• Reklama

Chińska podróbka Glaxy s3

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

Chińska podróbka Glaxy s3

Postprzez chinook » niedziela, 15 grudnia 2013, 20:59

Witam w moje ręce wpadła nie działająca podróbka samsunga glaxy s3 po włączeniu nie ma nic oprócz białego ekranu.Na opakowaniu jest logo androida ale kiedy jeszcze działał wcale go nie miał nie wiem co zrobić nie znam marki tego telefonu więc nie wiem gdzie szukać pomocy.
Z góry dzięki za odpowiedź.
chinook
 
Posty: 4
Dołączył(a): niedziela, 15 grudnia 2013, 20:53

Reklama

Re: Chińska podróbka Glaxy s3

Postprzez bartazzz » niedziela, 15 grudnia 2013, 22:48

A co się pokazuje po podłączeniu do komputera?

Wysłane z mojego ZTE V970 za pomocą Tapatalk 4
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5046
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Chińska podróbka Glaxy s3

Postprzez zriel » poniedziałek, 16 grudnia 2013, 00:48

Tak jak bartazzz pisze - sprawdź co się pokazuje po podłączeniu smartfonu do komputera. Najprawdopodobniej został "uceglony" w wyniku niepoprawnego wgrywania ROM-u, być może da się go wprowadzić w tryb recovery - wyjmij baterię, włóż ją spowrotem i włącz wciskająć jednocześnie przycisk power oraz volume up lub down(w zależności od modelu któraś z tych 2 kombinacji zadziała) jeśłi zainstaluje co się coś w stylu " .... ADB" to wtedy wystarczy(jako że zapewne jest ot coś na mediatek) znaleźć odpowiedni ROM i wgrać go programem SP Flash Tool.
zriel
AKTYWNY
 
Posty: 650
Dołączył(a): poniedziałek, 9 września 2013, 14:37
Pochwały: 31

Re: Chińska podróbka Glaxy s3

Postprzez bartazzz » poniedziałek, 16 grudnia 2013, 00:58

Jak poznamy jaki procesor to można zawezyc ilość wgrywanych romow. Trzeba będzie losowo wgrywać romy aż ruszy. A ze romow jest mnóstwo to lepiej znać chociaż cpu

Wysłane z mojego ZTE V970 za pomocą Tapatalk 4
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5046
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Chińska podróbka Glaxy s3

Postprzez chinook » środa, 18 grudnia 2013, 20:50

Przepraszam za długą nie aktywność. Podczas podłączaczania telefonu do komputera nic się nie wyświetla gdy działał wyświetlała się zawartość telefonu lub kardy SD. Jak można sprawdzić model procesora ?
chinook
 
Posty: 4
Dołączył(a): niedziela, 15 grudnia 2013, 20:53

Re: Chińska podróbka Glaxy s3

Postprzez chinook » środa, 18 grudnia 2013, 21:51

Dodam jeszcze że reaguje na klawisz blokady klawiatury.
chinook
 
Posty: 4
Dołączył(a): niedziela, 15 grudnia 2013, 20:53

Re: Chińska podróbka Glaxy s3

Postprzez zriel » środa, 18 grudnia 2013, 22:38

Napisałem parę postów wyżej co masz zrobić... jeśli zareaguje i zainstaluje się sterownik ADB to poprzez SP Flash Tool alb MTK Droid można sprawdzić co to jest. Jak np będzie nieznane urządzenie i android 1.0 przy wykrywaniu to daj znać - podeślę Ci uniwersalne sterowniki ADB od pda.net.
zriel
AKTYWNY
 
Posty: 650
Dołączył(a): poniedziałek, 9 września 2013, 14:37
Pochwały: 31

Re: Chińska podróbka Glaxy s3

Postprzez chinook » środa, 18 grudnia 2013, 23:13

Próbowałem różnych kombinacji przycisków i za każdym razem wyświetla się tylko biały ekran
chinook
 
Posty: 4
Dołączył(a): niedziela, 15 grudnia 2013, 20:53

Re: Chińska podróbka Glaxy s3

Postprzez zriel » czwartek, 19 grudnia 2013, 00:43

Ale te kombinacje nie mają za zadanie uruchomić telefonu ! Jeszcze raz :
1. wyjmij baterię
2. włóż baterię
3. podłącz telefon kablem USB do komputera
4. wciśnij jednocześnie power oraz volume up, przytrzymaj je i poczekaj aż komputer znajdzie sprzęt i zainstaluje bądź nie sterowniki
5. jeśli to nie zadziała zacznij procedurę od początku i tym razem wypróbuj kombinacji power oraz volume down
6 jak wykryje sprzęt i zainstaluje sterowniki ADB to odpal SP Flash Tool lub MTK Droid i sprawdź co znalazły
7. jak wykryje android 1.0 device to daj znać - wtedy zrobisz to samo ale po podłączeniu smartfona i wykryciu go przez system9po ponownym włączeniu odpowiednią kombinacją klawiszy) zainstalujesz uniwersalne sterowniki ADB które Ci podrzucę.
zriel
AKTYWNY
 
Posty: 650
Dołączył(a): poniedziałek, 9 września 2013, 14:37
Pochwały: 31


Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama