• Reklama

Brak zasięgu Aero2, próbowałem wszystkiego

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Brak zasięgu Aero2, próbowałem wszystkiego

Postprzez emlo9999 » 10 gru 2014, o 00:15

Witajcie,
Otóż mam problem z Aero2 w telefonie z Chin, który niedawno otrzymałem. Jest to A9 (ALPS/Land Rover) z androidem 4.4, obsługuje pasmo WCDMA 900 Mhz. Telefon nie ma zasięgu na karcie Aero2, a normalna karta Play działa. Opiszę czego próbowałem:
W drugim telefonie też mam Aero2 i wszystko śmiga, więc by mieć pewność włożyłem dwie karty Aero2 do A9, ale jak później zobaczyłem w Mobileuncle tylko SIM1 obsługuje 900Mhz. Oczywiście dodałem APN, włączyłem roaming, ustawiłem automatyczne 2G/3G (tą drugą opcję też próbowałem), próbowałem wpisywać adres captchy, ale jak nie ma zasięgu to jak ma się połączyć? Jedynie co mi przychodzi jeszcze na myśl to to, by zrootować telefon i kombinować coś z DNSami. Co o tym myślicie?
emlo9999
 
Posty: 33
Dołączył(a): 16 lut 2014, o 01:38

Reklama

Re: Brak zasięgu Aero2, próbowałem wszystkiego

Postprzez HooCairs » 10 gru 2014, o 00:31

Nie obsługuje 900mhz tylko 850mhz. Przeczytałem to na pierwszej lepszej aukcji tego telefonu, chociaż teraz widzę, że na niektórych jest 900mhz.
Avatar użytkownika
HooCairs
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): 13 wrz 2014, o 20:09
Pochwały: 11

Re: Brak zasięgu Aero2, próbowałem wszystkiego

Postprzez fake4r » 10 gru 2014, o 01:15

Sprawdzałeś przez mobile uncle toolsa w base band czy jest faktycznie 900mhz czy to info wziąłeś z aukcji ?
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5892
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 202

Re: Brak zasięgu Aero2, próbowałem wszystkiego

Postprzez emlo9999 » 10 gru 2014, o 01:35

HooCairs napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Mobileuncle. Owszem ma WCDMA-800, ale niżej jest WCDMA-GSM-900, tak jak w moim Red Rice.
emlo9999
 
Posty: 33
Dołączył(a): 16 lut 2014, o 01:38

Re: Brak zasięgu Aero2, próbowałem wszystkiego

Postprzez existe » 10 gru 2014, o 10:20

emlo9999 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Mobileuncle. Owszem ma WCDMA-800, ale niżej jest WCDMA-GSM-900, tak jak w moim Red Rice.


nie zawsze w900 oznacza mozliwosc laczenia sie z aero2
byly tu juz kiedys modele, ktore nie laczyly sie i juz
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2106
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: Brak zasięgu Aero2, próbowałem wszystkiego

Postprzez bartazzz » 10 gru 2014, o 10:24

alps zazwyczaj produkuje stary i inne klony i one w dużej większości nei współpracują z aero2, więc odpuściłbym sobie, ewentualnie założył spór o częściowy zwrot lub możliwość odesłania telefonu
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5310
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 95

Re: Brak zasięgu Aero2, próbowałem wszystkiego

Postprzez kuczka76 » 14 gru 2014, o 21:33

kuczka76
 
Posty: 77
Dołączył(a): 22 paź 2014, o 12:23


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron