• Reklama

[M2] Bootloop po factory resecie

Meizu, pomoc techniczna, problemy, wsparcie.

[M2] Bootloop po factory resecie

Postprzez bertokr » 9 gru 2015, o 15:02

Witam wszystkich i zwracam się z prośbą o pomoc w odratowaniu telefonu. Telefon wpadł w bootloop i nie chce się włączyć.
Nic nie było kombinowane, tylko przywracałem dane fabryczne z ustawień (nie pierwszy raz, wczesniej bylo ok) i telefon wpadł w bootloop (ponad 30min bez reakcji i kręcące się logo Flyme). Nie można nawet telefonu wyłączyć bo po przytrzymaniu przycisku Power wyłącza się, włącza ponownie i wpada w bootloop. Chyba sie ładuje bo jest podłączony do ładowarki, a od nocy jeszcze nie padł choć chodzi non stop. Jestem w stanie wejść do recovery, próbowałem użyć funkcji "Clear data" ale efekt jest identyczny tzn. dalej zatrzymuje się na kręcącym logo Flyme.
Mam telefon z X-Komu, soft 4.5.3o, model M578H, dystrybucja TCCM z podobno zablokowanym bootloaderem, a więc nie mogę wgrać na niego firmware "A" bo zablokuje telefon. Chciałem więc wgrać przez recovery po prostu soft "o" lub "I" ale żaden nie jest dostępny w internecie. Czy jest jakiś inny firmware jaki mógłbym załadować na swój telefon bez obawy o jego zablokowanie? A może inny sposób na odratowanie telefonu?
Szkoda oddawać telefon na gwarancje i pozbawiać się go na 2tygodnie...
bertokr
 
Posty: 20
Dołączył(a): 2 lis 2015, o 06:27

Reklama

Re: [M2] Bootloop po factory resecie

Postprzez sebuli » 9 gru 2015, o 15:06

Najbezpieczniej oddać telefon na gwarancję. Możesz spróbować załadować International od hindusów http://download.meizu.com/Firmware/Flyme/m2/4.5.3/india/20151014134740/ed4ed74d/update.zip.

Jak to się nie uda no to... musisz oddać telefon na gwarancję. Co do softu z literką I to nie wiem czy czegoś nie napsujesz, ale myślę, że x-kom nie będzie miał sapów o to jak będziesz chciał to zgłosić na gwarancję :D
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 371
Dołączył(a): 26 sie 2015, o 13:09
Pochwały: 43

Re: [M2] Bootloop po factory resecie

Postprzez woody » 9 gru 2015, o 15:12

Naciśnij vol -, vol + i power na raz i telefon powinien się wyłączyć? U mnie działa, mam M2 Note.

Wysłane z Jiayu G4S
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 990
Dołączył(a): 2 maja 2014, o 20:12
Pochwały: 16


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama