• Reklama

Bluboo Xtouch - opinie

Smartfony Bluboo, opinie, testy, pomoc, zakup,
ROM'y i modyfikacje

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez Maltis » środa, 18 listopada 2015, 13:52

Ja w ogóle dziwie się tej podniecie jaka pojawiła się za tym telefonem mimo że nikt do nie widział. I ta firma - bluboo - żadnego fajnego telefonu nie wypuścili jeszcze a wy mysleliscie ze jakiś przełomowy fon im wyjdzie.

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
NUBIA z5s->XIAOMI Mi3->IUNI U2->XIAOMI Mi4->NUBIA z7(nie MAX nie MINI)-> XXX
Avatar użytkownika
Maltis
VIP
 
Posty: 866
Dołączył(a): poniedziałek, 10 marca 2014, 13:14
Pochwały: 20

Reklama

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez Kacperzasty » wtorek, 24 listopada 2015, 00:10

jak sądzicie, czy w tym telefonie lepiej mieć czystego lollipopa czy jakąś nakładkę cm, miui albo flyme ?
Avatar użytkownika
Kacperzasty
 
Posty: 39
Dołączył(a): wtorek, 25 marca 2014, 00:51

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez adamuadamu » wtorek, 24 listopada 2015, 21:21

Kacperzasty napisał(a):jak sądzicie, czy w tym telefonie lepiej mieć czystego lollipopa czy jakąś nakładkę cm, miui albo flyme ?

mediatek = brak custom romów, więc zapomnij o CM, może ktoś portuje coś z innego mediateka i tyle

śledząc dalej temat na xda to w ogóle lepiej nie mieć tego telefonu - na razie firma na B. pogrywa sobie, telefonu na razie nikt poza s7yler'em nie ma, a on sam pisze, że po gadce ze sklepem wynika, że inne egzemplarze robią jeszcze gorsze zdjęcia

ciekaw jestem, czy został tu ktoś odważny i nie anulował swego zamówienia?
adamuadamu
 
Posty: 33
Dołączył(a): poniedziałek, 24 marca 2014, 14:19
Pochwały: 2

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez ernow » środa, 25 listopada 2015, 11:14

Niestety cfaniaki z Century Tech 10 dni temu wysłali chyba fałszywy numer przesyłki, więc na anulowanie zamówienia jest za późno.
ernow
 
Posty: 38
Dołączył(a): sobota, 24 sierpnia 2013, 01:48
Pochwały: 1

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez BUDZAK » środa, 25 listopada 2015, 11:19

Ja anulowałem zamówienie 17/18.11 i bez problemu kasę wrócili teraz zapatruje się na LeTv x600
BUDZAK
 
Posty: 157
Dołączył(a): poniedziałek, 1 lipca 2013, 01:58
Lokalizacja: Limanowa
Pochwały: 3

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez kradnolud » czwartek, 26 listopada 2015, 22:10

pisałem do majfrendów z century techa i napisali, że podali fałszywy tracking, bo kończył się czas, ale jak się zapytałem, czy mają tel i kiedy wyślą to cisza

mam nadzieje, że tylko słaby aparat będzie bolączką tego modelu i trochę żałuję, że jednak nie kupiłem LeTv
kradnolud
 
Posty: 17
Dołączył(a): czwartek, 5 listopada 2015, 00:45
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez adamuadamu » piątek, 27 listopada 2015, 21:13

kradnolud napisał(a):pisałem do majfrendów z century techa i napisali, że podali fałszywy tracking, bo kończył się czas, ale jak się zapytałem, czy mają tel i kiedy wyślą to cisza

mam nadzieje, że tylko słaby aparat będzie bolączką tego modelu i trochę żałuję, że jednak nie kupiłem LeTv

nie no, jak posiadasz maila z treścią o fałszywym nr trackingu to męczyłbym support aliexpress o jak najszybsze anulowanie zamówienia i zwrot kasy na konto - przecież to przyznanie się do oszustwa; zwłaszcza, że telefonu jeszcze naprawdę nikt nie wysłał;

a we wspomnianym wątku na xda pojawiają się coraz ciekawsze informacje, m.in to, że OIS zniknął ze specyfikacji oraz że GG niet...
adamuadamu
 
Posty: 33
Dołączył(a): poniedziałek, 24 marca 2014, 14:19
Pochwały: 2

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez kradnolud » sobota, 28 listopada 2015, 18:23

trochę szkoda zniżek, ale chyba trzeba będzie tak zrobić i poszukać fajnej aukcji z LeTv
kradnolud
 
Posty: 17
Dołączył(a): czwartek, 5 listopada 2015, 00:45
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez Kacperzasty » sobota, 28 listopada 2015, 19:51

czy OIS to jest optyczny system antywibracyjny?
Avatar użytkownika
Kacperzasty
 
Posty: 39
Dołączył(a): wtorek, 25 marca 2014, 00:51

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez kradnolud » niedziela, 29 listopada 2015, 16:52

jako, że nie mogę teraz otworzyć sporu, z racji tego, że century podało mi tracking, to muszę pisać do supportu, żeby mi anulowali zamówienie?
kradnolud
 
Posty: 17
Dołączył(a): czwartek, 5 listopada 2015, 00:45
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez adamuadamu » wtorek, 1 grudnia 2015, 13:09

pierwsze wrażenia "cywilnego" użytkownika: http://forum.xda-developers.com/showpos ... tcount=127 - politycznie poprawnie mówiąc: słabo jest
adamuadamu
 
Posty: 33
Dołączył(a): poniedziałek, 24 marca 2014, 14:19
Pochwały: 2

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez poli1 » środa, 2 marca 2016, 13:52

Kupiłem dwie sztuki tego telefonu dla siebie i dla żony i co moge powiedzieć wyglad fajny, procek szybki, ale całość ma parę mankamentów: ostre krawędazie aluminiowego body, aparat robi takie sobie zdjęcia, bateria przy użytkowaniu internetu lte do 5 -6 godzin. Kolejna sprawa to dzwięk jest bardzo płaski (sopranowy). Rozmowy po przełączniu na sieć 2g bateria wytrzymuje 4 dni. (średnio ok. 30 minut rozmów dziennie). Za pieniądze 149$ w akcji promocyjnej ten telefon warto zapłacić. Aha jeśli ktoś chce sobie do telefonu dokupić jakiś silikon to na razie niech zapomni dostępne Etui - fliper oryginlny, które dokupiłem oddzielnie bardzo wrażliwe na jakiekolwiek zarysowania.
poli1
 
Posty: 2
Dołączył(a): środa, 2 marca 2016, 12:51

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Bluboo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama