• Reklama

Brak sklepu google, co zrobić?

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

Brak sklepu google, co zrobić?

Postprzez sorrir » wtorek, 20 stycznia 2015, 19:25

Witam zakupiłem telefon UTIME G7 i nie posiadam sklepu google. Jak mogę go zainstalować?
sorrir
 
Posty: 53
Dołączył(a): sobota, 3 stycznia 2015, 13:52

Reklama


Re: Brak sklepu google, co zrobić?

Postprzez sorrir » wtorek, 20 stycznia 2015, 19:41

sorrir
 
Posty: 53
Dołączył(a): sobota, 3 stycznia 2015, 13:52

Re: Brak sklepu google, co zrobić?

Postprzez snajp » wtorek, 20 stycznia 2015, 19:58

Zaloguj się i ewentualnie wyłącz adblock plus

Autor postu otrzymał pochwałę
snajp
AKTYWNY
 
Posty: 565
Dołączył(a): sobota, 10 sierpnia 2013, 09:40
Pochwały: 24

Re: Brak sklepu google, co zrobić?

Postprzez sorrir » wtorek, 20 stycznia 2015, 20:09



snajp napisał(a):Zaloguj się i ewentualnie wyłącz adblock plus



Aplikacja sklep google przestała działać
sorrir
 
Posty: 53
Dołączył(a): sobota, 3 stycznia 2015, 13:52

Re: Brak sklepu google, co zrobić?

Postprzez existe » wtorek, 20 stycznia 2015, 20:24

aby zainstalowac sklep google w telefonie ktory nigdy nie mial google app - nie wystarczy sama pojedyncza aplikacja
trzeba wgrac caly zestaw programow od framework poczynajac a na wgraniu aplikacji konczac

konkretny zestaw zalezny jest przede wszystkim od posiadanej wersji androida

jezeli masz wersje androida 4.2.1 to z ponizszego zestawu wybrac pliki dla cm 10.1 i wgrywa sie przez recovery
http://wiki.cyanogenmod.org/w/Google_Apps
reszta w opisie

Autor postu otrzymał pochwałę
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: Brak sklepu google, co zrobić?

Postprzez dominiss1990 » wtorek, 20 stycznia 2015, 20:46

Możesz wgrać cały rom, masz go na needrom: http://www.needrom.com/download/utime-g7/
Jest to rom Android 4.2.1, z załączonymi Gapps'ami - czyli jest w nim sklep play. Nie sugeruj się screenem na tej stronie, w komentarzach ktoś napisał, że ten rom działa z wersją telefonu z przyciskami ekranowymi - nie fizycznymi jak na screenie.

Autor postu otrzymał pochwałę
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 431
Dołączył(a): sobota, 21 grudnia 2013, 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31

Re: Brak sklepu google, co zrobić?

Postprzez sorrir » wtorek, 20 stycznia 2015, 22:05

dominiss1990 napisał(a):Możesz wgrać cały rom, masz go na needrom: http://www.needrom.com/download/utime-g7/
Jest to rom Android 4.2.1, z załączonymi Gapps'ami - czyli jest w nim sklep play. Nie sugeruj się screenem na tej stronie, w komentarzach ktoś napisał, że ten rom działa z wersją telefonu z przyciskami ekranowymi - nie fizycznymi jak na screenie.

Mógłbym prosić o instrukcję po polsku lub filmik z instrukcją?
sorrir
 
Posty: 53
Dołączył(a): sobota, 3 stycznia 2015, 13:52

Re: Brak sklepu google, co zrobić?

Postprzez dominiss1990 » wtorek, 20 stycznia 2015, 22:15

Instrukcja instalacji do Jiayu: http://jiayupolska.pl/download/instrukc ... _PL%5D.pdf
Wszystko wygląda tak samo.
Tutaj masz jeszcze Flah Toola: http://jiayupolska.pl/download/sp-flash ... _PL%5D.zip
A tutaj potrzebne sterowniki MediaTek: http://jiayupolska.pl/download/sterowni ... _PL%5D.zip

Autor postu otrzymał pochwałę
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 431
Dołączył(a): sobota, 21 grudnia 2013, 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31

Re: Brak sklepu google, co zrobić?

Postprzez sorrir » wtorek, 20 stycznia 2015, 22:27

dominiss1990 napisał(a):Instrukcja instalacji do Jiayu: http://jiayupolska.pl/download/instrukc ... _PL%5D.pdf
Wszystko wygląda tak samo.
Tutaj masz jeszcze Flah Toola: http://jiayupolska.pl/download/sp-flash ... _PL%5D.zip
A tutaj potrzebne sterowniki MediaTek: http://jiayupolska.pl/download/sterowni ... _PL%5D.zip

Która opcję wybieram?: "Press F9 (hit Download button)" OR " if upgrade ROM Firmware->Upgrade "
sorrir
 
Posty: 53
Dołączył(a): sobota, 3 stycznia 2015, 13:52

Re: Brak sklepu google, co zrobić?

Postprzez dominiss1990 » środa, 21 stycznia 2015, 01:27

Daj "Download Only", jeśli wyskoczy błąd i nie ruszy to wtedy próbuj "Firmware Upgrade".

Autor postu otrzymał pochwałę
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 431
Dołączył(a): sobota, 21 grudnia 2013, 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31

Re: Brak sklepu google, co zrobić?

Postprzez sorrir » środa, 21 stycznia 2015, 01:35

dominiss1990 napisał(a):Daj "Download Only", jeśli wyskoczy błąd i nie ruszy to wtedy próbuj "Firmware Upgrade".

Robię według instrukcji, a pasek ciągle stoi na 0%
sorrir
 
Posty: 53
Dołączył(a): sobota, 3 stycznia 2015, 13:52


Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama