• Reklama

Bluboo Xtouch - opinie

Smartfony Bluboo, opinie, testy, pomoc, zakup,
ROM'y i modyfikacje

Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez sebaj.p » środa, 4 listopada 2015, 12:43

Jak w temacie. Szukam opinii odnośnie Bluboo Xtouch, bo myślę o nim żeby lyknąć 11.11.
Ogólne wrazenia, bateria, aparat oraz czy w systemie są jakie gesty na wyłączonym ekranie.
A może ma ktoś inne propozycje 5 cali, maks 5.2, z dobrą bateria i aparatem.
sebaj.p
 
Posty: 116
Dołączył(a): czwartek, 26 września 2013, 11:28

Reklama

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez clorox » środa, 4 listopada 2015, 12:55

Mnie też podoba się ten telefon. Zerknij na YouTube i na www.xiaomitoday.com/bluboo-xtouch-revie ... price-tag/. Co do baterii to mimo, że 3000mAh nie spodziewam rewelacji, że względu na rozdzielczość ekranu, procek i 3GB pamięci - pewnie 1 dzień średnio intensywnego korzystania.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 716
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 36

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez sebaj.p » środa, 4 listopada 2015, 14:11

Wszystko zależy też od jakości baterii. Teraz mam Meizu m2 też 5 cali ale hd, bateria 2500 i jestem zadowolony. Ogólnie fajny telefonik ale mam ochotę wypróbować tego Bluboo.
sebaj.p
 
Posty: 116
Dołączył(a): czwartek, 26 września 2013, 11:28

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez clorox » środa, 4 listopada 2015, 15:27

Masz gdzieś upatrzonego na ali dobrego sprzedawcę z tym telefonem? Ciekawe kiedy zaczną wysyłać bo wszędzie preorder do 23.11
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 716
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 36

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez sebaj.p » czwartek, 5 listopada 2015, 10:30

Co do sprzedawcy to jestem średnio rozeznany bo jeszcze żadnego telefonu nie zamawiałem z ali. Jak narazie takie coś mi wpadło w oko.
http://www.aliexpress.com/item/Original ... 97212.html

Co do przedsprzedaży nawet nie zwróciłem uwagi, sądziłem, że jak są recenzje to telefon jest już dostepny. W linku nie widzę że to przedsprzedaz, przynajmniej w apce.
Natomiast tutaj niby za 119
http://www.aliexpress.com/item/Original ... 66755.html
sebaj.p
 
Posty: 116
Dołączył(a): czwartek, 26 września 2013, 11:28

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez BUDZAK » czwartek, 5 listopada 2015, 12:00

Witam też mam zamiar zamówic Blubo ceny na 11.11 aż zaniskie pewnie będzie po jednej sztuce a póżniej cena już wyższa zobaczymy. 119$ za te parametry super o ile nie bedzie jakichś niespodzianek bo papier wszystko przyjmie
BUDZAK
 
Posty: 157
Dołączył(a): poniedziałek, 1 lipca 2013, 01:58
Lokalizacja: Limanowa
Pochwały: 3

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez adamuadamu » piątek, 13 listopada 2015, 18:01

pojawił się krótki test kogoś z Europy - http://forum.xda-developers.com/android ... y-t3219772
w skrócie: działa, bateria jak w niemalże bliźniaczym leagoo elite 1 (>7h SOT w Geekbench 3), aparat bez szału jak na IMX214

jestem osobiście zainteresowany tematem, bo zakupiłem ww słuchawkę 11.11 nieco w ciemno - w wyborach wygrała z letv x600 za fizyczny home (nie lubię zimą odbierać połączeń nosem) i "normalne" usb - nie chce mi się wszędzie chodzić z przejściówką mini -> C

ponieważ jednak testujący - czyli s7yler z xda - otrzymał przedpremierowy egzemplarz, to jest szansa, że z egzemplarzami seryjnymi będzie lepiej (albo i jeszcze gorzej)
adamuadamu
 
Posty: 32
Dołączył(a): poniedziałek, 24 marca 2014, 14:19
Pochwały: 2

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez clorox » piątek, 13 listopada 2015, 18:34

Ciekawe kiedy Ci wyślą. Miałem ochotę na ten telefon, ale perspektywa czekania pewnie do nowego roku (wszędzie przedsprzedaż do końca listopada) mnie zniecheciła. Kupiłem tanio Meizu m2 i zaczekam na więcej recenzji Xtouch.
Avatar użytkownika
clorox
AKTYWNY
 
Posty: 716
Dołączył(a): poniedziałek, 22 czerwca 2015, 18:44
Pochwały: 36

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez Maniu82 » piątek, 13 listopada 2015, 19:53

Napaliłem się jakiś czas temu na Xtouch ale ten aparat martwi trochę. W moim coolpad f1 zdjęcia wyglądają ładniej. Najgorsze jest to rozmazanie zdjęcia z lewej strony.
Maniu82
 
Posty: 109
Dołączył(a): środa, 23 kwietnia 2014, 13:27

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez adamuadamu » piątek, 13 listopada 2015, 21:23

mnie ten aparat mocno zmartwił - wygląda to fatalnie jak na rzekome IMX214
szkoda, że na razie nikt inny tego telefonu nie recenzował - zdjęcia z tego egzemplarza prezentowane przez gościa na xda kwalifikowałbym wręcz jako efekt wadliwego działania/spasowania optyki
mam ten komfort, że to presell i jak na razie nie został wysłany - bezskutecznie szukałem na forum - jak wygląda ew. zwrot kasy na konto via przelewy24 przy wybraniu opcji na ali, że pomyliłem towar? jakieś problemy? chyba będę musiał skorzystać z tej furtki i sprawdzić
liczyłem na upgrade aparatu w stosunku do galaxy s3, ale z x500 jak na razie się na to nie zanosi :/
------------
edytka: przemyślałem, obejrzałem jeszcze porównawczo fotki z leagoo elite 1 i anulowałem zamówienie, powód "I don't want this order any more" - zobaczymy, co mi sprzedawca na to. najwyżej zamówię go ponownie jak już go europa pozytywnie przetestuje
adamuadamu
 
Posty: 32
Dołączył(a): poniedziałek, 24 marca 2014, 14:19
Pochwały: 2

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez Maniu82 » sobota, 14 listopada 2015, 00:35

Aparat porażka. Teraz w domu na monitorze oglądałem, jeszcze gorzej wygląda niż myślałem po oglądaniu na komórce wcześniej. Wielkie zapowiedzi i nadzieje na porządne 5" zamiast krów które teraz wychodzą, a zapowiada się teraz że będzie lekko mówiąc rozczarowanie.
Maniu82
 
Posty: 109
Dołączył(a): środa, 23 kwietnia 2014, 13:27

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez BUDZAK » sobota, 14 listopada 2015, 11:41

Ja również zamówiłem go 11.11 i faktycznie wiecej można by było oczekiwać od aparatu:/ ciekawe co jeszcze sie urodzi a szkoda bo napaliłem się na niego ma wszystko czego potrzebuje.
@adamuadamu daj znać co ci sprzedawca opiszę bo sam się zastanawiam czy nie zrobić tego samego, a u kogo kupowałeś?
BUDZAK
 
Posty: 157
Dołączył(a): poniedziałek, 1 lipca 2013, 01:58
Lokalizacja: Limanowa
Pochwały: 3

Następna strona

Powrót do Bluboo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama