• Reklama

chiński i9300

i9220 (N9000), A2000, X18i, X 10 GPS TV, A5000, A7272,

chiński i9300

Postprzez klaudi77 » sobota, 22 września 2012, 00:04

Witam

Mój problem polega na tym iż jestem w posiadaniu chińskiego modelu telefonu i9300. Wszystko jest ok, ale mam problem z internetem. Jestem zielona w tych sprawach. Problem polega na tym, iz dany telefon posiada wi-fi, i chciałam się połączyc z domowym internetem, żeby móc za darmo serfować po necie w telefonie sciagajac go z domowego routera. Niestety, telefon oczywiscie pokazuje połączenie z domowym internetem ale po wejsciu na jaką kolwiek strone czy nawet w wyszukiwarke z ekranu ukazuje się komunikat"'unsupported scripts in content''. Co to znaczy? Jak ustawic ten internet?

Prosze o pomoc :-(

[ Dodano: 2012-09-22, 00:12 ]
Przepraszam, ze umiescilam ten temat chyba w złym miejscu;/

Błagam o pomoc w sprawie tego telefonu :(
klaudi77
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 21 września 2012, 23:56
Lokalizacja: szczecin

Reklama

Postprzez marx » sobota, 22 września 2012, 08:29

przeniosłem do działu STAR
twój model jest na androidzie ?
marx
Administrator
 
Posty: 5976
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 192

Postprzez klaudi77 » sobota, 22 września 2012, 23:22

umm.. chyba nie.. nie wiem..

przepraszam, trudno w to uwierzyć ale istnieją jeszcze takie głąby jak ja :/
dlatego mam nadzieję, że to właśnie wy mi pomożecie..

może lepiej będzie jak zamieszczę kilka fotek tego telefonu
mam nadzieje, że to w czymś pomoże

http://imageshack.us/a/img801/7688/dscf3491x.jpg
http://imageshack.us/a/img805/2905/dscf3492l.jpg
http://imageshack.us/a/img221/4792/dscf3493q.jpg
http://imageshack.us/a/img837/6878/dscf3494de.jpg
http://imageshack.us/a/img31/5172/dscf3495h.jpg
http://imageshack.us/a/img826/158/dscf3497u.jpg
http://imageshack.us/a/img12/5152/dscf3499l.jpg
http://imageshack.us/a/img838/5563/dscf3500kj.jpg
klaudi77
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 21 września 2012, 23:56
Lokalizacja: szczecin

Postprzez michal76 » niedziela, 23 września 2012, 20:49

Przede wszystkim na jakie strony wchodzisz bo to ma znaczenie.
Próbowałaś może google? (m.google.pl) bo z tego błędu wynikałoby raczej że problem nie jest w połączeniu internetowym a w treści strony.
michal76
 
Posty: 48
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lipca 2011, 23:41
Lokalizacja: Przeworsk

Postprzez klaudi77 » niedziela, 23 września 2012, 23:11

telefon nie posiada androida

próbowałam wejsc na stone typu wp.pl
ale wyswietla ten komunikat
raz udalo mi sie wejsc na poczte zanim pokazalo ten komunikat ale oprocz niego ciagle wyskakuje komunikat ''unfficient memory'' i nie moge nigdzie wejsc bo ciagle mi pokazuje ze mam za malo pamieci a telefon ma jeszcze 80% wolnego miejsca do tego jest w nim pusta karta 8GB

bezradna...

[ Dodano: 2012-09-23, 22:13 ]
w telefonie nie wejde na m.google, nigdzie nie moge wejsc

a w komputerze jak weszlam to kazali podac numer zeby mogli wyslac smsa do mnie z linkiem na ktory powinnam wejsc zeby sobie wszystko wyslali

wyslali owszem, ale co z tego jak nie moge wejsc w tego lika bo go nawet telefon nie podswietla:/
klaudi77
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 21 września 2012, 23:56
Lokalizacja: szczecin

Postprzez michal76 » poniedziałek, 24 września 2012, 17:22

Komunikat o zbyt małej ilości pamięci dotyczy pamięci Ram, która nie ma nic wspólnego z pamięcią telefonu ani nawet kartą pamięci. Na zbyt małą ilość pamięci nic nie da się wiele zrobić, możesz tylko wyłączyć, włączyć telefon i wtedy sprawdzić czy coś się zmieni. Zalecałbym skorzystać z przeglądarki typu opera mini.
michal76
 
Posty: 48
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lipca 2011, 23:41
Lokalizacja: Przeworsk

Postprzez klaudi77 » poniedziałek, 24 września 2012, 22:36

ja właśnie ściągnęłam sobie już wczoraj operę mini, ale gdy próbowałam ją zainstalować wyskoczył mi komunikat'' failed to connect to the internet. go to (adres opery) with your deskop browser or contact your service provider for internet settings.''

i na tym sie skonczylo..

[ Dodano: 2012-09-28, 12:02 ]
Może ma ktoś jeszcze jakiś pomysł co z tym zrobić...
klaudi77
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 21 września 2012, 23:56
Lokalizacja: szczecin

Postprzez michal76 » piątek, 5 października 2012, 12:11

A jaką wersje pliku pobierałaś może[hide] tą wersje (*.jar v4.4)[/hide]
Ostatnio edytowano piątek, 5 października 2012, 16:13 przez michal76, łącznie edytowano 1 raz
michal76
 
Posty: 48
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lipca 2011, 23:41
Lokalizacja: Przeworsk

Postprzez kardamon » wtorek, 16 października 2012, 19:38

witam, mam ten san problem po zainstalowaniu opery mini (tej z postu powyzej) wyskakuje mi informacja "Próba połączenia z internetem nie powiodła się. Odwiedz stronę : http://www.operamini,com.help?version=4.4 za pomoca przegladarki deskopowej lub skontaktuj się z operatorem sieci, aby uzyskać informacje o konfiguracji połączenia internetowego."

Podłączenie do sieci domowej widzi i jest podłączony.

Kolejne pytanie mam włożoną kartę pamięci czy jest gdzieś opcja aby powiekszył się limit zapisywanych smsów? W telefonie mam 100 na karcie 25. W ustawieniach jedynie znalazłam preferowane miejsce zapisu sim albo telefon.

Ostatni problem (mam nadzieje) to konfiguracja tych nieszczęsnych mmsów :( telefon mam w tak tak t-mobile.

będę wdzięczna za wszelką udzieloną pomoc:)
przepraszam z góry jeśli rozwiazanie tych problemów gdzieś było na forum a je przeoczyłam.
kardamon
 
Posty: 2
Dołączył(a): wtorek, 16 października 2012, 09:43
Lokalizacja: chiny

Postprzez mazipm » wtorek, 16 października 2012, 21:38

Witam

W orange do konfiguracji mms ja skorzystałem z automatycznego konfiguratora ze strony www. Dla t-mobile też takie coś istnieje: http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... nfigurator.
Wpisujesz numer telefonu, wybierasz samsung i i9300 Galaxy SIII oraz usługę którą chcesz skonfigurować. Po otrzymaniu sms instalujesz ustawienia i powinno działać (przynajmniej u mnie zadziałało).

Co do WiFi to mam to samo i nie znalazłem rozwiązania

Pozdrawiam
mazipm
 
Posty: 1
Dołączył(a): wtorek, 9 października 2012, 07:31
Lokalizacja: polska

Postprzez kardamon » środa, 17 października 2012, 09:23

Za odpowiedz na temat MMS dziękuje. Nie wiem czemu ale konfiguracja MMS (zdalna ze strony) przed tym jak dołożyłam kartę pamieci nie działała i nie wysyłało mmsów. Teraz działa :)

A jak jest z kartą pamięci i ilością sms? Sprawdzałeś może?

Z tym wifi to chyba jakaś wada jest chyba,że nie rozgryźliśmy tego jeszcze do końca ;)

[ Dodano: 2012-10-22, 19:11 ]
Nikt, nie ma żadnego pomysłu ?
kardamon
 
Posty: 2
Dołączył(a): wtorek, 16 października 2012, 09:43
Lokalizacja: chiny


Powrót do STAR



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama