• Reklama

Bluboo Maya - jak zrotować?

Smartfony Bluboo, opinie, testy, pomoc, zakup,
ROM'y i modyfikacje

Bluboo Maya - jak zrotować?

Postprzez -maro- » 11 wrz 2016, o 11:52

Witam serdecznie
Pomoże ktoś zrotować ww fon? Walczę kilka dni i jakoś nie mogę sobie poradzić a też nie jestem zbyt obeznany w "zabawie" z telefonami więc jeżeli by to było mozliwe to takie łopatologiczne wytłumaczenie o ile oczywiście da się go zrootować. Android 6.0
-maro-
 
Posty: 0
Dołączył(a): 10 wrz 2016, o 14:16

Reklama

Re: Bluboo Maya - jak zrotować?

Postprzez Azael » 11 wrz 2016, o 12:34

Najprościej kingroot

Wysłane z mojego thor
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): 22 maja 2015, o 22:53
Pochwały: 4

Re: Bluboo Maya - jak zrotować?

Postprzez -maro- » 11 wrz 2016, o 13:13

Azael napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


No właśnie sęk w tym że u mnie to nie działa :( tzn dochodzi do 36% i koniec wywala ze się nie powiodło :(
-maro-
 
Posty: 0
Dołączył(a): 10 wrz 2016, o 14:16

Re: Bluboo Maya - jak zrotować?

Postprzez darer » 11 wrz 2016, o 18:05

A rutujesz z apk czy z PC?

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
darer
 
Posty: 7
Dołączył(a): 29 sty 2015, o 23:31

Re: Bluboo Maya - jak zrotować?

Postprzez -maro- » 11 wrz 2016, o 19:45

darer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Instalowałem apk na fonie i tak próbowałem rootować i wychodzi kicha :(
-maro-
 
Posty: 0
Dołączył(a): 10 wrz 2016, o 14:16

Re: Bluboo Maya - jak zrotować?

Postprzez Azael » 11 wrz 2016, o 19:58

Z PC powinno pójść

Wysłane z mojego thor
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): 22 maja 2015, o 22:53
Pochwały: 4

Re: Bluboo Maya - jak zrotować?

Postprzez -maro- » 11 wrz 2016, o 20:01

Azael napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Ok spróbuję tylko muszę wcześniej poczytać co i jak bo ja średnio doświadczony w te "klocki"
Dzięki
-maro-
 
Posty: 0
Dołączył(a): 10 wrz 2016, o 14:16

Re: Bluboo Maya - jak zrotować?

Postprzez darer » 11 wrz 2016, o 21:21

Z apk to słaba skuteczność. Z PC Ci pójdzie

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
darer
 
Posty: 7
Dołączył(a): 29 sty 2015, o 23:31

Re: Bluboo Maya - jak zrotować?

Postprzez pierwszy » 12 wrz 2016, o 19:08

pierwszy
 
Posty: 154
Dołączył(a): 17 lip 2013, o 13:12
Lokalizacja: malopolska
Pochwały: 4

Re: Bluboo Maya - jak zrotować?

Postprzez barylkaq » 27 wrz 2016, o 19:51

udalo mi sie zrootowac telefon przez kingoroota i co dalej :) wchodze w aplikacje np. gpsfixer i pisze ze nie wykrywa roota ...
barylkaq
 
Posty: 21
Dołączył(a): 14 cze 2014, o 19:33

Re: Bluboo Maya - jak zrotować?

Postprzez zawel » 28 wrz 2016, o 11:41

No to widać Ci się nie udało. Nie kombinuj z żadnym kingorootem tylko wrzuć TWRP przez SP flash Tool i potem normalnie SuperSU.
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 534
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 25

Re: Bluboo Maya - jak zrotować?

Postprzez barylkaq » 30 wrz 2016, o 22:57

zawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!





ok tak robie i zrobilem przez flash tool ale nie wiem co dalej bo nie rozumiem tego kroku:

P.S after flashing, enter immediately in TWRP at boot using POWER and VOL + keys at the same time untile Logo
answer Yes to the request of system files modify (if not the script will revert back to stock recovery after boot again)
TO Have root, please flash in TWRP latest Supersu ZIP from Chainfire 2.76:

co mam dokladnie zrobic?

po flashu w flashtool, odlaczam tel od usb i wlaczam go i naciskam tez rownoczesnie przyciski vol+ i vol- i wlacza sie tryb factory, w ktorym moge sobie zrobic rozne testy telefonu, sprawdzic wersje tel i zrestartowac tel i nic wiecej....
barylkaq
 
Posty: 21
Dołączył(a): 14 cze 2014, o 19:33

Następna strona

Powrót do Bluboo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama