jest zainstalowany w program files. :)

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
ackix
 
Posty: 43
Dołączył(a): sobota, 1 sierpnia 2015, 10:55

Re: Chuwi Vi10

Postprzez ackix » czwartek, 3 grudnia 2015, 16:41

Dziękuję za pomoc

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
ackix
 
Posty: 43
Dołączył(a): sobota, 1 sierpnia 2015, 10:55

Re: Chuwi Vi10

Postprzez ackix » środa, 9 grudnia 2015, 22:27

Ma ktoś zainstalowanego windowsa 10 ?
Ewentualnie czy ktoś może mi zrobić backup sterowników z win 8.1 przez dd???
ackix
 
Posty: 43
Dołączył(a): sobota, 1 sierpnia 2015, 10:55

Re: Chuwi Vi10

Postprzez Lector » poniedziałek, 14 grudnia 2015, 18:33

Od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu tabletu dual os, ale miałem większe wydatki (zakup auta) i temat się dość mocno odwlekł.

Ogólnie to już byłem zdecydowany na model Chuwi Vi10 Pro.
Później pojawił się model Chuwi Hi10, którego i tak bym nie brał pod uwagę bo nie zależało mi na lepszym ekranie na plus to 4GB ramu.
Ostatnio pojawił się Chuwi Vi10 Ultimate, który to do pierwszego modelu dostał nowszy (lepszy?) procesor.

Co bym za tablet nie kupił to i tak do zestawu bym brał klawiaturkę.

Ogólnie tablet by służył do przeglądanie neta, programowania HTML i PHP (w Notepad++) + jakieś gierki dla córki na stronach WWW i na Android.

Czy dla takich zastosowań warto brać te droższe modele?


PS
Dzięki za kasowanie tematów.
Obrazek
Avatar użytkownika
Lector
 
Posty: 155
Dołączył(a): piątek, 27 września 2013, 19:44
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 2

Re: Chuwi Vi10

Postprzez dracsirk » wtorek, 15 grudnia 2015, 12:25

Lector napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Na chwilę obecna tylko ten pierwszy to dual os. Obydwa tablety z nowszym procesorem są na chwile obecna tylko z Windows 10. Za chwilę pewnie dostaną rom / BIOS ale będzie trzeba to samemu wygrywać.

IMHO jeśli nie będziesz chciał mocno grac to starszy procesor jest lepszy . Nowy ma choroby wieku dziecięcego ( przegrzewanie i jakoś zużywa więcej energii).
dracsirk
 
Posty: 38
Dołączył(a): sobota, 14 marca 2015, 12:27
Pochwały: 1

Re: Chuwi Vi10

Postprzez robot » wtorek, 15 grudnia 2015, 12:58

Roznica w wydajnosci miedzy starymi a nowymi - mala . Jak wyzej - z nowym prockiem pelno problemow jest... a to jakies drainy baterii , przegrzewania itp itd - ogolnie zobacz porownanie teclasta z starym a nowym prockiem - ciezko golym okiem zobaczyc jakies roznice w plynnoci 3d ( bo cpu prawie ta sama wydsjnosc ).
Brak dual boota to kolejny minus -pewnie cos sie pojawi ale kto wie kiedy i jak bedzie dzialalo .

Najlepiej poczytac o teclascie pro ... jakie jaja... ledwo da sie ten sprzet normalnie uzywac.
robot
AKTYWNY
 
Posty: 421
Dołączył(a): sobota, 14 marca 2015, 13:17
Pochwały: 4
Ostrzeżenia: 4

Re: Chuwi Vi10

Postprzez jigaman » wtorek, 15 grudnia 2015, 22:10

saperq napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


zakupilem wersję 64 GB jak to sprawdzic czy tyle ma? Nie jest takie prost ani WIN ani android tego jasno nie pokazują. Wszędzie mam ok 10 GB wolnego.
jigaman
 
Posty: 11
Dołączył(a): poniedziałek, 25 sierpnia 2014, 22:05
Pochwały: 1

Re: Chuwi Vi10

Postprzez Lector » środa, 16 grudnia 2015, 01:12

Wielki dzięki za takie odpowiedzi, przeglądałem porównywałem i nie zwróciłem ze dwa nowsze nie mają androida :P
Gdzieś wyczytałem ze procki intela nie wspierają 4GB tylko max 2GB, więc nie wiem po co Hi10 ma 4GB - prawda?
Obrazek
Avatar użytkownika
Lector
 
Posty: 155
Dołączył(a): piątek, 27 września 2013, 19:44
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama