• Reklama

Bluboo Picasso

Smartfony Bluboo, opinie, testy, pomoc, zakup,
ROM'y i modyfikacje

Re: Bluboo Picasso

Postprzez lagarto » 6 cze 2016, o 11:24

Po mojemu to chcą foto kodów kreskowych z opakowania (kartonika z telefonem) żeby precyzyjnie ustalić o jaki model chodzi.
Avatar użytkownika
lagarto
AKTYWNY
 
Posty: 387
Dołączył(a): 14 maja 2014, o 12:25
Lokalizacja: Jaworzno
Pochwały: 41

Reklama

Re: Bluboo Picasso

Postprzez master2007 » 7 cze 2016, o 10:52

lagarto napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jednak chcieli foto paczki.
master2007
 
Posty: 66
Dołączył(a): 4 wrz 2014, o 12:48
Pochwały: 1

Re: Bluboo Picasso

Postprzez jaworek » 28 cze 2016, o 22:36

witam, mam pytanie odnośnie tego że druga osoba słyszy swój głos. Moja żona ma ten telefon i strasznie mnie to denerwuje ja słysze sam siebie. da się to jakoś poprawić?
jaworek
 
Posty: 4
Dołączył(a): 27 cze 2016, o 11:51

Re: Bluboo Picasso

Postprzez zonee » 4 sie 2016, o 17:55

Panowie zapoda ktoś screen-a z MTK Enginer - jakie częstotliwości to obsługuje ? Zamierzam kupić to dziecku !
zonee
 
Posty: 19
Dołączył(a): 1 cze 2015, o 09:49

Re: Bluboo Picasso

Postprzez numer21 » 28 sty 2017, o 22:14

Właśnie wyjąłem z pudełka Bluboo Picasso, w opisie aukcji mamy:
2G: GSM 850/900/1800/1900 MHz
3G: WCDMA 850/2100 MHz
Na pudełku to samo, natomiast MTK Engineering Mode wskazuje, że obługiwane są pasma:
GSM: GSM850, PCS1900, DCS1800, EGSM900
UMTS: WCDMA-IMT-2000, WCDMA-CLR-850
Co to za pasmo WCDMA-2000?
Kpiłem telefon ze świadomością, że nie będzie pama WCDMA-900, natomiast liczyłem na internet po paśmie WCDMA-2100, które jednak nie działą. Zamaist niego jest jakieś WCDMA-2000, które nie działa. Reklamować sprzęt sprzedawcy??
numer21
 
Posty: 17
Dołączył(a): 16 lis 2014, o 03:31

Re: Bluboo Picasso

Postprzez zawel » 28 sty 2017, o 22:43

O ile dobrze pamiętam to IMT-2000 oznacza właśnie wcdma 2100. Martw się raczej czy jeszcze dotyk ci działa, te telefony mają z tym gruby problem.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 570
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 26

Re: Bluboo Picasso

Postprzez numer21 » 28 sty 2017, o 22:50

No to w takim razie dziwne, że WCDMA IMT 2000 oznacza WCDMA2100 i mimo to nie da sie odpalic zadnego internetu na tym fonie. Probowalem nju, tmobile i plusa, nawet pol pakietu nie przesyła, ani po gsm ani po umts. Zasieg pokazuje dobry zarowno na 3G jak i GSM, smsy itd działają.
numer21
 
Posty: 17
Dołączył(a): 16 lis 2014, o 03:31

Re: Bluboo Picasso

Postprzez tpawel » 28 sty 2017, o 22:53

Nie dziwne, tak to się pokazuje praktycznie w każdym telefonie z MTK. APNy masz ustawione? Dane komórkowe włączone?

Redmi PRO by TT
tpawel
VIP
 
Posty: 1990
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 62

Poprzednia strona

Powrót do Bluboo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama