• Reklama

Bluboo Maya Max 6"

Smartfony Bluboo, opinie, testy, pomoc, zakup,
ROM'y i modyfikacje

Re: Bluboo Maya Max 6"

Postprzez rogall » 1 lis 2016, o 11:39

Jeśli chodzi o ekran, to jest on dużym atutem tego modelu, jasny, duże kąty widzenia, ostrość kolorów. HD mi nie doskwiera pikseli nie widzę. HD tutaj również jest atutem jeśli chodzi o żywotność baterii. Trochę molestuję telefon i tak ok 20.00 mam 45-50%, czyli nie trzeba nosić ładowarki i martwić, że telefon nie doczelka powrotu do domu
Są jeszcze dwa ale, które może usuną przez OTA, mianowicie dioda powadomień mruga podczas ładowania telefonu, a przychodzące wiadomości ignoruje, czyli bez sensu. Problem z autorotacją, przy korzystaniu z niektórych aplikacji autorotacja staje się nieposłuszna i trzeba restartować telefon, błąd ten ma wielu użytkowników, tak więc może usuną
rogall
 
Posty: 32
Dołączył(a): 11 maja 2015, o 09:50

Reklama

Re: Bluboo Maya Max 6"

Postprzez PiotrX » 22 lis 2016, o 00:04

Hej
Czy rzeczywiscie ten telefon waży aż 383 g ? Jest to bardzo odczuwalne w dłoni jak sie go trzyma?
PiotrX
 
Posty: 0
Dołączył(a): 9 lis 2016, o 13:54

Re: Bluboo Maya Max 6"

Postprzez rogall » 24 lis 2016, o 10:32

no coś Ty, waży ok 220 gram
rogall
 
Posty: 32
Dołączył(a): 11 maja 2015, o 09:50

Re: Bluboo Maya Max 6"

Postprzez ampereek » 23 lut 2017, o 00:03

Nie chce zakładać nowego tematu i mam pytanie do posiadaczy bluboo maya max mam problem z 4G jak mam ustawioną sieć na 4G nie można się do mnie dodzwonić jest normalny sygnał ale telefon nie dzwoni, wszystko działa jak zmienię na 3G no ale mija się to z celem bo nie łapie wtedy LTE. Przekładałemn kartę sim do drugiego slotu i jest to samo. Sprawdzałem w różnych lokalizacjach. Miasto i wieś jest to samo. Wie ktoś co to może być? Dodam że na poprzednim telefonie ta sama karta sim nie było żadnych problemów.
ampereek
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14 wrz 2013, o 00:13

Re: Bluboo Maya Max 6"

Postprzez meverick » 22 mar 2017, o 12:59

Zamierzam też go kupić córce i zastanawia mnie właśnie jak jest z zasięgiem, bo telefon nie ma wszystkich zakresów, ma 3G WCDMA:B5(850)/B1(2100) a u nas jest 900 i 2100. A 4G (LTE) jest u nas 1800, 2100, 2600
meverick
 
Posty: 3
Dołączył(a): 25 cze 2014, o 19:39

Re: Bluboo Maya Max 6"

Postprzez tpawel » 22 mar 2017, o 13:19

I jeszcze 800 jest w PL.
Bez wcdma900 trochę bez sensu dzis

Redmi PRO by TT
tpawel
VIP
 
Posty: 1690
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 57

Re: Bluboo Maya Max 6"

Postprzez macieklm » 23 mar 2017, o 12:14

ampereek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Miałem kiedyś dokładnie taki przypadek w innym telefonie. Ustawione 4g jako preferowane i nie szło się dodzwonić. Włączając transmisję danych podczas połączenia tel sam wskakiwał na 3g i nie było problemu z dzwonieniem odbieraniem. Bez włączonej transmisji przy połączeniach zasięg znikał i nie szło dzwonić. Do dziś nie wiem o co chodziło. Sprawdzałem na karcie Play, Mobile Viking i Virgin. Na innych nie badałem tematu.
Avatar użytkownika
macieklm
 
Posty: 165
Dołączył(a): 6 paź 2012, o 13:39
Pochwały: 2

Re: Bluboo Maya Max 6"

Postprzez meverick » 14 kwi 2017, o 01:07

meverick napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Telefon kupiłem córce tak jak pisałem ma go 2 tygodnie. Telefon działa bardzo szybko i sprawnie, wyświetlacz bardzo jasny, bateria trzyma do 2 dni przy ciągłym katowaniu, tak muszę to nazwać, to co robi z nim córka. Obudowa i wykonanie na 10 - aluminium. Jak chcecie wiedzieć coś więcej to piszcie. Dostarczony w 2 dni ze Słubic.

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
meverick
 
Posty: 3
Dołączył(a): 25 cze 2014, o 19:39

Re: Bluboo Maya Max 6"

Postprzez grzesman » 19 kwi 2017, o 15:14

Witam
W jakim stopniu jest spolszczony system. Jest Polskie LTE? . Jak działa odcisk palca?
grzesman
 
Posty: 15
Dołączył(a): 10 mar 2015, o 12:02

Poprzednia strona

Powrót do Bluboo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama