• Reklama

Bluboo Xtouch - opinie

Smartfony Bluboo, opinie, testy, pomoc, zakup,
ROM'y i modyfikacje

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez sebaj.p » 14 lis 2015, o 11:47

No to lipa. Liczyłem wlasnie na dobry aparat. Druga sprawa to wymiary. 146mm to bardzo duzo jak na 5 cali.
sebaj.p
 
Posty: 122
Dołączył(a): 26 wrz 2013, o 11:28

Reklama

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez adamuadamu » 14 lis 2015, o 15:19

BUDZAK napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ja kupowałem przez aliexpress, więc kliknąłem na "cancel order", wybrałem opcję, że już nie chcę tego towaru i dziś widzę, że status zmienił się na "fund processing", czyli kasa powinna w przeciągu tygodnia wrócić na konto. sprzedawca na ali to Century Tech.
Teraz jeszcze mam status "awaiting cancellation" przy szkle hartowanym do ww. słuchawki- czyli wygląda na to, że sprzedawca telefonu potwierdził zwrot, natomiast sklep, w którym kupiłem szkło nic jeszcze nie zrobił w kwestii wysłania/anulowania

W ogóle to mocno myślę o kupieniu leagoo elite 1 - bardzo podobny model, wg. specyfikacji bateria słabsza, ale w testach tego samego użytkownika Geekbench 3 wypada praktycznie identycznie, do tego jaśniejszy ekran i rzeczywiście dobrze działający aparat. Szkoda tylko zniżek z 11.11
adamuadamu
 
Posty: 31
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 14:19
Pochwały: 2

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez tpawel » 14 lis 2015, o 16:28

Pokrzepie trochę wasze serca:) jeśli Optyka i sensor aparatu są dobre, a tutaj są dobre to poprostu producent dał ciała z software. Opcje są dwie, można poszukać innej apki do robienia zdjęć, albo poczekać na upgrade. Z dobrych darmowych polecam lg camera, z płatnych fv-5. Ten drugi jest genialny. Mialem myphone luna i tez był ten problem, w ciągu pół roku producent sobie z nim poradził, a w miedzy czasie pomogły nie stockowe apki.

Wyslane z G7
tpawel
VIP
 
Posty: 1694
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 57

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez BUDZAK » 14 lis 2015, o 17:19

Chyba jednak zostawię to zamówieie zaryzykuję bo zniżek szkoda a może być tak że to wina softu w najgorszym razie trafi do rodziny im napewno nic powyższego nie bedzie przeszkadzało:P a czas do wysyłki jeszcze długi to się jeszcze namyślę.
BUDZAK
 
Posty: 151
Dołączył(a): 1 lip 2013, o 01:58
Lokalizacja: Limanowa
Pochwały: 3

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez adamuadamu » 16 lis 2015, o 12:17

BUDZAK napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

softem możesz poprawić odwzorowanie barw, siłę odszumiania itp, ale fatalnej optyki nie naprawisz. co więcej - s7yler z xda posiada drugi egzemplarz z innego sklepu i pisze, że jakościowo wygląda to tak samo
adamuadamu
 
Posty: 31
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 14:19
Pochwały: 2

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez kradnolud » 16 lis 2015, o 21:50

dla mnie to żadna tragedia, aparat nie jest mi za bardzo potrzebny w telefonie. Szczerze mówiąc, to jakoś bym przeżył, gdyby go w ogóle nie było. Co dla mnie ważniejsze w bluboo to slot na 2 karty sim+1 na sd
kradnolud
 
Posty: 17
Dołączył(a): 5 lis 2015, o 00:45
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez BUDZAK » 16 lis 2015, o 22:10

No ale jak to jest z tego co wszędzie piszą to ma on jednak optykę Sony wieć fatalna to ona nie jest wiec wydaje mi sie że właśnie chodzi o system który może jeszcze ni być do końca dopracowany chyba że się mylę? Pytam bo aktualnie ma p5000 i nie chciał bym aby aparat robił gorsze zdjęcia niż teraz a zdjęć robie dużo i aparat był jednym z ważniejszych parametrów.
BUDZAK
 
Posty: 151
Dołączył(a): 1 lip 2013, o 01:58
Lokalizacja: Limanowa
Pochwały: 3

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez adamuadamu » 16 lis 2015, o 23:26

po 1: ten aparat ma mieć sensor sony (ma mieć =/= faktycznie ma); na razie wiemy na pewno że: a) firma chwali się sensorem sony b) w engineering mode sensor aparatu pokazuje imx214 - ale co za problem dla producenta sprzętu przemianować jakiegoś taniego omnivisiona, by ID=imx214?
po 2: optykę może mieć jaką sobie che - vide choćby aparaty w xiaomi mi4 (imx214, f/1.8, 6 elementów) vs mi4i (imx214 f/2.0, 5 elementów). bluboo mogło równie dobrze w ramach oszczędności wsadzić szkiełko jakościowo porównywalne ze szkiełkiem z odpustowego kalejdoskopu
po 3: nie byłby to pierwszy przypadek, gdzie producent "myli" się (oczywiście na swoją korzyść) w specyfikacjach, po czym - gdy prawda wychodzi na jaw- przeprasza (albo i nie), ew. daje zniżki na kolejny zakup telefonu ich firmy
---
aparat to też dla mnie fundamentalna kwestia - dlatego więc w trybie natychmiastowym po ukazaniu się sampli wycofałem swoje zamówienie. trudno - ponad 20USD zniżki na ali poszło się gonić, ale szkoda mi jakiejkolwiek waluty na taki (fotograficzny) niewypał
adamuadamu
 
Posty: 31
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 14:19
Pochwały: 2

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez BUDZAK » 17 lis 2015, o 12:48

No to mnie dobiłeś a tak sie napaliłem :evil: nie wem co innego kupić zniżki do kosza piszesz że leagoo elite 1 wart jest uwagi ale to już wyższa pólka cenowa mnie x500, która kosztowała mnie na promocji 135$ a leagoo nie widze w cenie na mój budżet czyli 150$. Chyba sie przeprosze i pozostane przy moim "słoniku" :roll:
BUDZAK
 
Posty: 151
Dołączył(a): 1 lip 2013, o 01:58
Lokalizacja: Limanowa
Pochwały: 3

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez adamuadamu » 17 lis 2015, o 12:58

niestety, napalanie się na zakupach, to zła przypadłość - też, tak jak pisałem, wpadłem w sidła marketingu ;)
jeśli nie masz ciśnienia, to niedługo black friday (27.11), czyli kolejna okazja do wyprzedaży. leagoo elite1 pojawiał się ostatnio na ali w ww. cenie, więc jest jakaśtam szansa, że za tyle da się upolować.
btw. rozmiarowo o 2mm wyższy niż rzeczywiste wymiary b x500 jest letv x600 (146vs148mm) - na ali bez promocji da się go obecnie dorwać w wersji 16gb za ~165USD, wersję 32gb widziałem za ~175 - a to już zdecydowanie mocno sprawdzony sprzęt bez wyraźnych wad
adamuadamu
 
Posty: 31
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 14:19
Pochwały: 2

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez BUDZAK » 17 lis 2015, o 13:18

Nie spieszy mi sie bo obecny tel działa zadawalająco wiec pewnie poczekam i trochę sie porozglądam na inne marki bo jest tego trochę mam już zamówionego Xiaomi Redmi Note 2 miał być dla kumpla ale ciśnie go kasa wiec może on u mnie zagości tylko te 5,5 mnie przeraża juz 5cali nie jest wcale mało zobaczymy jak dojdzie:]
BUDZAK
 
Posty: 151
Dołączył(a): 1 lip 2013, o 01:58
Lokalizacja: Limanowa
Pochwały: 3

Re: Bluboo Xtouch - opinie

Postprzez sebaj.p » 18 lis 2015, o 13:43

No i ja też zrezygnowałem. Słaba bateria, aparat, brak żyroskopu i spore wymiary jak na 5 cali. Zostaje z Meizu m2 mini, którego polecam jakby ktoś szukał czegoś przyzwoitego do 5 cali.
sebaj.p
 
Posty: 122
Dołączył(a): 26 wrz 2013, o 11:28

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Bluboo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama