• Reklama

Chiński smartphone

Tematy dotyczące wszystkich telefonów, sieci, operatorów, bateri itp..

Chiński smartphone

Postprzez romanoo19 » wtorek, 15 listopada 2011, 22:57

WItam :) Jestem tu nowym użytkownikiem (z reszta jak pewnie widać :) ) i tak jak w temacie chce zapytać co sądzicie o chińskich smartphonach z androidem i windows mobile. Jak w nich jest z jakością wykonania funkcjonalnością itp. Słyszałem wiele rozbierznych informacji na ten temat i sam już nie wiem :( więc proszę was o pomoc. Proszę także o wklejanie linków z takimi ciekawymi smartphonami. Z góry dzięki za pomoc :)

PS!!!! Czy ktoś może jest z Białegostoku lub okolic i czy ktoś może wie czy sklepy/salony z takimi telefonami znajdują się w Białymstoku? Jeśli tak proszę o podanie ulic.
romanoo19
 
Posty: 10
Dołączył(a): wtorek, 15 listopada 2011, 22:31
Lokalizacja: Białystok

Reklama

en.001phone.cn=

Postprzez marx » środa, 16 listopada 2011, 10:56

Wszystko zależy od ceny telefonu, te w okolicy 100$ szczytem techniki raczej nie są, powyżej 150$ idzie znaleźć przyzwoicie wykonane telefony.
marx
Administrator
 
Posty: 5972
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 191

Postprzez romanoo19 » środa, 16 listopada 2011, 19:56

A co sądzicie o tych z allegro? Czy to prawda że mają tyle funkcji i są przyzwoicie wykonane?
romanoo19
 
Posty: 10
Dołączył(a): wtorek, 15 listopada 2011, 22:31
Lokalizacja: Białystok

Postprzez marx » środa, 16 listopada 2011, 21:03

na aledrogo najczęściej są sprzedawane najtańsze wersje jakiegoś telefonu. W Chinach każdy model jest produkowany przez kilka wytwórni i pomimo tej samej obudowy
telefony mają różne softy i mogą być wyprodukowane z różnych podzespołów.
jakj znajdziesz jakiegoś z nazwą np STAR i takowa będzie na telefonie to nie będzie żle, jak tylko model telefonu to lepiej się nie pakować w to.
marx
Administrator
 
Posty: 5972
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 191

Postprzez romanoo19 » środa, 16 listopada 2011, 21:24

Dzięki za pomoc :) najlepiej gdyby wypowiedział tu się jakis użytkownik z mojego miasta bo chciałbym iść zobaczyć ewentualnie za zgodą sprzedawcy przetestować takowy telefon ale nie wiem niestety gdzie sklepy z tymi telefonami w Białymstoku się znajdują
romanoo19
 
Posty: 10
Dołączył(a): wtorek, 15 listopada 2011, 22:31
Lokalizacja: Białystok

Postprzez stazaw55 » środa, 15 sierpnia 2012, 16:23

Witam we wtorek odebrałem smartfona z chin i jestem zawiedziony miało być z instrukcją,owszem kupiłem przez allegro,chodzi o tel Smartfon I5 TV WIFI Bez Simlocka Gwarancja PL no i okazało się że jakaś namiastka instrukcji i co najważniejsze nie mogę go uruchomić,cały czas pyta o kod pin a jak podam to się wyłącza.
Mam pytanie może ktoś mi podpowie jak to uruchomić?
stazaw55
stazaw55
 
Posty: 6
Dołączył(a): środa, 15 sierpnia 2012, 12:16
Lokalizacja: Trzebnica

Postprzez shieciero » środa, 15 sierpnia 2012, 16:29

kod pin sim? czy telefonu?
Avatar użytkownika
shieciero
Ambasador
 
Posty: 174
Dołączył(a): poniedziałek, 13 lutego 2012, 18:28
Lokalizacja: Borek Wielkopolski

Postprzez marx » środa, 15 sierpnia 2012, 19:17

uruchom bez karty sim i zobacz czy styartuje.
marx
Administrator
 
Posty: 5972
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 191

Postprzez stazaw55 » środa, 15 sierpnia 2012, 19:54

Tak bez karty startuje a z kartą co podam pin to się wyłącza
ten telefon to porażka jak to tanie pieniądze psi mięso jedzą......
stazaw55
stazaw55
 
Posty: 6
Dołączył(a): środa, 15 sierpnia 2012, 12:16
Lokalizacja: Trzebnica

Postprzez marx » środa, 15 sierpnia 2012, 20:11

włóż kartę sim do drugiego slotu, jak to nie pomoże to wyłącz pin na starym telefonie
marx
Administrator
 
Posty: 5972
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 191

Postprzez stazaw55 » środa, 15 sierpnia 2012, 20:15

no właśnie też tak zrobiłem i jest to samo telefon się wyłącza już mnie to doprowadza do szewskiej pasji jak to jest że takie g sprzedają i to bez instrukcji.
stazaw55
stazaw55
 
Posty: 6
Dołączył(a): środa, 15 sierpnia 2012, 12:16
Lokalizacja: Trzebnica

Postprzez shieciero » środa, 15 sierpnia 2012, 20:26

ja tak miałem na i9 kiedyś włącz tryb lotu bez sim potem włóż sim i włącz a gdy już tak zrobisz to włącz opcje dual sim od nowa
Avatar użytkownika
shieciero
Ambasador
 
Posty: 174
Dołączył(a): poniedziałek, 13 lutego 2012, 18:28
Lokalizacja: Borek Wielkopolski

Następna strona

Powrót do Dyskusje ogólne o telefonach



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama